Mertelj&Škufca
A kdo bere objave – blog Mertlja kar objavlja čez kakšno kalvarijo in pekel gre zaradi svojih dveh bivših?
Bere se res kot ena kriminalka oz telenovela.
Če je le tretjino čista neizkrivljena resnica kar je objavil se mi tip smili na kakšni bivši je nabasal.
Ne morem verjet kaj dela zloba, maščevanje, pohlep pri ženski, v takih momentih me je sram, da sem ženska.
On ima edino to srečo, da lahko resnico pripelje do konca oz se bori za svoje pravice, ker denar ni problem.
Poznam zelo od blizu podoben primer, kjer je oče svojih otrok diskriminiran, bivša mu je otroke odpeljala, tik pred odhodom ga obtožila nasilja in si zaradi ovadbe in počasnosti mletja sodišč pridobila skoraj eno leto, da si je sama uredila lajf in lahko še naprej preprečuje stike in zastonj vlaga pritožbe, oče je pa v zadnjem letu potrošil že več kot 10 t € za odvetnika in še vedno ne more normalno do stikov s svojimi otroci, ker bivša vztraja pri stikih pod nadzorom, ker mu zaradi krive ovadbe nasilja še vedno visi kazenska nad glavo, otroci bi bili pa radi z njim pa jih nihče ne posluša. Babja žlehtnoba nima mej.
Tudi on mora imeti dosti masla na glavi. Kar dve takšni? Ponavadi je v takšnih primerih ravno s tistim, ki kao nabase na takšne, nekaj narobe. Če bi pa zgodbo onih dveh poslušal, bi bilo pa vse diametralno drugače. Samo da najbrž nimata take potrebe prati umazanega perila v javnosti. To je profil narcis, če mene kdo vpraša.
Beri še, kaj piše tukaj – je javno :
Prosto po Prešernovi Juliji: Jo stakne nazadnje, ki mu je kos ☺
Ni blema A.M. ima hud ego pa po moje še precej čudnega kompleksa do svojega očeta – ne ravno Ojdipovega. Očitno je oče zelo izobražen z diplomami, titulami .. A.M. pa samo “programer”.
Sem delal v njegovi firmi – padel po preizkusni dobi – v obrazložitvi za prenehanje delovnega razmerja zaradi “nespodobnosti” pa so bile navedbe za vsaj 7 predhodnikov na tem delovnem mestu – copy-paste z dodatki. Jep – leto je bilo slabo, prodaje ni bilo … ko sem bral obrazložitev za prenehanje zaposlitve sem crkaval od smeha ☺
In ja … od srca mu privoščim vso kalvarijo ☺
btw: v mojem času je en moj podrejeni želel nekaj podpore v € za udeležbo na težkem kolesarskom maratonu (zagrizen, dober kolesar) … A.M. je odobril 3 majice svoje firme … ker še nisem imel odločbe o prenehanju zaposlitve, bi ga pred vsemi sklofutal, poscal in mu prdnil v ksiht.
