Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Danes pa tudi jaz jokam

Danes pa tudi jaz jokam

Govoriva z mami in nikoli, nikoli še ni nič potožila. Danes pa je rekla, da jima počasi zmanjkuje.
Stara sta 83 let, v bloku, v LJ. Jutri jima nesem…… VSEEE!! Pa samo naj me kdo ustavi!!!

Saj se še vedno branita, da bosta že—— pa še ti poffukani bloki, ko ne moreš noter, če ne pozvoniš. Jaz pa bi ju rada rada presenetila, pustila paket pred vrati….. in potem poklicala. Itak se bom cmerila!

In kaj naj kupim? Nekaj, kar težko nosita.
– med, kis, olje. makarone, krompir, riž.
– sadje
– od konzerv fižol
– cel štos mleka
– kakšno zaseko, suho meso

Mi lahko pomagate še s kakšno idejo?

Seveda jima lahko neseš -samo fotokopiraj si njun dokument, pa ga imej na telefonu, da pokažeš policistom, če te slučajno ustavijo. SO dali tudi taka navodila, da tako narediš in ni problema. Imaš vso pravico skrbeti sa svoje ostarele starše v drugi občini, če nimajo koga drugega v tem času. Srečno ! 🙂

Pa papir :-)))

Prašek,milo,zobna pasta,kakšno čistilo.

Hrana je obupno draga za nizke slovenske penzije. Hrana se kar dražila in dražila in dražila, sedaj pa še bolj, zaradi virusa.
Mene zadnje čase skoraj kap in se skoraj zjokam, ko vidim račun za 50 evrov, v vozičku pa še celo dno ni pokrito.
Čisto za vsak peni moram pogledat ceno in čisto za vse moram tisočkrat premisliti kaj kupim.

In sedaj se čutim krivo, ker moram jesti, ker je vse tako drago. In zadnje čase sploh več ne morem tako jesti kot prej. Vse se mi upira.

Polenta, paradižnikova mezga, glavo zelja, pakiran kruh, maslo?

Ja prašek. Saj denar ni problem.
Težava je, ko gremo v trgovino in potem to znosit gor v četrti štuk. Zato razmišljam bolj v teh težjih pakungah. En štos mleka je muka gor nest po stopnicah.

Kupi in odnesi, zavrnila te ne bosta. Pelati, limone, ribe v konzervi, kašno pašteto, cvetača, korenje, grah, čebula česen.. Regrat ocvirki… Wc papir, pap brisače..milo, šampon.. . Lahko kar naštevam, menda veš kaj in kako jesta.

Preberite si na Regional Obala o porastu brezposelnih, sledi še drugi val v kolikor se bo ta norija nadaljevala.
Da o stiskah družin in o stiskah otrok ne govorimo.
Kdo se bo zavzel za ta mlada življenja?
Mislim, da je čas da se ukrepi sprostijo. Kako nimate srca gledat kaj družine doživljajo, dajte G. Kacin malo povprašat na ZPMS in posredovati vladi, kako vpliva to na otroke? Koliko staršev je ostalo brez dohodka.

Boš šla pa 3x, na rame, zmetat v ruzak in gre brez težav.

Žalostno.

Jaz bi jima kupila tudi kako bombonjero ali čokolado. Pomaranče se tudi dobro držijo dlje časa.

Žalostno res. Koliko je tudi takih, ki nimajo komu potožit, da bi jim pomagal in tudi ne potožijo.

In potem tule po monu norijo taki kot je tisti mariborski genearl defektni, ki ga pri 40 + mama v bloku futra in zmerja stare ljudi, kmete, vse po vrsti. Takega bi pa tepel dve uri skup, pa se ne bi zmatral.

Saj ti ni noben prepovedal, da ju obiskuješ itd.

A šele zdaj si dojela, da rabita nekoga, ki bi jima šel v trgovino? In jokaš? Boh ve koliko časa se že nista pošteno najedla? Jamraš o teži fasnge? Bravo, res!

