Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodelavki sem podtaknila napako, a nisem pričakovala takšnega izida

Sodelavki sem podtaknila napako, a nisem pričakovala takšnega izida

Septembra je prišla nova sodelavka, ki je takoj prišla na višji položaj (na istega kot jaz). Že to se mi ni zdelo fer, ker sem se jaz 5 let morala dokazovati, da sem prišla do tega položaja, ona pa takoj. Najprej sem jo morala uvajati. Takrat je bila prijazna, skratka OK sodelavka. Ko pa sem jo uvedla, pa je že začela s svojimi spletkami in se želela prikupiti nadrejenim, češ da je ona boljša od mene. Zlasti se je to poznalo pri kvantiteti dela. Jaz sem delala normalno, ona pa je hotela narediti čim več. Še celo nadure je delala, samo da je naredila več od mene. Kar naenkrat je bila do mene hladna. Z mano je spregovorila le tisto, kar je bilo nujno. Ko sem jo uvajala, sem bila dobra, nato pa nič več. To me je zelo razburilo, tako da sem se odločila za maščevanje. Med njeno odsotnostjo sem v njenem računalniku priredila napačne podatke, kar so nadrejeni kmalu ugotovili. Mislila sem, da jo bodo samo opozorili in rekli, da naj se malo umiri z obsegom dela. Skratka, želela sem, da je nadrejeni ne bi več tako hvalili in bi videli, da se tudi ona kdaj zmoti. Ampak je bil končni izid hujši. Dobila je odpoved. Zaradi mene je ostala brez službe, kar me hudo žre. Saj je bila nesramna do mene oz. me je izkoristila, da sem jo uvedla, ampak tega ji pa tudi ne privoščim. Sploh pa po moji krivdi. Kaj mi je bilo tega treba, si očitam ves čas. Po eni strani bi najraje povedala resnico in si vsaj deloma očistila vest, ampak vem, da bom nato jaz letela na cesto, če ne še kaj hujšega. Po drugi strani pa ravno zaradi tega hočem biti tiho, sploh ko se spomnim, kako grdo me je izkoristila. Res ne vem. Ali naj pustim stvari takšne, kot so, ali naj povem resnico?

Čisti verjetno te ona ni izkoristila, da si jo uvajala, ampak si dobila direktivo, da jo moraš uvesti.

O tem, kar si naredila, pa ne bom izgubljala besed.

Tudi jaz ne da se lazes….vsi dostopi in spreminjanje datotek in podatkov v njih se beelezi in se lahkk do sekunde natancno ugotovi kdaj so bili spremenjeni….dvomim da je tvoja sodelavka bila tako neumna da ne bi zahtevala pregled ….glede na to da je takrat ni bilo v sluzbi

Itak, da bod zdaj tih. V bodoče pa se takih spletk ogni.

Zlobna si bila. Kot v tistih serijskih nadaljevankah.

Raje bodi tiho in naprej poštena!

Saj ne delaš zadnji dan. Bo že prišel dan, ko bo tvoja superiornost padla, ti pa z njo potonila slabše kot ta, ki si jo zaklala. Ampak tvoje dno bo brez dna.

Prav bi bilo, da poveš. V praksi pa seveda sploh ni enostavno. Imaš prav, da bi tudi sama letela in po vsej verjetnosti bi bilo veliko delodajalcev opozorjenih pred tabo. Najbolje (zate), da si tiho, a vedi, da te bo karma enkrat nekje usekala po glavi. Pa naj ti bo dobra šola za naprej.

Še dobro da si javno priznala, če zgodba ni lažna in če se kdo prepozna v njej, boš odgovarjala.

Je pa taka vsebina vsem v poduk, kakšne grozljive  spletkarke so ženske

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 25.11.2023 ob 15:48

Tudi jaz ne da se lazes….vsi dostopi in spreminjanje datotek in podatkov v njih se beelezi in se lahkk do sekunde natancno ugotovi kdaj so bili spremenjeni….dvomim da je tvoja sodelavka bila tako neumna da ne bi zahtevala pregled ….glede na to da je takrat ni bilo v sluzbi

Mogoče je avtorica kaj drugega naredila, kar je škodilo sodelavki, pa si resnice ne upa povedati.

Čutim dosti neiskrenosti v tem zapisu, raznorazne.

Avtorica, ne delaš si usluge. Zmoli 100 Očenašov, mogoče bo pomagalo. Resnice v tvojem primeru niti jaz me bi oznanjala.  Bi pa težko živela sama s sabo. Mogoče se raje posveti kakšni dobrodelnosti, da si pridobiš kakšen odpustek od grehov.

Zgodbica. Pri nas v službi se vse beleži v vsakem programu, vsak ima svoje id-je itd.

