Mamice, ki so pokazale svoje trebuhe po porodu
Tole mi je pa čisto mimo! Te ženske opravičujejo svojo postavo s tem, da so rodile. Ja, se strinjam, da je nosečnost in porod čudovito obdobje. Da pa si takole zašpehana, kot tisti dve na levi, pa nosečnost ni nobeno opravicilo. Tudi med nosečnostjo se da zdravo prehranjevati in ne rabis se zredit za 30 kg. Mislim pa, da sta tisti dve zašpehani bili debeli že prej.
Sem velika 165cm. Vedno sem brez da bi kaj posebnega počela imela okrog 56 kg, včasih kako kilo več, včasih celo manj. 2x sem rodila. Obakrat sem se nenormalno zredila, okrog 25 kg. Pri prvi nosečnosti sem pomislila, da je šlo za malomarnost, da se mi je tako povečal apetit in da sem očitno res preveč pojedla. Z muko s3m nazaj shujšala, ampak res z muko. Zato sem drugo nosečnost skrbno vsak dan brez izjeme beležila kaj in koliko pojem. Pri enakem jedilniku oz. pri enakem številu kalorij, kot sem jih zaužila pred nosečnostjo, sem se kljub temu ponovno zredila 25 kg. Otrok bo skoraj eno leto, meni pa kg še kar ostajajo in očitno bom morala spet na ekstremno stradanje in telovadbo, da bom kilograme spravila nazaj v red. Zdaj pa mi pojasni, zakaj sem se zredila kljub temu, da se nisem nažirala in zeloooo zdravo jedla s skrbno preštetimi kalorijami.
“Pri enakem jedilniku oz. pri enakem številu kalorij, kot sem jih zaužila pred nosečnostjo, sem se kljub temu ponovno zredila 25 kg”
Lažnivka nemarna butasta!
[/quote]
Lahko mi prerečeš vse žaljivke, ki jih najdeš v sskj, pa še v kakem tujem zaradi mene. Zlagala se pa nisem. Butasta si pa ti, če niti tega ne veš, kako deluje žensko telo, zakaj ne delujejo vsa enako in zakaj med nosečnostjo delujejo drugače kot sicer.
No meni de zdijo te slike tudi neokusne. In nobena me ne bo prepričala v to, da nič ni jedla med nosečnostjo in se kljub temu zredila za 30 kg (izvzeta bolezen).
Sama sem se pri vsaki nosečnosti zredila za 5 kg in že v porosnišnici nisem imela več trebuha, niti ene strije, skratka takoj sem oblekla kavbojke izpred nosečnosti.
Take fotke so pomojem samo slaba tolažba za ženske, ki se v nosečnosti popolnoma zapustijo in imajo potem nosečnost kot prikladen izgovor, zakaj so kakršne so.
Sem velika 165cm. Vedno sem brez da bi kaj posebnega počela imela okrog 56 kg, včasih kako kilo več, včasih celo manj. 2x sem rodila. Obakrat sem se nenormalno zredila, okrog 25 kg. Pri prvi nosečnosti sem pomislila, da je šlo za malomarnost, da se mi je tako povečal apetit in da sem očitno res preveč pojedla. Z muko s3m nazaj shujšala, ampak res z muko. Zato sem drugo nosečnost skrbno vsak dan brez izjeme beležila kaj in koliko pojem. Pri enakem jedilniku oz. pri enakem številu kalorij, kot sem jih zaužila pred nosečnostjo, sem se kljub temu ponovno zredila 25 kg. Otrok bo skoraj eno leto, meni pa kg še kar ostajajo in očitno bom morala spet na ekstremno stradanje in telovadbo, da bom kilograme spravila nazaj v red. Zdaj pa mi pojasni, zakaj sem se zredila kljub temu, da se nisem nažirala in zeloooo zdravo jedla s skrbno preštetimi kalorijami.