Saj ti ni noben prepovedal, da ju obiskuješ itd.
[/quote]

Verjetno gre v drugo občino? Pa če imata starša 83 let, je ona stara 50. Bo šla še z nekom, da znosijo fasungo in zna bit problem.

Kupi: vec vrst mesa. Piscanec, govedina (rebra tudi, za golaz, juho), kaki skrniclji. Kupi prasek za cunje in vse za osebno higieno. Moko, 3 pakete jajc, par L mleka, sol, sladkor, kavo, caj. Testenine, riz, konzerve, sadje, ki dlje casa stoji, zelenjavo, kaksne sladkarije, pakiran kruh, toast tudi stoji, in pa se enkrat, vec vrst konzerv. Tudi konzervirano zelenjavo (vlozene paprike, rdeca pesa, kumare). Vse dobro vam zelim in veckrat poskrbi zanju, ravno zato, krr nista jamraca. Takšnih je malo, zato si zasluzita. Jaz ni jima pustila se nekaj gotovine, ce ti to budget dopusca.

Meso, klobase, krompir in kava.

Ok, pa dobr … Kaj je tle za jokat? Če gre za pomoč družinskim članom, greš lahko tudi v drugo občino. Tole traja že cel mesec in si se šele zdaj spomnila, da mogoče pa kaj potrebujeta?

Jaz sem se morala npr. švercat v drugo občino, da sem šla po enem mesecu prvič pogledat novorojeno vnučko.

To je dober seznam!

Imam ostarele starše 80+ približno 90 km stran v eno smer. Čisto vsak teden sem pri njih. Onadva se takrat, ko sem tam okopata, zamenjam jima posteljnino in brisače, pospravim, operem dva stroja, tudi okna sem jima že oprala. Medtem ko čistim skuham, po kosilu gresta onadva počivat, jaz pa pregledam shrambo in hladilnik in grem v nakup.
Mleko, kava, čaj, donat, sir, suha salama, maslo
Meso, glava cvetače, manjši paket krompirja, čebula, česen, por, glava svezega zelja, korenček, konzerve fižola, konzerve rib,
Jajca, paket testenin, paket polente, riž, ješprenj
Jabolka, nekaj banan, hruške,
Paket keksov, oče ima rad čokoladne bombone, menta bomboni
Čistila

Ne kupim pa vedno vsega, tedensko dopolnim zalogo po potrebi in vedno tudi vprašam, če kaj še posebej želita. Zelo kislih vložnin in agrumov ne jesta, jima ne paše.

Do sedaj še nisem imela težav s tedenskim obiskovanjem.

Avtorica je prosila za mnenje! Ne za tvoje filozofiranje!

Kupi kakšen kg mesa, kak zmrznjen štročji fižol, kakšno proso, ajdovo kašo, ne pozabi na olje…najbolj pa tako sama poznaš, kakšne navade pri kuhi ima mama!

Avtorica je prosila za mnenje! Ne za tvoje filozofiranje!

Kupi kakšen kg mesa, kak zmrznjen štročji fižol, kakšno proso, ajdovo kašo, ne pozabi na olje…najbolj pa tako sama poznaš, kakšne navade pri kuhi ima mama!
[/quote]Žalostno da hči, ki joka ne ve kaj nesti svoji mami oziroma staršem.
Zame je to katastrofa.
Prositi za mnenje NN, kot da je padla z Marsa. Žalostno res.

En mesec nisi šla k staršem? Kdo ti je prepovedal?

Mreža prostovoljcev za starostnike je zelo dobro organitirana v Lj.
Tud če si iz oddaljenega kraja.

Spletna trgovina Mercator. Po novem itak plačaš vnaprej z Mastercard ali Viso. Pod opombe napišeš, da zaradi njunih let prosiš za dostavo do stanovanja. Za 40€ za brezplačno dostavo je hitro, fantje, ki dostavljajo pa močni. Čez kakšen teden ponoviš.
Odkar ni več možno plačilo ob dostavi, je tudi naročanje enostavnejše.

New Report

Close