Prijateljica ne razume, da imam motnje hranjenja
Zadnji dve leti in pol je zelo hudo, zredila sem se 20 kg. Stara sem 57. Borim se, hodim na terapije, mi že uspeva, pa spet pridejo dnevi, ko pojem vse sladkarije, ki jih vidim. Bolijo me noge, sem popolnoma brez kondicije. Prijateljica pa: Lej, eno stvar moraš urediti, torej jo uredi! Ne pojej tiste čokolade!
Utrujena sem od vsega.
določi si nagradni dan. enkrat na deset dni si privošči po kosilu kos najboljše torte, kar je lahko kje najdeš. ali nekaj, česar se ti pač lušta. potem pa spet 10 dni strogo po planu.
ne moreš biti 100% ves čas v stanju, ko se vsemu odpoveduješ, ker ti to udari nazaj na psihi in samo planeš po pregrešnih stvareh, ko ti volja pade.
to s sladkarijami / hrano/ potolažiš travme, …da se še ne na živo soočiš z nečim…
saj ima vsak kako cucico…droga, cigareti, alkohol, deviacije v odnosih, zasvojenost z delom, seksom…vstavi poljubno…samo velik jih igra, da je vse super-duper popolno.
“život je čupav i dlakav.”..
samo ven iz svoje kože ne moreš skočit…
bežanje pred samim sabo…
želim ti moč, da se soočiš sama s sabo in se pomakneš naprej – na višjo vibracijo…kot si trenutno v začaranem labirintu hrane.
ko to premagaš , presežeš…se odprejo nova vrata.
objem.
Kikiriki824, 28.02.2024 ob 19:11
to s sladkarijami / hrano/ potolažiš travme, …da se še ne na živo soočiš z nečim…
saj ima vsak kako cucico…droga, cigareti, alkohol, deviacije v odnosih, zasvojenost z delom, seksom…vstavi poljubno…samo velik jih igra, da je vse super-duper popolno.
“život je čupav i dlakav.”..
samo ven iz svoje kože ne moreš skočit…
bežanje pred samim sabo…
želim ti moč, da se soočiš sama s sabo in se pomakneš naprej – na višjo vibracijo…kot si trenutno v začaranem labirintu hrane.
ko to premagaš , presežeš…se odprejo nova vrata.
objem.
Dobro povedano.
ena 497 zate
jaz vem vse o tem. rabil bi ful več vedet o tebi. ful več. ne vem nič. splošno je tko. za žesnko je odvisnost huda, ker ni odvisna samo telesno kot moški ampak čustveno. pri 57 grevam idva težko naza jv preteklost in popravljat. to ne bo šlo. moja metoda je pač rigorozna. če imaš hišo lahko imaš psa. če ne, ne. pes lahko kasneje pride v poštev. ti moraš ,dat iz stanovanja vse ven. popolnoma vse ven. posla, kauč, miza stol. računalnik gsm v drugi sobi. ti moraš razumet, da je hujšanje ful težko. zakaj je tko tko? ker ne moreš pokurit maščobnih celic. lahko jih edino zmanjšaš na tako majhne da ti niso moteče. kaj ne jest. nič več sladkega, popolnoma nič več. ne čokolade, ne cukra ne nič. nič pomeni nič. lahko med v čaj. nobene sladke pijače. pri 57 nimaš časa bit lena. ne vem kakšnosluzbo imas, če imaš. nič ne vem. moraš it hodit vsak dan 2h. moraš. vso čokolado , vse daj nekomu. ne vrži stran. nekomu daj. nehaj jest po 18.00 uri. računaj 1kg špeha moraš pokurit 10 000 kalorji. zdaj vidiš zakaj je tko težko shujšat. torej 1kg na leto. 20 let. nimaš 20 let. torej 2kg na leto 10 let. preveč. torej 5kg na leto. torej 4 leta. to bi bilo idelano. mapak veš ti kaj moraš ti delat za to? imet strikten urnik, ko urica. boš ti to? nabavi si dobro sobno kolo. to ti naj nekdo pomaga kupit. neko kr res dobro. kupi si uteži za roke. in dviguj. delaj počepe. če se da sklece. po eni strani ni težko, po drugije pa ful težko. če boš nehala jest p o18.00 uri do jutra boto že neki. veliko. najdit moraš vzrok, zakaj želiš shujšat. k oboš imela pravi vzrok zakaj, pameten, bo lažje. ker bo cilj. moraš veliko trenirat. ni druge opcije. ampak pri tvojih lezih niti ne moreš z nobeni mtreningom pokurit tolko kalorji, kot jih lahko stalčiš v gobec v eni sekundi. začni majn žret. preprosto kot ti je rekla kolegica. NEHAJ ŽRET PIZDA.
simpl, 28.02.2024 ob 19:49
Nekdo, ki resnično hoče shujšat, bo našel pot, ker jo bo tudi poiskal. Kdor išče, ta najde. Kdor se ukvarja s kakšnim športom, mu tudi sladkarije ne pašejo več. Začni vsak dan tečt najmanj 10 min. Vsak dan 5 min dlje.
