Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lasix tablete pri živalih

Lasix tablete pri živalih

Iščem po netu, a ne najdem, zato poskušam še tu …
Mogoče kdo ve, kdaj oz. zakaj psu predpišejo omenjene tablete?

Hvala.

zastoj vode ?

To ne bo to. Gre za mlado psičko, staro 3 leta, zelo živahna, normalno lula, kaka, … bila je pa prehlajena, dobivala injekcije, … Sedaj je OK, ima pa še vedno občasne napade (kot reverse sneezing), kar naj bi bilo normalno in nenevarno za večino psov. No, lahko bi bila tudi astma, ampak še vseeno mi ni jasno, kaj naj bi imele te tablete veze z njeno težavo. Vem le to, da naj bi po teh tabletah (pojesti mora 4) veliko lulala. Pomagale pa naj bi ji pri …?

Veterinar ne ve zakaj ima te napade (trajajo le nekaj sekund, imela pa jih je že pred prehladom), psička pa se pred in po njih obnaša povsem normalno. Ne upam ji dati teh tablet.

Seveda lula , ker je lasix diuretik….zato sem predvidevala , da gre za zastoj vode ! Je pa hecno , da nisi vprašala veterinarja , verjetno ve zakaj ji je predpisal !

pri nas je bilo tako, da je mogla jemati Lasix, ker je imela pljuča zalita z vodo zaradi povečanega srca

To so nevarne tablete, naš pes je po zaužitju več dni taval po vasi in uriniral po hišnih vratih. Zraven je spuščal take zategle zvoke in čudno gledal, na ukaze sedi, lezi, ukradi se ni več odzival. Torej sem moral začet kupovat časopis in ostale malenkosti ki gredo v gobček.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Lasix dajejo pri srčnem popuščanju. Posledica le-tega je zastoj vode. Tako kot v humani medicini kot veterini.
Sem pa zasledila, da dobijo lasix tudi nedonošenčki pri problemih odvajanja vode in pa ženske po liposukciji.

Nisi dobro prebrala. Saj sem napisala, da ji je veterinar dal te tablete zaradi omenjenih napadov, katerim pa ne ve vzroka. In če tega ne ve, kako ji lahko da neke tablete, pa še to za odvajanje vode? Saj ji ne zastaja voda.

Jah, nič, ane. Bo treba veterinarja zamenjat, zgleda.

Hvala. Torej ji tablet ne bom dala.

Daj vprašaj veterinarja zakaj ji je dal. Mogoče pa je kaj, kar mi laiki ne vemo.

Zakaj pa veterinarja ne vprašate?

Kupi novega psa,  ta je za šintarja, Veterinar sumi na povečano srčno mišico.

New Report

Close