Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Božična darila – a pretiravamo s cenami?

Božična darila – a pretiravamo s cenami?

Pozdravljeni. Koliko po navadi zapravite za božična darila? V družini smo štirje – jaz, mož in dve hčerki. Za vsako izmed njiju dama z možem 75EUR, torej 150 EUR za darila za vsako. Tukaj pa sta še njegova starša, ki za vsako izmed njiju data 50EUR. Včasih kupim možu darilo, ki je vredno samo 30 ali 50 EUR. Ali se vam zdi da bi mu morala kupiti kaj dražjega?

absolutno. budget za darila za moža bi moral biti vsaj 500EUR

Apsolutno, mesek more bite

Pri nas smo 3je, vsak da do 1 0 €za darilo. Ne pretiravamo. Imamo Miklavža, Božička&novo leto.

Bandit iz Radenc, prosim če se odstraniš iz foruma ali vsaj nehaj s troli, ker je to za redne uporabnike tega foruma zelo nadležno. Kar se pa mene tiče, pa bi lahko zanj namenila kakšen evro več, ampak dokler je darilo iz srca in mu bo všeč, bo v redu.

Včeraj je blo miklavževo, pa so vnuki že dobli neke plejstejšne od staršev! To je pa že višek. Samo padamo in zapadamo globje v materializem, nič več čustev. Oh ti juga, kje si?

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 06.12.2023 ob 10:21

Bandit iz Radenc, prosim če se odstraniš iz foruma ali vsaj nehaj s troli, ker je to za redne uporabnike tega foruma zelo nadležno. Kar se pa mene tiče, pa bi lahko zanj namenila kakšen evro več, ampak dokler je darilo iz srca in mu bo všeč, bo v redu.

kaj boš ti mene pravla babše posušeno, pridi rajše k mene v Radence pa boš vidle ge je hudič duma.

Dokler mu boš dala na božično jutro, bo vse vredi. Jaz si ne predstavlam boljšega božičnega darila od dobrega fuka na zasneženo praznićno jutro 😉

Bom povedal kratko in jedernato, pa predvsem iskreno. Če mi moja boljša polovica ne podari darila, ki je vredno vsaj 300 evrov, je pri meni oplela in jo posadim na čevelj.

Hvala lepa

Pri nas damo na otroka 30eur. Vse kar je več, je že pretirano zapravljanje denarja.

Se bom ugriznila v jezik, ker pač ne uporabljam registriranega vzdevka.

Ga imam, drugačnega od tega, ki ga zdaj uporabljam. Imam razloge, da ne pišem več pod tistim vzdevkom.

Pri nas otroci in nečaki dobijo darila, max 50€, z možem si niti za rojstni dan niti za novo leto ne kupiva kaj posebnega, samo res kako malenkost za pozornost za max 10€.

Si pa bova  namesto teh daril spomladi privoščila pardnevni izlet na Dunaj in obisk koncerta (tako da preračunano bi bilo vsako darilo tam nekje 250-300€).

Tako delava že več kot 20 let, namesto daril si privoščiva neko doživetje, sama. Tudi ko so bili otroci mali, sva to počela. Ne nekajdnevno, ampak nekaj samo za naju.

Odgovor na objavo uporabnika
BanditizRadenec, 06.12.2023 ob 10:24

kaj boš ti mene pravla babše posušeno, pridi rajše k mene v Radence pa boš vidle ge je hudič duma.

Pridemo v Radence, ko boste zamenjali župana.

Mislim, da so darila zelo odvisna od tega, kaj si obdarovanec zeli in koliko darovalec zmore.

Lani sem dobila od moza in sina darilo za 700e, predlani za par eurov, a sem bila obeh vesela, sta zadela, kaj si zelim.

Pri nasl, odkar so otroci bolj odrasli, se za božič igramo skritega božička. Določimo si proračun 20eur, vsak član pa dobi enega naključnega člana, za katerega kupi darilo. Je prijetno presenetljivo, poskusite!

Sploh ne vem kakšno je to vprašanje? Kaj pa ti misliš, ali mož dobi dovolj?

Moji punci sta dobili darilo skupaj za cca. 80 eur, obe zelo veseli.

Pač smo denarno kar na tesno in za več ni, pa tudi to sta si želeli tako, da je vse ok.

