Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Iz odnosa v odnos

Iz odnosa v odnos

En moj bivši prehaja iz odnosa v odnos. To počne že 20 let. Vmes je kakšen mesec, dva samski, potem pa že vrže uč na novo.. ker pri njem ni bilo strasti ampak bolj zadovoljitev potreb, sem razmišljala, ali imajo taki sploh iskreno radi? Se sploh predajo z dušo in telesom, celi? Meni je blo takrat ob razhodu noro težko, sem mela pristna čustva, pol leta sploh pomislila nisem na drugega. On pa mi je takrat govoril da ne more brez mene, kako me ma rad, čez par dni pa že obrnil ploščo, poniknil in začel pisat drugi. Noro. Kako lahko danes napišeš ljubim te, jutri pa že drugače.. Tudi nasploh se v vezi ni nekaj trudil, vedno je problem v drugih..

plehko pač. nobene globine, nobene samorefleksije in iskrenega in globljega pogleda vase. on si ne pusti občutiti globokih, močnih čustev – tako ljubezni kot bolečine. ker to lažje prenese. ni pa to niti blizu od polnega, zadovoljujočega življenja..

Vsi tako veliki odkloni kažejo v smeri osebnostnih motenj. Morda borderline?

In takšni pridejo najbolje skozi….ni globine ni toliko custev in posledicno ni zalovanja, tudi zensk je ogromno taksnih.

.https://youtu.be/Nx1STJaLKvA?si=7HnwhksTTuF1B9ZK

@ Samski 42

To pocnejo narcisi/narciske. Ker nimajo empatije in konstantnosti objekta. Za take so ljudje le narcisticna ponudba. Ko je zmanjka, se prestavijo k drugemu.

Tako je.

človek more bit vsaj malo egoist in poskrbet za svoj užitek.. Kaj pa naj moški recimo sredi 30 tih let objokuje kakšno bivšo…, če recimo njej več ni bilo ok. in začne kazat očividno nezadovoljstvo..,  ene par tednov se pač možakar regenerira, da se očisti energije bivše in tako naspidiran pač išče drugo žensko za obojestranski užitek.., ali dobro  partijo za stabilno življenje za naprej.., pač  kakor kdo..

Odgovor na objavo uporabnika
Popay npr, 11.11.2023 ob 13:08

človek more bit vsaj malo egoist in poskrbet za svoj užitek.. Kaj pa naj moški recimo sredi 30 tih let objokuje kakšno bivšo…, če recimo njej več ni bilo ok. in začne kazat očividno nezadovoljstvo..,  ene par tednov se pač možakar regenerira, da se očisti energije bivše in tako naspidiran pač išče drugo žensko za obojestranski užitek.., ali dobro  partijo za stabilno življenje za naprej.., pač  kakor kdo..

Ravno takšni nimajo nikoli dobre partije. Te, ki so pa so kratkotrajne narave.

Vsakih 3-5 let ima novo žensko, ne glede na poroke, ločitve, otroke. Tako pač funkcionirajo narcisi, če ne boš delala kot želi on, mu oprostila, ker je varal bo šel pa drugam. Prijateljem bo pa povedal kako si bila Ti nemogoča za življenje a varal je on.

Samovšečni sebični egocentrični narcisi in vedno več jih je.

Zato, ker kompenzira. Namesto, da bi se soočil z odnosom, razhodom, s sabo, kaj je naredil prav, kaj narobe, kaj želi in česa ne, skoči v novo vezo in praktično bivšo partnerico samo zamenja z drugo osebo, s tem ne ostane sam. Ne zna biti sam, niti ne zna na globlji ravni najti do samega sebe, da bi lahko v naslednji odnos stopil zrelo in skoval zdrav odnos. Takšni odnosi pač ne morejo biti zdravi, če preteklost niti najmanj ni predelana. Neglede na to, kdo je pobudnik za razhod, je treba odnos predelati. Sem mnenja, da ljudje, ki tako skačejo iz odnosa v odnos ne vedo, kaj pravzaprav ljubezen je in kako močno je to čustvo, ko ga resnično čutiš.

Pozabi že. Kaj te briga, kaj počne. 20 let je mimo, no!

New Report

Close