[/quote]
Za vsak slucaj, ce se odlocis se za tretjo nosecnost:
Ko ugotovis, da tvoja prehrana in gibanje ne dajeta pravih rezultatov, nekaj spremenis! Imas 9 mesecev casa…
Ti verjamem, da se ti je vsak grizljaj zalepil za telo, jaz sem ena tistih, ki v nosecnosti ne morejo jesti in sem pojedla ekstremno malo, pa predvsem lahko hrano, a sem vseeno vsakic dobila 10-12kg,oziroma po porodu mi je ostalo okoli 5kg vec.
Eno so kg, proti raztegnjeni in razpokani koži pa ne moreš nič. Ene imajo srečo in zelo elastično kožo, druge ne. In mislim, da je prav koža izpostavljena na teh fotografijah oziroma sporočilo le teh, ne pa špeh.
Mimogrede, nosečnost ni tekmovanje v kilogramih, katera se bo bolj oziroma manj zredila. Obešanje na kilograme in obsojanje v tem času je milo rečeno slaboumno. Ti poglej žensko, kako za svojo postavo skrbi prej in potem. To je pokazatelj, ne pa nosečnost, ko je poleg jedilnika prisotnih še xy drugih dejavnikov, ki vplivajo na pridobivanje teže.
Med prvo nosečnostjo sem se zredila za skoraj 20 kg, po drugi pa sem prišla iz porodnišnice z 2 kg več kot preden sem zanosila. Koža na trebuhu je bila v obeh primerih brez strij. Kolegica, vitka, se med nosečnostjo ni veliko zredila, tudi danes po 6 letih vitka, ampak strij je pa imela poln trebub, pa po prsih, bokih… se mazala s kremami. Strije so odvisne predvsem od tipa kože in ne koliko si se zredil.
Hormoni v telesu delajo “čudeže”. Sem 2 leti na hormonski terapiji (rak dojke), pa lezem narazen. Me včasih ima, da bi prenehala s to hormonsko terapijo, vendar imam premajhne otroke. Bolje, da imajo mamo, ki ni takšna kot tiste na naslovnicah, kot pa da so brez mame, ane?
Vsak izgovor za debelost je dober. Trebuh in strije so eno, drugo je pa zamaščenost, viška 20 kil. Seveda, delajo hormoni svoje, nekaterim tudi apetit ponagaja.Treba se je pač malo disciplinirat. Piše spodaj, da so kljub temu privlačne. Ne daleč od tega. Niso! Gora sala pač ni privlačna, žal! Niti zdrava!
Tudi jaz sem bila zelo podobnega mnenja, dokler nisem sama doživela nosečnosti … Češ, kako se jim uspe zrediti toliko, saj se menda ni treba nažirati in jesti za 3. Že 10 let se pazim pri prehrani in se ukvarjam s športom, tudi zdaj, moja teža je pred nosečnostjo nihala med 50 in 52 kg.
Pa ti povem, kaj se je zgodilo v prvem trimesečju, v katerem se ženska po pravilih naj ne bi redila? Moje telo je začelo delovati po svoje, nad njim nimam več nadzora, prebava se mi je upočasnila za več kot polovico. Pojem veliko zelenjave, pijem vodo in nesladkan čaj, kakšnih priboljškov (pice, čokolade) se ne pritaknem. Ob prehrani, s katero bi prej hujšala, zdaj težo pridobivam in sem že na 5 kg plusa, z vsakodnevnim sprehodom (hitra hoja 2 uri). Zadnji mesec se mi je naraščanje umirilo in samo upam lahko, da do 20. tedna ne pridobim še kaj, sicer bom res ena izmed tistih z 20 plusa.
Rada bi pridobila šolskih 12 kg, ampak na to žal nimam vpliva.
Ne vem, kako bo, vem pa, da se ne nažiram in ne otekam, torej … S težo in hujšanjem se bom ukvarjala po porodu, zdaj mi je najpomembnejše, da bo otrok zdrav.