Premalo. Izprsi se, zdaj je čas za bahanje in igranje odnosov. Januarja pa spet en drugemu tujci v lastni hiši.

“Stanislav462”, kje je čas skromnosti in pristnega veselja, se tudi jaz sprašujem? Noro je postalo!

Herta Kosmin ma baje biostile znižane? Mislite, da bi za mojo staro mamo to bilo vredu darilo. Lp

Jaz dam za vsakega vnuka 10 EUR pa fertik, majo starše da jim kupujejo bemu mast. Dandanes pa sploh ko so penzije tak skope

In kaj je to važno koliko daš za darila? Koliko mu daš ljubezni? Aja, te se ne da kupiti.

Letos otroka dobita darili vredni vsak 100 eur. Slučajno, ker ravno urejamo njune sobe in dobita kos neobičajnega pohištva, ki ga drugače ravno ne bi kupovala. “Pisala” pa sta za malenkosti vredne 15 eur. Drugače imamo po otorku budget 50 eur. Z možem si podariva kakšno veliko milko toliko ravno, da je za vsakega paketek pod smrekico. Stari starši otrok ne podarjajo daril za božič ampak za Miklavža.

meni so ze ti zneski ogromni.

Meni je za darilo v krogu ozje druzine do max 50 e…

za sirso druzino, ce se recimo dobi na bozicni dan na kosilu mi je pa TOP OF THE TOP ideja SKRIVNI BOZICEK… to pomeni, da vsi, ki se dobijo odrasli na listek napisejo eno zeljo zase, do max vnaprej med vsemi dogovorjene vrednosti. in potem vsak izzreba eno darilo za nakup…

tako vsi dobijo darilo, in to darilo, ki si ga zelijo in predvsem ni brezglavega zapravljanja za ne vem kaksna brezvezna darila, praholovce…

tako ne dobimo potem nesrecnih ljudi, kot sem zadnjic eno slisala, ki je klicala v eno oddajo, veste za vnucke sem se nabrala, za sina in snaho pa nimam… potem otroci vnucki cudno gledajo zakaj ostali ne dobijo darila, ce niso bili pridni, mi je hudo veste, samo jaz nimam.. in podobne zalostne zgodbe… vse te dileme in zagate odlicno resi ideja skrivnega bozicka in odnese stres taksni ubogi babici in tudi nepotrebne stroske in na koncu je za vse darilo pod jelko.

Pa tudi za bogate familije mi je to cist top ideja ne rabimo gore daril in brezglavega zapravljanja…

Mi imamo že kar nekaj let pravilo 30 eur na darilo. Nobene potrebe po več, otroci, niti starši, zaenkrat nismo v pomanjkanju in si potrebno nakupimo sproti. Za kaj večjega je pa tudi fajn, da otrok malo čuti, da je potrebno nekaj časa spravljat na kup, da si lahko kupiš. Včasih si vmes celo premisli, ko dojame, kako nesmiselna je zadeva, ki si jo želi.

Tako bom rekel ustne gledam na denar pac pa kar lahko oz kar mislim, da je za nekoga primerno. Bili so tudi primeri ko sem dal 320€ za eno osebo ( mami sem kupil nov tv z ker je bila nezadovoljna s starim) , so pa tudi primeri ko nekdo dobi samo kozmetični paket in čokolado, torej za 10€. V povprečju pa ponavadi gledam nekako odrasli 20-30€  , otroci in partnerka okoli 50€ . So pa seveda izjeme, če vem da si nekdo nekaj res želi, oz če vem da bom nekoga s nečim res razveselil, kar si sam ne bi ali ne more kupiti.

pri nas načoma ne gledamo na cene božičnih daril, vsi se ful veselimo celo leto da podarimo nekaj res posebnega..božični večer je meni super, pa ne zaradi daril, ki jih dobim..bolj mi je v veselje videti kako osrečim koga od bližnjih. Kupujemo pa vsi za vse, torej vsak član družine kupi darilo vsakemu članu družine. In potem izžrebamo vrstni red odpiranja daril..
Cenovno gledano je čisto odvisno, nikoli pa ni tako, da vsem kupim za isti denar. Kar si pač želijo, oz. kar razberem skozi leto da bi bilo idelano božično darilo:)

Max 50 eur po glavi

New Report

Close