Kako se po zvezi s premožnim znova znajti
V zvezi sem bila cca 10 let, od srednje šole dalje, skozi študij in do kaki dve leti nazaj. Ta moški je prihajal iz premožne družine in pozneje je sam dobro služil. Pač za slovenske razmere fenomenalno nadpovprečno. Zdaj imam v spoznavanju drugih težave, se skregamo, ko pride do financ itd. Kot, da bi same reveže spoznavala. Povedat hočem, da po plačilu položnic, najemnine, hrana in mogoče kaka malenkost, več nič ne ostane.
Od kar sva bila skupaj, sta mi njegova mama ali oče pogosto kupil kake dražje stvari, ki sem jih takrat nujno rabila in nisem imela denarja zanje (zimsko jakno, za božič sem dobila prenosnik enkrat, škornje, knjige za študij, telefon, nek polog enkrat …). Ko sva šla študirat, so njemu kupili stanovanje v Lj, mene niso nič pokasirali za to. Sem pa tam živela. Vse položnice so plačevali. Na morje so naju vzel in sva imela svojo sobo v hotelu, spet nisem rabila nič prispevat. Vožnje za avto so mi skoraj vse plačali. Avto mi je njegova mama praktično odstopila, ko je kupovala novega. Delala preko študenta nisva nikoli, sva lahko potovala (plačali njegovi seveda) in hodila v fitnes (financirali njegovi), koncerte in to tudi v tujino … pač lepo sva se imela. Finance niso bile problem. Še službo sem dobila preko njihove pomoči. Pa nisem lena, samo njegova mama je pač rekla, da nekoga pozna in bo poklicala. Službo sem imela še pred diplomiranjem.
Ko sva se razšla sem se izselila, vrnila avto. Vprašala če še kaj drugega tudi, nič ni bilo treba. Ampak sedaj, ko spoznavam moške, se težko povežem. Z nobenim ni tako brezskrbno. Se pogosto skregam ko pride do skupnih financ. Zdaj najemnine so visok procent plače in zato prej predlagam, da se preseli k meni, tu pa se potem začne kreganje. Ne pogrešam tistih daril, ki so bila prej, nisem poknjena na te stvari, ampak sama sem prihajala iz revnejše enostarševske družine, zdaj pa spoznavam tipe, ki so tako “revni” kot je bila moja mama takrat, pa še niti otrok nimajo.
Pogrešam brezskrbnost od prej. Včasih se vprašam kako bo naslednji mesec, a bom sploh kdaj prihranila za svoje stanovanje. In sem taka, da rada za naprej planiram, sigurnost imam rada (mama mi tega nudila, njegova družina pa). In ne morem spoznati nikogar, ki bi mi te skrbi lahko pomagal odpravit. Kogar koli spoznam, nastane zveza, ki me spominja na tisto stisko, ki sva jo z mamo imeli prej. Finančne težave pa vodilo samo do drugih težav
čudna si, kaj je s tabo narobe? Dobila si sanjskega tipa, kar 10 let bila z njim, vsaj enega otroka bi imela za prihodnost, tudi finančno varnost. In si se razšla z njim in zdaj seveda, real life. Življenje z jurčkom ali dvema, to je pri današnjih cenah res životarjenje. Tako da,, zadela si na lotu in milijone pognala po vodi, vprašaj se, zakaj?
Zakaj sta se pa razšla po toliko letih, pa toliko ugodnosti si imela finančno iz njegove strani?
Moraš se zavedati, da vse kar si naštela je za moje pojme veliko, veliko finančno nadpovprečje.. mislim ok vožnje za avto so tudi meni starši častili, ampak, da ti starši nekomu kupijo stanovanje za študij, plačujejo hotele na morju..
realno, večina žensk pri vsem tem dnarju, ne bi šla stran od vsakega tipa, pa da jih vara z 10im pred njihovimi očmi.
ti ne opisuješ da bi šlo kaj strašansko narobe v tej zvezi.
jaz sem spoznala enega takega bogataša, je imel punco že 5 let. ona 30, in je začel iskati mlajše. z njo se ni želel poročiti in imeti otrok. noče se poročiti sploh, zaradi denarja. čeprav ima ta punca vse kar poželi, se on uradno ne bo vezal.
punca je zdaj 30, in se ga vseeno drži. ker ve, da toliko ne bo dobila več nikjer, čeprav otrok tudi ne bo.
