Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moški v poznih 30

Moški v poznih 30

V svoji okolici imam kar nekaj moških med 35 in 40 letom, ki so se samski, brez otrok, živijo doma. In niso neki karieristi, zdravniki, športniki. Navadni ljudje, s službo, drugače pa bluzijo, lenarijo, živijo v hotelu mama. Tudi potujejo ne, ali pa da bi na kakršen koli drug način želeli živeti polno življenje. Gredo parkrat na leto v hribe ali na kolo. In pa v fitnes, seveda. Pa hodijo na zmenke, imeli so že dekleta, želijo imeti družino. So pa neverjetno izbirčni. In kaj mislijo, da bodo čez cca 10 let? Dobili neko luštno 20 letnico, ki jim bo dala otroke?

In kaj se ti sekiraš? In očitno vse veš o njihovih življenjih, coprnica opravljiva.

odajem komentar…

kaj se oni to grejo…

tudi kaj si babe mislijo da so…

pa to ne moreš verjet!

itd…

Ljudje so sprevideli, da je štepanje sužnjev egoistično dejanje.

Prav imajo saj je malo res vredu žensk danes. Kaj bi si z eno zajebali lajf. Pa tudi folk skozi manj hoče otroke. Na svetu nas je tko preveč skozi bolj vse onesnaženo.Otroci rojeni sedaj bodo samo trpeli v tem svetu v prihodnosti. Pač za mnoge moške proti 40-im je težko dobit partnerko sedaj. Ženske imajo visoke standarde tudi mnoge so raje samske , če ne dobijo po njihovem princa na belem konju. Tudi samskih nad 30 je precej.

Navadni ljudje s službo, ki niso karieristi, si težko privoščijo potovanja. Sicer pa ni ogled nogometne tekme s prijatelji nič manj polno življenje kot potikanje po tujih ulicah.

Časi se spreminjajo, nismo več v 60ih letih! Pa tudi ne v 80ih, 90ih. Me prav zanima, kakšno bi bilo tvoje razmišljanje glede tega, če bi hodila v njihovih čevljih?!

Sem 33 in se prepoznam v tem opisu. Dejstvo je, da nismo takšni čist po svoji volji, dosti nas ima kakšne težave, razne socialne fobije, smo introvertirani ali pa čist zadovoljni z manjšimi stvarmi.  Priznam, da mi je trenutno preveč lepo, ko lepo v miru, nabijam špile na PS5, berem knjigo, poslušam podcaste, grem s psom na sprehod, vse lepo v miru, brez stresa,  stroške si seveda delim z starši, ki me pustijo na miru.

Po drugi strani, pa je s partnerko lahko zelo divje in nepredvidljivo, nasploh mi gre na živce da se moraš skozi usklajevat in delat kompromise  in prilagajat lasten omejen prosti čas, pa tudi finančno stresno. Ženske so mal bolj socializirane, obsojajo te, če preveč padeš v lasten hobi, pa tudi stanovati želijo na svojem za vsako ceno.

Nisem svetnik, ne opravičujem svojega življenjskega stila, ampak sem nekako odjebal te socialne norme, ko okolica pričakuje od tebe takšna požrtvovanja brez primerne kompenzacije.

Ja ravno zato ker niso karieristi, si ne morejo privoščiti “polno življenje” in živeti izven “hotela mama” kot ti praviš. Medtem ko ženske, ki nimajo toliko pod palcem, se že nekako nalimajo na moške, ki jim to omogočijo, za moške je pa to skoraj nemogoče. Lahko da ta izbirčnost je ravno v temu, iščejo žensko, ki bi jim to omogočila, ne vem.

Življenje je treba živet, ustvarjat, gradit hišo, odnose, imet otroke. Je treba pač tvegat. Ja, tvegaš tudi ločetev. Ljudje božji pa to je tudi del življenja. Življenje prinaša lekcije, ki krepijo značaj. Ždet pri ta starih- človeka zakrni in kaže na šibek značaj moškega. Kaj naj ženska s takim, ki se v življenju ne premakne z mrtve točke.

Kdo pa pravi, da si sploh prizadevamo za kakšne ženske? Imam v službi enega šefa popolnoma dovolj, še preveč, ne rabim tudi doma neke stalno nezadovoljne babe, da me bo kar naprej nekaj komandirala in pričakovala od mene.

Odgovor na objavo uporabnika
Nevešči življenja, 13.11.2023 ob 04:20

Življenje je treba živet, ustvarjat, gradit hišo, odnose, imet otroke. Je treba pač tvegat. Ja, tvegaš tudi ločetev. Ljudje božji pa to je tudi del življenja. Življenje prinaša lekcije, ki krepijo značaj. Ždet pri ta starih- človeka zakrni in kaže na šibek značaj moškega. Kaj naj ženska s takim, ki se v življenju ne premakne z mrtve točke.