Če bi bilo simpl, bi že zdavnaj našli zdravilo za hujšanje. No, pravzaprav so zdaj ga. Ozempec.
ko se psiha poštima- telo sledi …ali – vse je v glavi…
potem pa- hoja s palcami ala nordijska, plavanje in je že boljša kondicija… potem pa dalje…če je denar pa osebni trener , kineziolog, ki prav specifično zate naredi plan …
težja opcija- se prijavi v oddajo- the bigest looser.-.. hujšanje bo na planet -nova sezona in že vabijo…samo tam jih pa ženejo pred kamerami…si upaš to…
Tudi jaz odvisnik od hrane. Prav grozno je to. V preteklosti sem že vzpostavila nadzor, potem se je pa zaradi neke krize vse podrlo in se sedaj že mnoga leta ne izkopljem iz odvisnosti.
Nam odvisnikom nima smisla govoriti, kaj vse bi morali in cesa ne bi smeli. Saj to sami vemo. A ne gre. Neodvisnik tega ne pozna in tudi ne more razumeti.
simpl, 28.02.2024 ob 21:26
V redu, pa eno minuto dlje. Vseeno.
Ni vseeno.
Nekdo, ki ima 20kg prevec in mu je ze hoja tezka, kot navaja avtorica, nikakor ni za tek! Vec skode bi si naredila kot koristi, trpijo sklepi, zile, srce, vse.
Hoja pa ja, po ravnem in vsak dan malo vec.
lčjčljlč, 28.02.2024 ob 22:22
Katera motnja hranjenja pa je to, da povzroči, da ješ preveč sladkarij?
Kot vem, je motnja hranjenja, ko oseba sploh ne je ali pa se zelo omejuje pri hrani, ker se boji, da se bo zredila. Nisem pa še slišal, da bi obstajala tudi obratna motnja hranjenja.
Prenajedanje. Poguglaj.
Ena497, 28.02.2024 ob 18:10
Zadnji dve leti in pol je zelo hudo, zredila sem se 20 kg. Stara sem 57. Borim se, hodim na terapije, mi že uspeva, pa spet pridejo dnevi, ko pojem vse sladkarije, ki jih vidim. Bolijo me noge, sem popolnoma brez kondicije. Prijateljica pa: Lej, eno stvar moraš urediti, torej jo uredi! Ne pojej tiste čokolade!
Utrujena sem od vsega.
Glej, na oddelku za motnje hranjenja v bolnici na Zaloški, Ljubljana, je ena, ki ima 36 kg.Pa ni manekenka.
Je bolje imeti 25 kg preveč (in uživati v hrani), ali imeti 25 kg premalo in nastopati v filmih o nemških koncentracijskih taboriščih?
Razmisli. In POČASi znižuj težo, ker se da. En kilogram na teden, kar se da, pomeni 4 kg na mesec. Poskusi…
ni vseeno, 28.02.2024 ob 22:23
Ni vseeno.
Nekdo, ki ima 20kg prevec in mu je ze hoja tezka, kot navaja avtorica, nikakor ni za tek! Vec skode bi si naredila kot koristi, trpijo sklepi, zile, srce, vse.
Hoja pa ja, po ravnem in vsak dan malo vec.
Ni ga čez komot, a ne? Kakšno škodo si bo delala, lepo vas prosim, nehajte že enkrat tupit gluposti. Metabolizem je treba spravit v tek! Ne v hojo. Metabolizem ne opravlja več svoje vloge. Ne kuri maščobe. Teči 5 min, teči dve minuti, če ne gre pet. Važno je, da začneš! Počasi iz dneva v dan stopnjuješ. Tek je najhitrejša pot do kurjenja kg.
Vi bi seveda bližnjice. Jah, ne bo šlo. Pojdi na operacijsko mizo potem in si zaveži želodec, če ne gre drugače.