A res morate biti toliko tekmovalne in zavistne?? Tokrat si zmagala. A kdo ve, kakšna bo tvoja naslednja sodelavka? Mogoče pa bo mnogo bolj prefrigana, kot si ti in se ne bo poskušala uveljavit z znanjem in delavnostjo, ampak bo uporabljala spletke, ob katerih pa tebi ne bo nič jasno. Mogoče ti bo pa tedaj presneto žal, da nisi pustila tele sodelavke pri miru.

Nehaj si izmišljevati take neverjetne zgodbice. Na računalniku se itak da vse odkriti, kdo je kaj vnašal. Raje se posveti delu in ga opravi pravilno.

Super  si naredila. Če ne znate spremeniti datuma na računalniku, spremeniti podatke in popraviti datum, je pa vaš problem.

Ok vsi ste jo spljuvali kako grda in pokvarjena je bila. No jst pa mislim da vseeno potrebuje našo ramo za jokanje in objem 😃

Sedaj ta punca ki je dobila odpoved se počuti takole; vse je dala od sebe, trudila se je, delala je v dobro, ni ji bilo problem delat čez polni delovni čas, ubogala je sodelavke, nadrejene, a na koncu je zaradi ene same napake bila najstrožje kaznovana z odpovedjo delovnega razmerja.

Ta punca verjetno v sebi bije vojno manjvrednosti, razvrednotenja in sramu.

Ti tredobra sodelavka ki si ji to zakuhala boš to grenkobo nosila v srcu, povrh boš to karmo odnesla še domov v družino in med bližnje.

Pejdi se opravičit.

Bog ti pomagaj.

Žal se nam stvari obrnejo drugače kot želimo, ampak potem startamo iz nove pozicije. Torej: niti slučajno ne povej. Ona bo dobila novo službo in takrat se boš pocutila manj krivo. Potem si še dopoveduj, da je itak šla na boljše in boš zmanjševala svojo krivdo in začela pozabljati.

Še to: karme ni, če se tako odločiš

Zgodbica. Kljub temu pa – da komu sploh na misel pride, da bi se šel taka maščevanja.  Nepojmljivo celo za izmišljeno zgodbico.

zgleda izmišljeno ampak tud sam ne trpim ljudi, ki se ne znajo zahvaliti in ne pokažejo spoštovanje do  starejšega delavca, ko pridejo na frišno v novo delavno okolje…..  jst sicer tega ne bi naredil ampak bi čakal…, da bi sesul to osebo na pravem mestu ob pravem času u nulo in tako sem tudi naredil z dvema jebivetroma, ki sta prišla v našo ekipo in govorila…, govorila, noro…, za moje razmišljanje nakladača, kar se je pokazalo, da sta res…, dokler  nisem rekel… dost.

heh, še zdej se spomnim, kako sta me debelo gledala.. in se me izogibala pol.., ko sta me zagledala pa tišina…

če je zgodba resnična avtorica ,ne sekiraj se, čeprav se boš.. tista ki jo opisuješ je žleht človek .. ne ti, čeprav si šla predaleč ampak, ko ga jebe…, žleht ljudi je treba zjebat, ker nimajo občutka za ljudi v njihovi bližini, žal tud na tak način.. pač akcija reakcija..

Razloži za kaj točno se ji maščuješ? Ker ne razumem. Uvajala si jo po navodilih nadrejenih. Ne po njenih. Praviš da je pridna in pametna. Trudila se je, še celo nadure delala. Nič ti ni škodila. Nič te ni izkoristila. Ti imaš to v glavi da te je, zato ker se je pač izkazala kot boljša od tebe. In to te je žrlo a ne. Kako si drzne biti boljša delavka od tebe. V parih mesecih. Ti si se pa leta trudila za to da bi bila tam kjer si, potem pa ena v parih mesecih zmore biti boljša od tebe. Svoje frustracije in svojo nesamozavest si na njej spucala. Čestitke. Se sedaj boljše počutiš? Je tvoje življenje lepše? Veš ona si bo že našla drugo službo. Očitno je sposobna. Uničila si ji del samozavesti verjetno. Saj to je bil namen a ne? Ponižat jo. Uničit jo. Ji dat vedeti (čeprav z lažjo) da je manjvredna od tebe. No čestitke. Si pokazala kdo si. Dokazala da je miljonkrat boljša od tebe. Boljša delavka, boljši človek. Ti si pa z razlogom kjer si. Sama sebe boš uničila. Ker nisi sposobna svojega egota krotit. Ljubosumnost te bo požrla. Ona bo šla čez to in normalno živela naprej. Pridna, uspešna. Ti boš pa vedno ti. Grozen človek.

