Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skregan z belim kruhom

Skregan z belim kruhom

Pozdravljeni.

Sem v veliki dilemi. Imam možnost dobiti milijonsko darilo. Vendar pod posebnimi pogoji.

Do darila lahko pridem samo če se ločim. Težava nastane, ker lahko oseba, ki mi nudi darilo vmes “umre” jaz nisem podpisal, da se strinjam s tem,  ker mi žena tega ne dovoli. Grozi mi, če podpišem, da bo odšla z otrokom.

Mene bolj “grize”, da se bom mogoče kdaj ločil in bom ostal brez darila.

Kaj mi svetujete? Znanci mi govorijo, da sem skregan z belim kruhom in da bom kmalu svoji bivši ženi še zeloooooo hvaležen, da nisem podpisal (sarkazem).

Zemlja se odpira

spodaj ne boš rabil darila

Odgovor na objavo uporabnika
Hja, 14.11.2023 ob 17:24

Zemlja se odpira

spodaj ne boš rabil darila

Ja saj to me skrbi.

Moram podpisat, ker sicer bom ostal brez vsega v vsakem primeru. Če podpišem bom vsaj vedel, da če pa morda, nekoč ostanem sam me vseen čakajo denarci.

Če ne podpišem pa ne bo iz tega nič pa še žena lahko oddide. Težava je, ako jo prepričati, da lahko podpišem dogovor?

Na hitro se sporazumno ločiš, pobereš denar, po smrti darovalca pa se spet poročiš. Kaj je tu težava?

grozen problem, 14.11.2023 ob 17:35

Na hitro se sporazumno ločiš, pobereš denar, po smrti darovalca pa se spet poročiš. Kaj je tu težava?

NAj ne bo zena glupaca.

To se zgodi sam srecnezem. Torej vama .

Locit. Denar vzet. Ko umre.

Nazaj porocit. Napisita da v primeru da se ne porocita spet. Ji das tok in tok. Ce se porocita ma pa itak vse

Lpo, 14.11.2023 ob 17:39

NAj ne bo zena glupaca.

To se zgodi sam srecnezem. Torej vama .

Locit. Denar vzet. Ko umre.

Nazaj porocit. Napisita da v primeru da se ne porocita spet. Ji das tok in tok. Ce se porocita ma pa itak vse

Težava je, da bi žena imela ta denar, pa še kako, brez skrbi.

Darovalka pa ne želi, da denar pride do moje žene. Prav tako ni glupa ne ena ne druga.

Javno je znano za darovani denar. Jaz izpadem večji bebček, če tega ne podpišem. Kaj naj rečem, da ne smem, da mi žena ne pusti?

Se mi bodo smejali še leta.

Žena pravi, da me bo zapustila če to naredim!

A ni dediščina ali darilo ali kar to že je,  posebno premoženje, do katerega zakonec ni upravičen v primeru ločitve?

Najbrž baba ker ne razume osnov !

Aha razumem, imaš bogato teto brez dedičev, ker pa ji je tvoja ali antipatična ali pa ji je kdaj kako zabrusila pač  darovalka noče da ni tvoja baba imela kakeršnokoli korist od tega denarja.

Baba res mora biti problematična , vsaka pametna bi rekla ok, pa se ločiva dokler ta stara ne škripne, potlej bova pa naprej, cerkvena poroka  pa še vedno velja.

Za Belo? Vmesno tudi  )))))

Ločita se le na papirju, fizično pa ostanita skupaj. V pogojih ti je le navedena uradna ločitev? Moraš podpisat tudi, da žene nikoli več ne vidiš? Verjetno ne, evo ti luknjo ☺️

Anonimno 7762, 14.11.2023 ob 18:31

Aha razumem, imaš bogato teto brez dedičev, ker pa ji je tvoja ali antipatična ali pa ji je kdaj kako zabrusila pač  darovalka noče da ni tvoja baba imela kakeršnokoli korist od tega denarja.

Baba res mora biti problematična , vsaka pametna bi rekla ok, pa se ločiva dokler ta stara ne škripne, potlej bova pa naprej, cerkvena poroka  pa še vedno velja.