Dokler se ni ta tema pred nekaj meseci pojavila na tem portalu in tudi v medijih, skorajda nisem vedela, kdo sta onadva. Njo sem poznala zgolj na videz, ker je z rdečimi lasmi med slovenskimi manekenkami nekaj posebnega. Takrat sem potem zaradi javnih objav zašla tudi na njegov IG in blog. Kaj se je med njima dogajalo, v resnici vesta samo ona dva. Jaz tudi nobenega ne poznam osebno, tako da sploh ne bi mogla reči, kakšen je kdo od njiju. Me pa je pri vsem skupaj nekaj zelo zmotilo. Namreč to, da on z njo obračunava javno na internetu. Čeprav tip očitno še ni videl svojega otroka in ima mogoče glede tega trenutno res zvezane roke, pa s tem, ko javno pere umazano perilo ne koristi nikomur, tudi svojima otrokoma ne. Prav vsakdo lahko to bere, zaradi česar bo verjetno vedno neka senca nad to družino, opravljivci pa bodo lahko s svojim škodoželjnim opravljanjem škodili tudi otrokoma. Poleg tega pa tip kljub temu, da so vsi ti njegovi zapisi namenjeni temu, da bi oblatil bivšo ženo, sebe pa prikazal kot žrtev, na nekaterih mestih zapiše stvari, s katerimi po mojem mnenju precej inkriminira tudi sebe. Nekje namreč piše, da sta v predporočno pogodbo zapisala, da bo morala ona omejiti stike s svojo materjo na minimum. Halo??? Dvomim sicer, da ima takšna določba sploh kakršnokoli pravno veljavo, vendar pa je že dejstvo, da mož ženi, ki je odrasla oseba, daje podpisovati take stvari, naravnost srhljivo. Je njena mama članica Al Kaide ali ISIS-a, da lahko od nje zahteva kaj takega? Lepo vas prosim, no. Bivša je odrasel človek, ki se ima vso pravico sam odločiti, s kom in koliko se bo družil, prav nihče mu nima pravice kratiti in omejevati te pravice. Nekje drugje pa tip zapiše, da obžaluje, da je ni uspel iz gosenice preobraziti v metulja. Bog se usmili! Svojo nekdanjo ženo, ki je, ponavljam, odrasla oseba, je očitno dojemal kot gosenico in si lastil pravico, da jo bo predelal in prevzgojil po svoji podobi. Mene ob takih ljudeh spreleti srh. Tip deluje zelo gospodovalno in oblastno, očitno pa svoje žene niti približno ni dojemal kot enakovredne partnerke.
Ker:
a. ona zavarača vsak pogovor, pa bi bistveno raje rešil v zasebni sferi. Ko sem 2 meseca po rojstvu prišel na pobudo CSD-ja pozvonit na vrata (na tel/mail/viber ne odgovarja) je poslala na vrata svojo 90-letno bolano babico nato pa me je prijavila za kršitev javnega reda in mira
b. me že od septembra blati v javnosti in je bila moja edina možnost povedati resnico
Spet ena iz Karininega tabora 🙂 🙂
Tega nisem nikjer objavil, je pa to en od Škufčinih neresničnih obtožb. Predporočne nisva nikoli podpisala, sva se pa dogovorila za nekaj vodil.
Eno izmed njih je “da se tašči ne bosta vtikali v najin zakon”. Obe tašči. Edini stavek.
Gosenica in metulj: prvih 12 mesecev je govorila, kako se želi spremeniti, postati samozavestna, se iztrgati iz dominantnega materinega okolja ker je pri njih v družini totalno sranje kjer mati terorizira vse.
Opravljivci: pa tako ali tako opravljate, z mojim blogom ali brez. Obe hčeri pa bistveno bolj trpita zaradi svojih “maternic” in njune želje po mojem denarju in odtujevanju “motečega faktorja očeta” kot pa zaradi mojih objav
Očitno nisi prebolel da nisi bil dovolj dober za nas 🙂
Mogoče tudi zato, ker je bila pri nas v 2019 povprečna brutoII plača 34,000€ (precej nad slovenskih IT povprečjem), hkrati pa so zaposleni v zadnjih 3 letih dobili tudi 1,4M€ udeležbe na dobičku, saj smo – kot vem – edina slovenska IT firma ki ima delavsko soudeležbo po ZuDDob (delavsko solastništvo). Res je, od kolegov zahtevam veliko, a tudi veliko dajemo. Komur ni všeč to, lahko kadarkoli podjetje zapusti. Lenih in nesposobnih ekipa ne tolerira saj ogrožajo njihovo blagostanje in jih navadno sami izločijo. Zaposlene v preizkusnem roku ocenjujejo njihovi nadrejeni in ne veliki šef. Verjetno sem jaz zate komaj vedel – pač en nezadosten kandidat več.