Ne vem v čem je point, da se te ženske fotografirajo in razkazujejo. Prav nič ni estetsko. Ja, nosečnost in porod večini ženskam spremeni postavo. Tudi meni jo je, pa se v nobeni nosečnosti nisem zredila več kot 10 kilogramov. Vsak porod mi je pustil kakšen kilogram. Še to: v prvih štirih mesecih nosečnosti mi je bilo zelo slabo, nisem mogla jesti in sem bruhala in sem se vseeno zredila: res da pol kilograma na mesec, ampak shujšala nisem! Hormoni delajo svoje.
point je v tem, da nas mediji dnevno bombardirajo z novicami tipa : ta in ta zvezdnica 1 mesec po porodu in ima sanjsko postavo (zraven pa napol naga ženska krasnih oblin). seveda ne povedo, da so te zvezdnice šle na elektivni carski rez (da se jim boki in peesda ne razširijo), da so hkrati s cr naredili tudi liposukcijo maščobe, ki se je nekje uspela morda ujeti na kosti, in tako naprej s posegi. S tem perejo glave povprečnim , povprečno revnim ženskam, ki jim je vse to nedosegljivo. Vseeno pa se lahko slabo počutijo, če so pridelale kakšen kg viška, ki se je prilimal na najbolj nepotrebno mesto, kakšno strijo ali morda povešene joške. Če bi se bolj trudile, se jim kaj takega ne bi zgodilo, ampak bi bile popolne kot prej omenjene zvezdnice. Veš koliko energije za kaj pozitivnega bi se lahko sprostilo, če ne bi bile ženske tako obsedene z videzom? Če bi to energijo usmerila v kaj, kar bi jih res izpolnilo? Npr. če bi se posvetile dojenčku brez skrbi, da bodo zaradi dojenja joške kot čajne vrečke na koncu? Če ga ne bi puščale jokat, ker se mora navadit na red, saj ima mama 1 mesec po porodu reden trening 5x tedensko?
point je v tem, da nas mediji dnevno bombardirajo z novicami tipa : ta in ta zvezdnica 1 mesec po porodu in ima sanjsko postavo (zraven pa napol naga ženska krasnih oblin). seveda ne povedo, da so te zvezdnice šle na elektivni carski rez (da se jim boki in peesda ne razširijo), da so hkrati s cr naredili tudi liposukcijo maščobe, ki se je nekje uspela morda ujeti na kosti, in tako naprej s posegi. S tem perejo glave povprečnim , povprečno revnim ženskam, ki jim je vse to nedosegljivo. Vseeno pa se lahko slabo počutijo, če so pridelale kakšen kg viška, ki se je prilimal na najbolj nepotrebno mesto, kakšno strijo ali morda povešene joške. Če bi se bolj trudile, se jim kaj takega ne bi zgodilo, ampak bi bile popolne kot prej omenjene zvezdnice. Veš koliko energije za kaj pozitivnega bi se lahko sprostilo, če ne bi bile ženske tako obsedene z videzom? Če bi to energijo usmerila v kaj, kar bi jih res izpolnilo? Npr. če bi se posvetile dojenčku brez skrbi, da bodo zaradi dojenja joške kot čajne vrečke na koncu? Če ga ne bi puščale jokat, ker se mora navadit na red, saj ima mama 1 mesec po porodu reden trening 5x tedensko?
[/quote]
Ne bi se mogla bolj strinjat!
Bravo za zapis!
Vse ženske niso same krive, da imajo predizpozicijo in nagnjenost k debelosti. Na tvojem mestu ne bi preveč obsojala, ker te kmalu lahko doleti enako 🙂
Po nosečnosti je ohlapen trebuh zaradi maternice, ki potrebuje čas, da se skrči popolnoma normalen. Pa tudi ni najbolj na mestu, da ti postavljaš, koliko naj bi se posameznica zredila. Vsaka je lepa takšna, kot je. Nekateri to znajo ceniti, nekateri pač ne. Vglavnem, ženska med nosečnostjo 9 mesecev nosi otroka pod srcem in da ji potem kdo kaj takega reče…. popolnoma nevmesno. Drugič malo premisli, preden kaj takega zapišeš. Zna biti zelo boleče.