Se pravi po tvoje bi moral doživljensko tvegat, da se lahko nekomu dokažem?Te “življenske” izkušnje so me drago koštale. Sem stanoval nekaj let z eno punco v fletu, pa sem stalno bil na tesnem z denarjem zaradi stroškov. Če bi še otroka dobila bi še bolj tenko piskal. Odkar sem slabo  leto doma, sem  si privoščil marsikaj.

blackhand, 13.11.2023 ob 02:23

Sem 33 in se prepoznam v tem opisu. Dejstvo je, da nismo takšni čist po svoji volji, dosti nas ima kakšne težave, razne socialne fobije, smo introvertirani ali pa čist zadovoljni z manjšimi stvarmi.  Priznam, da mi je trenutno preveč lepo, ko lepo v miru, nabijam špile na PS5, berem knjigo, poslušam podcaste, grem s psom na sprehod, vse lepo v miru, brez stresa,  stroške si seveda delim z starši, ki me pustijo na miru.

Po drugi strani, pa je s partnerko lahko zelo divje in nepredvidljivo, nasploh mi gre na živce da se moraš skozi usklajevat in delat kompromise  in prilagajat lasten omejen prosti čas, pa tudi finančno stresno. Ženske so mal bolj socializirane, obsojajo te, če preveč padeš v lasten hobi, pa tudi stanovati želijo na svojem za vsako ceno.

Nisem svetnik, ne opravičujem svojega življenjskega stila, ampak sem nekako odjebal te socialne norme, ko okolica pričakuje od tebe takšna požrtvovanja brez primerne kompenzacije.

Bravo, podpis. Sem isti in zelooo uživam v svojem umirjenem življenju in s svojim denarjem.

Jah neke sitne 35,40 letnice sigurno ne…Razen tega,da jo poslušaš na zmenku kolk kul je ,ker je “osebnostno rastla”, potovala in zapravljala po Londonu ni pravzaprav v ničemer nadpovprečna.

Tvoje tržišče so pač 55 letniki z viagro, kompetenim predpenzijskim terencem ter dobrim vplačilom v 3 steber.

Sicer pa…oboji ljudje kolikor toliko običajnih zgodb, so pri teh letih že zdavnej poparckani.

Kako veš da hočejo otroke in družino? Samski kaj pa jim fali, tu pa tam ga namočijo pa je

meni pa nekaj ni jasno, toliko kot se danes vlaga v otroke, starši, stari starši skačejo okoli njih kot naviti in strežejo spredaj in zadaj. Če kje ne gre, takoj pade odločba, pa kup strkovnjakov. Končni rezultat pa popolni socialni invalidi?

Ne dobijo žensk takih za resno vezo. Veliko jih je samskih od 30-40 let pa ne proti svoji volji. Jih poznam nekaj takih. Časi se spreminjajo.

Stvar je taksna. V kolikor hoces biti odgovoren pripadnik zemlje moras na ta lepi svet pripeljat cim vec otrok. Torej ti moski morajo najti zensko,ki jim bo rodila veliko otrok. To je dobro za njih, za zensko in za vse nas. Torej blizu 40-letnice in starejse tu odpadejo. V kolikor pa hocejo le neobremenjeno seksati in se druziti, potem so vse primerne. V kolikor na zelijo otrok, potem ne vem zakaj bi si pri teh letih zensko podobne starosti iskali. 85% lepega je ze zamujeno (mladoatniska zaljubljenost, nori seks z mlado zensko, skupno osamosvajanje pri mladih letih, mlada družina…). Ne sprijaznite se prosim s “sladko limono”

Tudi jaz samski. Sredi tridesetih. Najti pošteno partnerko v teh letih je kr težko. Pa še gledam v okolici in službi je res malo takih ki jim kolikor toliko folga živet skupaj. Velik ločitev, varanja iz ene strani kot druge. Naj bol uspe tistim ki veliko delajo in nimajo časa za neumnosti. Morale pa mislim da je vedno manj. Danes je važno pač kolikokrat greš na morje, avto,obleka… ne vem jaz rad uživam doma. Si urejaš dom in okolico kot je meni všeč in rad med dopustom uživam doma. Si kaj zapečem al pa kako knjigo preberem čisto v miru. Danes vsi prašajo kje si bil na dopustu, le malo gdo pa kako si se imel. Upam da enkrat srečam kako kmečko dekle z nogami na trdnih tleh.

