danilo Kocjančič in HIV
A je morda kdo gledal včeraj ponovitev dokumentarnega filma Kameleoni – Beatlesi nekdanje Jugoslavije? TVS2, 18.00. Ste opazili, da na koncu tako skoraj mimogrede povedo, da je Danilo Kocjančič umrl, ker naj bi bil okužen s HIV?? A se samo meni zdi, ali smo mi 6 let poslušali in brali v vseh medijih, da je imel raka? V končni fazi je vseeno, naj počiva v miru. Ne vem pa kaj je to bilo sploh treba “omenit”v tem dokumentarcu.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dokumentarni-filmi-in-oddaje-kulturno-umetniski-program/174615520
Na 48:55 umrl za posledicami okužbe s HIV
Logično, da ne umreš od okužbe s HIV!! Lahko umreš na koncu tudi od banalne pljučnice. Mene samo zanima, zakaj je to okužbo s HIV zdaj sploh treba omenjat, če se je prej ni.
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dokumentarni-filmi-in-oddaje-kulturno-umetniski-program/174615520
Na 48:55 umrl za posledicami okužbe s HIV
Logično, da ne umreš od okužbe s HIV!! Lahko umreš na koncu tudi od banalne pljučnice. Mene samo zanima, zakaj je to okužbo s HIV zdaj sploh treba omenjat, če se je prej ni.
Kar se mene tiče, mi je zadosti vedet, da se omre od hiv. In je čisto vseeno, ali konec naredi pljučnica, bazalna vročina ali odpoved jetrne membrane. In ja, prav je, da bi se govorilo o aidsu, tudi pri živih, da se potem sočlovek sam odloči, ali in v kateri meri se želi z aidsom obolelemu človeku približati. Nekako je mnogo bolezni, ki bi jih človek želel prikriti, pa jih ne more, čeprav so sobivalcem v prostoru povsem nenevarne. Cena za razuzdano življenje po lastni izbiri, v večini primerov, potem pa ups? Glede na maso oboževalk še dandanes upam, da ni radodarno delil bolezni.
Tak je lajf. Niso samo veselice. Verjetno so se šli frendi vsi testirat. Saj je brezplačno, anonimno.
Lahko ga je fasal z infuzijo…?
[/quote]
Ja, lahko bi ga, ampak glede na njegov lifestyle dvomim.
Tip se je od žene hitro ločil, s sinom sploh nista imela kontaktov več desetletij, ga je ignoriral (on sina)… Ni bil ravno nek svetnik, živel je precej divje.
JBG, na koncu plačaš ceno.
On sigurno ni hotel, da bi se o tem javno govorilo. Še dober mesec pred smrtjo se je pisalo samo o borbi z rakom, ne pa o borni z rakom kot posledici okužbe s HIV.
Dokumentarec tako ustvarja vtis, da so ga “prijatelji” po smrti malo zaj…, ga zrušili s piedestala glasbene legende s svetniškim sijem. Češ, zdaj pa lahko mi končno povemo resnico, če je on ni hotel. Vključno s sinom, ki od fotra, obsedenega z musko, itak skozi življenje ni imel kaj dosti. Brezveze.
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/mojster-hitov-se-bori-z-rakom
Kar se mene tiče, mi je zadosti vedet, da se omre od hiv. In je čisto vseeno, ali konec naredi pljučnica, bazalna vročina ali odpoved jetrne membrane. In ja, prav je, da bi se govorilo o aidsu, tudi pri živih, da se potem sočlovek sam odloči, ali in v kateri meri se želi z aidsom obolelemu človeku približati. Nekako je mnogo bolezni, ki bi jih človek želel prikriti, pa jih ne more, čeprav so sobivalcem v prostoru povsem nenevarne. Cena za razuzdano življenje po lastni izbiri, v večini primerov, potem pa ups? Glede na maso oboževalk še dandanes upam, da ni radodarno delil bolezni.
[/quote]
O tem govorim. Mesas HIV in AIDS.
O tem govorim. Mesas HIV in AIDS.
[/quote]
Ko so nas izobraževali, v času, ko se je aids v Sloveniji štel na prste ene roke, so nam govorili, da hiv okužena oseba je prenašalec hiv virusa na druge že s prenosom telesnih tekočin skozi rano na koži (in ostale rizične dejavnike), določen odstotek pa posledično zboli za aidsom. Smo se precej bali, kondomi in te zadeve. Potem so omilili začetno doktrino na manj zastrašujočo, nehali so z aids pentljami v vseh medijih, o aidsu se ne govori skoraj nič več. Ker je velik del problematike prinašala spolna praksa, o kateri se takrat ni veliko govorilo in za katero je pač ta isti lobi, ki nasilno odpira vrata nam, nerazgledancem do te mere, da se o aidsu skoraj ne govori več, hiv okužene pa se skriva bolj kot zaščitene priče v mafijskih sodbah, se je število obolelih povzpelo na večsto, o hiv pa se govori samo še kot o gripi in ne več kot o kugi našega stoletja. Meni je vseeno, kaj si misliš ti, jaz pa bom ostala v svojem prepričanju in se tako tudi ravnala v življenju.
Ko so nas izobraževali, v času, ko se je aids v Sloveniji štel na prste ene roke, so nam govorili, da hiv okužena oseba je prenašalec hiv virusa na druge že s prenosom telesnih tekočin skozi rano na koži (in ostale rizične dejavnike), določen odstotek pa posledično zboli za aidsom. Smo se precej bali, kondomi in te zadeve. Potem so omilili začetno doktrino na manj zastrašujočo, nehali so z aids pentljami v vseh medijih, o aidsu se ne govori skoraj nič več. Ker je velik del problematike prinašala spolna praksa, o kateri se takrat ni veliko govorilo in za katero je pač ta isti lobi, ki nasilno odpira vrata nam, nerazgledancem do te mere, da se o aidsu skoraj ne govori več, hiv okužene pa se skriva bolj kot zaščitene priče v mafijskih sodbah, se je število obolelih povzpelo na večsto, o hiv pa se govori samo še kot o gripi in ne več kot o kugi našega stoletja. Meni je vseeno, kaj si misliš ti, jaz pa bom ostala v svojem prepričanju in se tako tudi ravnala v življenju.
[/quote]
V mladosti Kameleonov in sviračev na obali Yuge, se niti slučajno ni vedelo o kakšnem smrtnem aidsu. To se je drajsalo in dajalo dol vse živo. En levi kitarist, ki je špilal pd hotelom Ž kategirije, je podrajsal 3 švabice in eno res top sobarico. Več ni zmogel.
Kaj šele en marker ansambla, pred katerim so se nastavljale take mrhe, da znoriš.
VSAK od primorskih glasbenikov je lahko vesel, da ima še tiča in jajca. Iz tiste generacije.