Kompleks: Titul, funkcij, … mi ne manjka – in jih večinoma odklanjam. Medtem ko jaz pišem odgovore na intervjuje in članke, ki jih radi objavljajo slovenski in tuji mediji, ti svoj drek stresaš po med-over-netu. Kako sva si različna…
Kot vem smo temu kolesarju omogočili prilagojen delovni čas da je treniral, izreden dopust njemu in spremljevalcu, dali narediti logotipirane kolesarske drese in mislim da tudi delno finančno podporo. Kar navajaš tule je laž. Podobno sofinanciramo tudi marsikatero drugo iniciativo zaposlenih v firmi.
Škoda ker mi nisi poscal in mi prdnil v glavo ko si imel čas in priložnost. Verjetno si nisi upal in tvoja rit lahko serje samo v anonimnosti, za kaj drugega pa ni hrbtenice. Jaz za svojimi besedami in dejanji stojim že 50 let. Fizično nasilje zaradi po tvoje neprimernega sponzorstva precej pove, zakaj te niso sodelavci želeli sprejeti medse. Upam pa si trditi, da si se najbolj posral nase in na svojo kariero.
Mogoče izkoristiš tole krizo za kak resen premislek o svojem bivanju in vrednotah…
Ženska se kot je razbrati ne odziva na noben poskus sprave in rešitve situacije v zasebni sferi. Prebrali smo lahko njegovo plat zgodbe – vidi se, da človek iz obupa razkriva osebne stvari in “pere umazano perilo”, ker druge možnosti nima. Celo nekje je napisal, da ne ve zakaj ga je zapustila? Je to normalno? Njegove reakcije so skrajne ampak, kaj mu preostane? Noseča ženska zbeži od doma, razlog je gotovo nasilen mož. Ali pač je v ozadju kaj drugega? Naj bo torej tiho kot večina tipičnih Slovenclov, ki trpijo v slabih odnosih, nasilju, zapadajo v alkohol in droge? To dragi opravljivci ko vaše/naše realnosti.
Poznam tako njo kot njega (ne iz časov, ko sta bila skupaj temveč oba ločeno od prej).
On je kontrol frik in zelo poseben človek. Koleričen v kolikor ima občutek, da ga nekdo želi peljati žejnega čez vodo na drugi strani pa je pomagal precej ljudem. Osebno poznam tri primere. Poslovno sva sodelovala pred leti in dejstvo je da ne tolerira bullshita in to jasno in glasno pokaže. Ona pa kot sem jo spoznala je vedno delovala nezadovoljna, polna idej a ne ve kaj bi sama s sabo. Kombinacija obsojena na propad. Ko ni več toleriral njenega bullshita je ženska pobegnila. Je to res gospodovalnost z njegove strani? Ne vem. Potem smo vsi na nek način nadvladni s strani nekoga. Življenje so kompromisi. Druga stvar je pa tam kjer je prisotno hudo nasilje in trpinčenje. V tem primerih ni prostora za kompromise. Iz konkretnega primera to ni razvidno, razvidno je da zgodba o Pepelki nima klasičnega happy end-a. Princ je tiran po poroki še vedno želi od Pepelke, da pomije posodo.
Zgolj mnenje naključnega opazovalca z več časa v karanteni.
Po prebranem se mi zdi, da je AM v veliki stiski, ne igra nobene žrtve pač pa se bori za svojo pravico, za hčeri, ker je sistem pri nas pač tak, da, če se ženski zmeša in začne obtoževati po krivem, da bi prišla do svojega cilja in to vsekakor ni za dobrobit otroka, kot želijo zmešane babure prikazati bodo očetje vedno “nasrkali” in bodo diskriminirani. AM se je pač izpostavil, ker mu drugega očitno ni preostalo, če komunikacija teče samo v eno smer, če je roti na vse možne načine, da se bi odzvala, če ne ve kaj se dogaja z njegovim otrokom in so mu preprečili vse stike. Kako bi se pa vi počutili ob tem, da ne morete do svojih otrok? Ženska ga ignorira totalno, ne kaže nobenega spoštovanja do njega ne do njunega otroka, totalni ignore, trajba svoje, na ta način si hrani le svoj ego, AM se pa obnaša kot ranjena žival, ki poskuša zaščititi sebe in svoje mladiče. V tej zgodbi jaz njega in oba otroka vidim kot žrtve sistema in lastnih mater. Če bi KŠ delala v dobrobit otroka bi sigurno odreagirala drugače kot je in dala AM možnost, da dorečeta kako bosta peljala skupaj starševstvo, če je že partnerstvo šlo v maloro. Ampak, ko žensko popade hudič, ko ne dobi tistega kar želi in kakor si je zamislila potem je najbolje, da se prikaže nemočna, prestrašena, zlorabljena pa tudi, če je vse plod le njene domişljije in maščevanja. Predvidevam, da KŠ ni pričakovala, da bo AM odreagiral kot je ampak za vsako rit palca raste tudi za njeno, dobro se z dobrim vrača. AM vam pa želim, vse dobro, da najdete čimpreje svoj mir v objemu hčerk, stran od toksičnih ljudi, ter da se rešite te kalvarije skozi katero greste. Srečno.