A bi ti bila napirmer s takim “dobro stoječim okeširanim” tipom, možem, tudi 10, 20 let napirmer, da ti fila rit z denarjem, po drugi strani pa tolče napirmer vajine otroke za vsako malenkost, ker si na njih sprošča svojo sicer lahko tudi prikrito agresijo, ki jo je prej prikrival? Aja, ker drugi ne bi videli, bi ti gledala stran, samo da bi bila ti še naprej finančno preskrbljena? 😀
Avtorica je gold digger style ženske. In dokler ne najde nove žrtve, ne bo srečna. Dejstvo.
Jasno da ne – ker ne bo delil svojega premoženja – tako uradnega, kot eventuelno tistega, prekanaliziranega v davčne oaze ali pa tistega s skritih računov, kjer rola kripto valute napirmer ( nekateri slednji s strani džrave niso še nič obdavčljivi, ker jih ne morejo izsledit, tako to dobro znajo kanalizirat). Ker taka “žabca mlada neumna” tudi ne bo hotela podpisat predporočne pogodbe, tip je pa tudi ne bo predlagal, ker s tem bo dal avtomatsko vedeti, da je fejst “loaded” 🙂
Poznam primer, ko se nista ločila – bi njega preveč koštalo :). Ampak živet v takem zakonu, samo fasada za javnost je pa tudi “mrlič v živem telesu” varianta.
Spet en Mgtowček sanja o tem, da lahko menja ženske.. kot mobilne telefone – pa še teh ne (z)more čisto.
In ne samo to, bivše potem še “travmirajo”.
Talk about “needy”.
[/quote]
Ti si se cisto zaciklal s svojimi migetavcki, lol.
V bistvu gre za zelo realen/zivljenski problem s katerim se sreca vec zensk kot bi si kdo mislil. Na splosno je prepricanje o cash pickah je v dobri meri en velik tralala. To, da zenske privlaci premozenje/status moskega je tako jasno. V bistvu so dosti vecje izjeme tiste za katere to ne drzi. Te so sele fu.cked up, lol.
Problem je drugje. Za zacetek je problem v tem, da se clovek zlahka navadi na bolje. Po desetletju relativnega razkosja pa je lahko ozemljitev boleco. Ampak, ce ni druge, se ze prebrodi. Vecji problem je, da zenski tak tip postane neke vrste baseline po katerem bo celo zivljenje ocenjevala vse ostale. Njen SMP value pa je v primerjavi z njeno teenager verzijo dovolj padel, da do taksnega kalibra zdlo verjetno vec ne bo prisla. Zato bo z vsakim naslednjim cutila tocno to kar opisuje. Pa tudi, ko bo naletela na primerljivo situiranega, bo slednjega zelo verjetno odbila njena samoumevnost.
Na pamet mi padejo razne punce iz moje preteklosti. Pri cemer sem odigral razlicne vloge. Vecina se vas je zapiknila v denar, ipd. Ampak to ni edini faktor. Podobno velja se za marsikaj drugega. Vam pa zagotavljam, da je naslabsa partija za moskega zenska, ki nic nima, hkrati pa ji je samoumevno, normalno, da ji tip nudi nek wow nadstandard. Pri meni je tu hitro konec.
Avtorica na dobro se človek hitro navadi, počasi in težko pa odvadi.
Ampak zapomni si nekaj, noben tuji denar ne pogreje ženskega srca tko mocno kot ga pogreje lastni denar.
Delaj na tem da boš imela ti več in ne čakaj da spoznaš nekoga ki ima zato, da bi ti imela. Vidva sta bila fejst mlada ko sta začela, takrat je vse drugače, veza je drugačna ko si mlad. Po koncu veze si šla samo s tistim kar je tvoje, njemu je ostalo kar je njegovo in tko je prav. Za naprej glej da boš imela več svojega, ker samo to res greje in ti nudi občutek varnost.