Si opisala mene,ti povem tako bil v Ljubljani in greva proti stojnici in pravi moja mami kakšna knjiga pa je to in v sekundi pravi sprohar lue ki je slep in napisal par knjig stranka LDS v Ljubljani o Polona kje si ,zelo odlična lekcija mi je bila pridem na dopust v Slovenijo in to v lokal od bivše šolske lačni Franz ne dihaj mi za ovratnik koza nora. No je bila ena od hčerk dvojčic od tega gospoda slepega ampak ni hotela da se usedel zraven in druga ki me pozna pravi on lahko in ugotovim ena je hodila z znancem mojim in dvojica hodila ali hodi takrat in sem seveda pijan explodirar in še smejem in niti je nisem povedal zdaj lahko vejo vsi da bratranec od moje mame ki jo je pozdravil njen oče mojo mamo ona je bila arogantna in njena sestra pa jo imam v  lepem spominu da je najboljši zdravnik na svetu za oči,pridem takrat na dopust bil v mestu med Manchester in Liverpool in eni so bili stari znanci in zrihtajo Nemko za družbo meni in ona kot ta dvojica ena se dela norca in pravim a poznaš tega in tega oziroma si kdaj slišala in ona ja in pove znanki ki se poznamo že 15 let prej in samo debelo pogledajo ko rečem to je bratranec od mame in dvojčici zdaj lahko vejo nisem nikoli povedal in ostalim da imajo sorodniki vilo v centru Ljubljane in tako in tako naprej niti od Avsenika ne maram niti od Polde niti od Mežka in tako in tako naprej sami idioti in lažnivci v Sloveniji

anonimno6560, 12.11.2023 ob 20:02

Prav imajo saj je malo res vredu žensk danes. Kaj bi si z eno zajebali lajf. Pa tudi folk skozi manj hoče otroke. Na svetu nas je tko preveč skozi bolj vse onesnaženo.Otroci rojeni sedaj bodo samo trpeli v tem svetu v prihodnosti. Pač za mnoge moške proti 40-im je težko dobit partnerko sedaj. Ženske imajo visoke standarde tudi mnoge so raje samske , če ne dobijo po njihovem princa na belem konju. Tudi samskih nad 30 je precej.

Svet je bil veliko bolj onesnažen 40 let nazaj, ker nove tehnologije (aparati, tovarne, načini prozvodnje,…) so sodobnejše in okolju bolj prijazne. Manj otrok je zaradi načina življenja, hormonskih motilcev ( v hrani, kozmetiki,…), vendar to nima veze z okoljem (edino plastični odpadki, ki bolj kot na reprodukcijo ljudi, vplivajo na reprodukcijo živali.

Pravi moški, 22.11.2023 ob 14:55

Stvar je taksna. V kolikor hoces biti odgovoren pripadnik zemlje moras na ta lepi svet pripeljat cim vec otrok. Torej ti moski morajo najti zensko,ki jim bo rodila veliko otrok. To je dobro za njih, za zensko in za vse nas. Torej blizu 40-letnice in starejse tu odpadejo. V kolikor pa hocejo le neobremenjeno seksati in se druziti, potem so vse primerne. V kolikor na zelijo otrok, potem ne vem zakaj bi si pri teh letih zensko podobne starosti iskali. 85% lepega je ze zamujeno (mladoatniska zaljubljenost, nori seks z mlado zensko, skupno osamosvajanje pri mladih letih, mlada družina…). Ne sprijaznite se prosim s “sladko limono”

Otroke si želiš ti, tisti samski, si želijo mirno življenje, da jim je lepo in da ni varanja. Ne vsi, nekateri. Ko ljudje hodijo v službo in pridejo domov, so pri teh letih že malce utrujeni in nimajo ravno veliko časa za neumnosti. Otroka bi imeli, če bi se zgodil. Ne verjamem, da si želijo imeti ogromno otrok, ker niti nimajo časa za njih, tudi finančno močan je potrebno biti za veliko otrok, če si ne želiš trgati iz rok v usta. Otroci niso zastonj. Kdor

Tudi jast samki 39 letnik simpaticen ce je katera za spoznavanje naj se javi.lp

To je pa res enostavno. Če ženske zadnjih 20 letih norijo v valu besne primiskuitete, ter vsestranke neresnosti, se to mora nekje poznat. S pojavom neresnih jebaćev, večnih samcev, eni v hotelu mama, eni karieristi, eni prostovoljno sami, eni neprostovoljno.

Od kod vam genijem taka vprašanja? vsak dan vidite okoli sebe ločitve, razpade vez, prevare, vas pa zanima, zakaj so eni samski?

V današnjih časih se bivanje v hotelu Mama podaljšuje v obdobje nad 35 let. Imajo oprano, skuhano… nič hudega jim ni. Pa še odrasti jim ni treba.

New Report

Close