Popay npr, 26.11.2023 ob 08:19

zgleda izmišljeno ampak tud sam ne trpim ljudi, ki se ne znajo zahvaliti in ne pokažejo spoštovanje do  starejšega delavca, ko pridejo na frišno v novo delavno okolje…..  jst sicer tega ne bi naredil ampak bi čakal…, da bi sesul to osebo na pravem mestu ob pravem času u nulo in tako sem tudi naredil z dvema jebivetroma, ki sta prišla v našo ekipo in govorila…, govorila, noro…, za moje razmišljanje nakladača, kar se je pokazalo, da sta res…, dokler  nisem rekel… dost.

heh, še zdej se spomnim, kako sta me debelo gledala.. in se me izogibala pol.., ko sta me zagledala pa tišina…

če je zgodba resnična avtorica ,ne sekiraj se, čeprav se boš.. tista ki jo opisuješ je žleht človek .. ne ti, čeprav si šla predaleč ampak, ko ga jebe…, žleht ljudi je treba zjebat, ker nimajo občutka za ljudi v njihovi bližini, žal tud na tak način.. pač akcija reakcija..

Koliko enih izgovorov ste si zmožni nalagat za to da si ne rabite priznati da ste grozni ljudje. Zlobni. Nesrečni. Nesamozavestni. Nesposobni.

No glavno da vam to pomaga zaspat. Če lažje pridete čez življenje s tem ko sami sebi lažete da so drugi žleht in ne vi, če se niste sposobni realno videt….dobro za vas.

Obžalujem, 25.11.2023 ob 15:31

Septembra je prišla nova sodelavka, ki je takoj prišla na višji položaj (na istega kot jaz). Že to se mi ni zdelo fer, ker sem se jaz 5 let morala dokazovati, da sem prišla do tega položaja, ona pa takoj. Najprej sem jo morala uvajati. Takrat je bila prijazna, skratka OK sodelavka. Ko pa sem jo uvedla, pa je že začela s svojimi spletkami in se želela prikupiti nadrejenim, češ da je ona boljša od mene. Zlasti se je to poznalo pri kvantiteti dela. Jaz sem delala normalno, ona pa je hotela narediti čim več. Še celo nadure je delala, samo da je naredila več od mene. Kar naenkrat je bila do mene hladna. Z mano je spregovorila le tisto, kar je bilo nujno. Ko sem jo uvajala, sem bila dobra, nato pa nič več. To me je zelo razburilo, tako da sem se odločila za maščevanje. Med njeno odsotnostjo sem v njenem računalniku priredila napačne podatke, kar so nadrejeni kmalu ugotovili. Mislila sem, da jo bodo samo opozorili in rekli, da naj se malo umiri z obsegom dela. Skratka, želela sem, da je nadrejeni ne bi več tako hvalili in bi videli, da se tudi ona kdaj zmoti. Ampak je bil končni izid hujši. Dobila je odpoved. Zaradi mene je ostala brez službe, kar me hudo žre. Saj je bila nesramna do mene oz. me je izkoristila, da sem jo uvedla, ampak tega ji pa tudi ne privoščim. Sploh pa po moji krivdi. Kaj mi je bilo tega treba, si očitam ves čas. Po eni strani bi najraje povedala resnico in si vsaj deloma očistila vest, ampak vem, da bom nato jaz letela na cesto, če ne še kaj hujšega. Po drugi strani pa ravno zaradi tega hočem biti tiho, sploh ko se spomnim, kako grdo me je izkoristila. Res ne vem. Ali naj pustim stvari takšne, kot so, ali naj povem resnico?

zelo naivno si si tole izmislila, ker to ni možno, ker bi ta sodelavka samo pogledala čas kdaj je bilo spremenjeno in dokaz, da takrat ni bila na delovnem mestu… sploh pa jaz npr. imam računalnik pod geslom, ne more ena taka koza kot si ti (ali kozel) do moje vsebine

Te razumem, ker sem imela podobno situacijo. V bistvu te je izkoristila. Krivi so delodajalci, ker silijo ljudi v tekmovalnost in nadure brez plačila, da se medsebojno dokazujejo. Pri meni je bilo tako, da sem jaz letela, sodelavka, manj sposobna, manipulatorka pa je ostala.

Bodi tiho, saj te lahko stane službe. Če je bila sposobna, bo že našla zaposlitev.

Človeška (moderatorska) domišljija ne pozna meja. Je neskončna kot kozmos.

Zofija Polomija, 26.11.2023 ob 08:32

Te razumem, ker sem imela podobno situacijo. V bistvu te je izkoristila. Krivi so delodajalci, ker silijo ljudi v tekmovalnost in nadure brez plačila, da se medsebojno dokazujejo. Pri meni je bilo tako, da sem jaz letela, sodelavka, manj sposobna, manipulatorka pa je ostala.

Bodi tiho, saj te lahko stane službe. Če je bila sposobna, bo že našla zaposlitev.

Kako jo je izkoristila? Zato ker je boljše delala kot ona? Ker je očitno bolj sposobna? Kaj si ljudje vse ne lažete resno, da opravičite svojo zlobo in nesposobnost. Ja vsi vas izkoriščajo. Zato ker so boljši kot vi. Patetični luzerji.

New Report

Close