Sašo Robič
“nikdar in za nikogar ne vemo, kako bo prenašal življenjske stiske. V atletu se je skrivala mehka duša”
Tole piše na tistem linku. Definitivno samomor. Sicer pa, v kolikor ne bi bil samomor, bi tudi napisali razlog smrti, ker ga vedno napišejo. Me pa fascinira medijska blokada pri nas. Vsi tuji mediji vedno napišejo, če je kaka znana oseba naredila samomor, pa naj bo to politik ali pa športnik ali pa igralec. Samo pri nas se gremo neko kao spoštovanje do ne vem česa že. Smrt zaradi samomora je tako tragična kot smrt zaradi droge in če hočemo ogromno številko samomorov pri nas zmanjšati, je prav gotovo ne bomo tako, da o tem ne govorimo (isto sicer velja tudi za drogo, ko VSI mediji pomenljivo utihnejo, kadar kaka znana oseba umre zaradi droge).
Sam res, cenzura kot na kitajskem, če je mel probleme in ga je to pripeljalo do tega bi morali o tem govoriti in se soočiti z težavam ne pa da vse pospravite v zadnji predal.Najbrž je zaradi tega tudi skočil v globine, ker se ni mogel z nikomer pogovoriti saj je to taboo tema.Škoda ga je saj bi lahko še veliko dobrega storil pa so vse institucije zaman saj se v Sloveniji govori samo o kraji in problemih vlade.
Premalo se piše in govori o tem. Moralo bi se vsak dan. Poznam nekaj ljudi, ki so storili samomor in celo zdravili so se. Žal pa tudi terapije niso vedno prave, vsaj po izkušnjah ljudi ne. Tak način smrti je več kot grozljiv. Včasih me tolaži le misel, da bi bolan človek vsekakor poskušal še drugič, če bi prvič preživel.
Le kaj ga je gnalo v smrt? Grozno res.
Kot oseba, ki je poznala sasota vam lahko povem, da saso je imel veliko prijatelj, predvsem prijatelj, ki so mu stali ob strani in mu skušali pomagati.saso je bil clovek, ki je redko kdaj govoril o svojih tezavah in problemih tako da nikoli nisi mogel ugotoviti kako hudo mu je.prosim da spoštujete in žalujete skupaj z njegovo družino in prijatelji.
Lahko vam pa tudi potrdim, da je saso naredil samomor, kaj ga je pripeljalo do tega verjetno nikoli ne bomo izvedeli.
saso rip!!
na tv konstantno opozarjajo na mrtve na cestah, o samomorih pa ne duh ne sluha, človek, ki naredi samomor je ponavadi v depresiji, ki jo je treba prepoznat in zdravit, dostikrat naredijo samomor ljudje, ki ne vidijo rešitve iz težav, ki so pa samo navidezne (zaradi bolezni – depresije) in vse prej kot nerešljive, zdrava oseba pri teh istih težavah nima večjih problemov, je pa res da se vsem ne da pomagati, nažalost
jaz sm še zdaj v šoku :/
sašo je bil veeedno dobre volje, odličen trener in športnik.
poznala sem ga osebno in še zdaj ne dojemam kako se je lahko to zgodilo..na zunaj ni nikoli kazal znakov da bi bilo kaj takoo hudo verjetno nikoli nebomo vedeli vsega kar se mu je dogajalo.
počivaj v miru, Sašo 🙁 pogrešali te bomo!