Skoraj podobno ja. Noče se ločit, ker potem izpade, da jo imam sam zaradi keša.

Tudi jaz temu rečem, da sem srečnež, škoda samo, da darila nisem dobil kakšno leto prej kot sem spoznal ženo.

Res drži žena je zelo problematična, ena tistih alfa. Nisva cerkveno poročena.

Ženska, ki mi podarja denarce ni stara., še ne bo hitro umrla. Vsaj ne da bi vedel, tega ji ne želim, da se razumemo.

Blefnica zate: Ločita se le na papirju, fizično pa ostanita skupaj. V pogojih ti je le navedena uradna ločitev? Moraš podpisat tudi, da žene nikoli več ne vidiš? Tudi to, žal. Ni luknje, sem že pravno poizvedoval, zahteve so zahteve. 

Postali smo že slaba kopija ameriki.

Senca307, 14.11.2023 ob 17:21

Pozdravljeni.

Sem v veliki dilemi. Imam možnost dobiti milijonsko darilo. Vendar pod posebnimi pogoji.

Do darila lahko pridem samo če se ločim. Težava nastane, ker lahko oseba, ki mi nudi darilo vmes “umre” jaz nisem podpisal, da se strinjam s tem,  ker mi žena tega ne dovoli. Grozi mi, če podpišem, da bo odšla z otrokom.

Mene bolj “grize”, da se bom mogoče kdaj ločil in bom ostal brez darila.

Kaj mi svetujete? Znanci mi govorijo, da sem skregan z belim kruhom in da bom kmalu svoji bivši ženi še zeloooooo hvaležen, da nisem podpisal (sarkazem).

Če ti lahko svetujem. Vs life so boš udarjal po betici (morda obeh) zakaj nisi podpisal. Če lahko dobiš to kar opisuješ in ne podpišeš s teboj nekaj ni vredu ali pa si že sam poln, da glava peče. Če to nisi te bo razžirala vest in pekla betici od udarjanja. Misli na prihodnost (kj če se ločiš, karikiram 5-10-15 let naprej, pomisli na potomce če jih imata), ve se, da bo žena pobrala polovico, spet boš na psu. Tvoje dar je kot (da zadaneš na lotu 7, pa  na poti po dobitek izgubiš  srečko)!

Če žene ne moreš nikakor prepričati, v podpis pa to veliko pove o tebi samemu.

Ženske  kuhajo jezo teden ali dva, potem pa mine.  Jaz bi našel vzvod z podpis. Srečno stari.

Nisi v dobri poziciji. Hej hej, ne si belit glave. Pač nisi tip mahnjen na denarce. Je veliko v njih, ni pa vse. Če si srečen z družino, žensko, otroci, imaš dovolj evrčkov, da solidno preživite pč ne podpiš…. ! Če pa si že pred tem mogoče pomišljal, da v tvojem zakonu ni kot bi moralo (nisi srečen) pa premisli 2 kratno. Po toči. …:)

lol

domišljija vam pa dela.

Od tebe Adele pa  človk neb pričakoval takle odgovor. Takšne zadeve se dogajajo, jst neb rekva, da je domišljija. Ljudje vemo kdaj nam kej po zakonu pripada, ko dedičev ni jih pa izberemo z vsemi floskulami uvred.

Če stara tetka želi tk, podpiš. Jst nimam zakonitih dedičev, imam pa že napisano kdo deduje moje lastnine. Avtor podpiš, pa določ z ženo kakšen bo njen %, v primeru, da se ločita. Pa avtorju zgoraj; kdo se dons še poroča v cerkvi?

Anonimno839, 15.11.2023 ob 08:52

Od tebe Adele pa  človk neb pričakoval takle odgovor. Takšne zadeve se dogajajo, jst neb rekva, da je domišljija. Ljudje vemo kdaj nam kej po zakonu pripada, ko dedičev ni jih pa izberemo z vsemi floskulami uvred.