Tudi jaz sem prebrala njegove zapise in zanimivo, kako razlicno jih dojemamo.
Se pravi, ce prav razumem…
Ce ona naokoli razlaga o njegovem nasilju, je to ok, ko pa on razkrije njeno kokainsko odvisnost, je pa baraba in javno pere perilo.?
Ce je ona od njega mirne duse jemala denar in od njega zahtevala prezivnino ZASE pa se za otroka, je to ok, ko pa jo on obtozi, da hoce od njega samo denar, je pa totalen prasec?
Zenske, bodimo postene! Verjamem, da je v tem odnosu vsak nosil svoj delez krivde, mi je pa po pozornem branju hitro postalo jasno, da pri njeni zgodbi nekaj hudo smrdi.
In preden vprasate: ja, vem kdo je Mertelj in ne, ne poznam ga osebno.
Pretežno tako. Ocitno v berete blog zelo po svoje. Da boste lahko se potrdili svoje mnenje sem vceraj objavil najini “predporocno pogodbo” danes/jutri pa se zadnji košček mozaika: Karinino zgodbo. Ker je kljub večmesečnim napovedim ni uspela sestaviti sem to storil jaz za njo na podlagi tega, kar sem izvedel iz vašega tabora.
Prijetno branje želim…
Spet ena iz Karininega tabora 🙂 🙂
Tega nisem nikjer objavil, je pa to en od Škufčinih neresničnih obtožb. Predporočne nisva nikoli podpisala, sva se pa dogovorila za nekaj vodil.
Eno izmed njih je “da se tašči ne bosta vtikali v najin zakon”. Obe tašči. Edini stavek.
Gosenica in metulj: prvih 12 mesecev je govorila, kako se želi spremeniti, postati samozavestna, se iztrgati iz dominantnega materinega okolja ker je pri njih v družini totalno sranje kjer mati terorizira vse.
Opravljivci: pa tako ali tako opravljate, z mojim blogom ali brez. Obe hčeri pa bistveno bolj trpita zaradi svojih “maternic” in njune želje po mojem denarju in odtujevanju “motečega faktorja očeta” kot pa zaradi mojih objav
[/quote]
Sorry, ampak ni res. Nisem iz njenega tabora, ker je sploh ne poznam. Dvomim tudi, da imamo sploh kakšne skupne znance. Ali pač, ker je svet pač majhen, ampak tega v tem trenutku niti ne ven. To sem napisala že v svojem izvornem postu, da namreč nobenega ne poznam osebno. V njen tabor ste me uvrstili vi, najbrž zato, ker sem napisala nekaj, s čimer se ne strinjate. O predporočni pogodbi sem brala le na vaši spletni strani, mislim, da tam, kjer je bil opisan Karinin povprečni delovni dan (da spi do 11. itd.). Če se ne motim, je nekje pisalo, da je na neki točki spet okrepila stike z materjo, kar vas je bojda zelo vznemirilo, ker sta se v predporočni pogodbi določila, da jih bo omejila na minimum. Tega, se mi zdi, na vaši spletni strani ni več, verjetno ste izbrisali. Pa saj je vseeno. Vse skupaj sploh ni moja stvar. Vse kar je, da sem brala tisto, kar ste sami prostovoljno spravili v javnost, in mi je ob marsičem zazvonilo v glavi, kot sem napisala v svojem postu. Če nekdo nekaj spravi v javnost z namenom, da bi javnost opozoril na to, pa mora tudi računati s tem, da bomo ljudje o tem imeli in izrazili svoja mnenja.