Če stara tetka želi tk, podpiš. Jst nimam zakonitih dedičev, imam pa že napisano kdo deduje moje lastnine. Avtor podpiš, pa določ z ženo kakšen bo njen %, v primeru, da se ločita. Pa avtorju zgoraj; kdo se dons še poroča v cerkvi?

javešde.

😂😂😂😂😂

ena stara tetka bo na vsak način hotela, da se tip loči in razdere družino z otrokom, zato, da mu bo zapustila milijon evrov, ki jih ima tam v štumfu.

da bi bila zadeva vsaj minimalno verjetna, si dajte zmislit vsaj to, da gre za istospolni zakon

🤣🤣🤣🤣🤣

Čebela_adela, 15.11.2023 ob 08:55

javešde.

😂😂😂😂😂

ena stara tetka bo na vsak način hotela, da se tip loči in razdere družino z otrokom, zato, da mu bo zapustila milijon evrov, ki jih ima tam v štumfu.

da bi bila zadeva vsaj minimalno verjetna, si dajte zmislit vsaj to, da gre za istospolni zakon

🤣🤣🤣🤣🤣

Eeeeee,  v štumfu je več, drgač neb tk sprašval napisal ni, da tetka želi, da se loč.

Preber od začetka, lepo počas. Počas se daleč pride.

Za miljon se ločim TAKOJ! Koliko let garaš za en milijon, družino lohk kupiš s tem:)

Nobena baba ni vredna milijona, samo tista , ki jih ima. PODPIŠI STARI

Teta praviš da ni stara. Če se sedaj loči na papirju bo teta vseeno vedela, če je z ženo še skupaj ali ne. Saj ni neumna. Pol se mora “provizoriš” ločit in se odselit od žene in otrok za naslednjih žnj let. Lahko, da bo teta živela delj kot on. Stare hudobe dolgo živijo.

Ce je darovalka kaksna bivsa, potem zeno razumem. Glede na to, da pises, da darovalka ni v letih, se poraja vprasanje…

Zakaj prva zeli, da druga ne pride do denarja?

In se eno vprasanje… zakaj ima zena obcutek, da bos to naredil samo zase? A se imata sploh toliko rada in si zaupata, da bi naredila nacrt, kako biti srecna in bogata skupaj?

Nisem razumel kot, da se on želi ločiti, bolj se nagibam k temu, da bi rad podpisal in ne delil z ženo kot zahteva darovalka.

Darovalka ima verjeten dober razlog pa tudi dedič. (jst mislim), da ne želi delit. Po zakonu se darilo NE deli z zakoncem  v primeru ločitve lahko dobi samo nujni delež, če dokaže, da ni opravilno sposoben ali na kakšen drugačen način nezmožen poskrbet za svojo eksistenco. V tem primeru bolj sumim, da on želi darilo in razvezo. Ker pa je že vsa javnost s tem seznanjena pa trka na njegovo vest, da nepoštenost ne pride v poštev.

Avtorica, ki pišeš, da noben moški nebi razdrl družine za 1M, beri komentarje. Še za veliko manj bi jo.

ps; kaj pomn škripnit?

Ne ti, žena je skregana z belim kruhom. Poroka ni nobena garancija za srečno vezo in je popolnoma brezpredmetna. Enako je z ločitvijo. V kolikor se imata dva iskreno rada in sta se poročila zaradi ljubezni jima sam papir, da sta poročena ne sme pomenit nič. Zdaj se pač ločita, ostaneta skupaj v ljubezni in iz ljubezni, ti pokasiraš tole nagrado in živita naprej skupno življenje kot prej in to še bolj kvalitetno in manj stresno saj vama bodo to omogočala finančna sredstva. Kasneje se lahko celo ponovno poročita ali pa tudi ne. V glavnem v kolikor žena nima razumevanja za celotno zadevo pol pač naj odide, ker te itak drži in je s tabo samo zaradi svojega lastnega ega in nikakor ne iz ljubezni do tebe. Ali še slabše, ker si želi samo to nagradu. Ti razmisli, če je ona s teboj iz pravih razlogov. 

New Report

Close