Spreminjam objave samo kaki dve uri po pisanju. Kako formatiranje ali pa ko čez čas se enkrat preberem in ugotovim da stavek “ne leti”. Brišem pa ne.
Kakorkoli – sem jo objavil da za vedno končam to obrekovanje o preprečevanju stikov z njeno mamo, ki jih siri ona in klapa. Resnica je luč ki prežene temo laži. Prostovoljno objavljam pa zato, ker bi me (kot je napisano na teh forumih ali pa je bilo na IG komentarjih) “drugače pol Slovenije pribilo na križ” po njenih srce parajočih objavah. Karin je na žalost brezčutna večna žrtev, ki ljudi okoli sebe brez pomisleka uporabi za doseganje svojih ciljev in jih/nas nato zavrže. Kar vprašajte njene (Bivše) prijateljice kakšno ravnanje so doživele.
Tako pa Se lahko prepriča vsak sam o mojem “tiranstvu in nehumanih ravnanjih” 😀😀😀
Jo še zagovarjate?
Pri vsej zadevi mi je nerazumljivo, da se uspesen moski, ki ima nek red v zivljenju zaljubi v cisto nasprotje…ker ljudje se pri 30+ res ne spreminjajo, sploh pa ne taki,ki nimajo nobene hrbtenice.
Kaj se potem sploh s tako pogovarjas? Se mi zdi da so to svetovi narazen..
Zaradi otrok upam, da se ok izide.
Me je kolegica “opozorila” na tale njegov blog. Sem danes prebrala vse. Te kar potegne notri.
Moje mnenje je, da je Mertelj res težek tip, ampak tak kot večina uspešnih poslovnežev. Službeno z njimi veliko delam in to so ljudje, ki znajo bit zelo prijazni in ustrežljivi, ampak treba je najti način, kako ravnati z njimi. Ko najdeš način, tudi koleriki niso težki (ali je Mertelj kolerik ne vem, ker ga ne poznam). Ima določena pričakovanja in od njih ne odstopa. Mislim, da je upal, da bo Karin spremenil, ker je videl, kako še ne ve, kaj točno želi. Namesto, da bi si izbral žensko, ki že ve kaj hoče in okoli tega “delal”.
Karin pa je po moji oceni ženska, ki ne vem kaj hoče. Vse bi imela pa hkrati nič ne bi za to naredila. Upala je, da se bo poročila in bo žena, ki bo lepo živela, mož bo delal, ona bo kaj skuhala, bila mama, občasno delala, žurala itd. Ampak Mertelj pa želi imeti nek red in disciplino, ne pa vsega po malo.
Verjamem Mertlju glede kokaina in to ni dopustno, zato je logično, da mu je “počil film”. Tudi to, da Karin noče narediti testa očetovstva je čudno. Ampak s temi zadnjimi objavami si pa po pomojem ne dela nobene usluge. Glede na sporočila je zelooo težak tip. In način njegovega komuniciranja bi znal izpasti kot nasilje, še posebej, če imamo na drugi strani občutljivo žensko (nosečnica je seveda še toliko bolj občutljiva). Sebe ne smatram, kot zelo občutljive, tudi delam v poslu, kjer je treba včasih bit tudi oster, ampak še vedno sem si ob branju včasih mislila, da naj se Mertelj malo umiri (recimo teženje s tem, kdaj bo doma-ob kateri uri).
V tem razmerju je bil vsak “svojega denarja vreden”. Škoda predvsem za otroka. Če bi bil test očetovstva narejen in nato stiki z otrokom (če je njegov) urejeni, ne bi bilo več potrebe po vsem tem pisanju.