Sem res bolana?
Nisi bolna. Tipicna manipulacija z njegove strani. Anglezi temu recejo gaslighting, ko nekdo hoce drugega prepricati, da zacne dvomiti sam vase, mu uniciti samozavest, ga razosebiti in si ga tako psiholosko podrediti. On je psihopat, torej bolan. Ne zaradi prevare, ampak zaradi manipulacije. Ne pusti se mu prepricati, sicer te bo naredil noro.
Ne, ni te (še) naredil nore in bolne, ker se točno zavedaš, kaj se dogaja. Točno veš, da je on problem, ne ti, da pa začenja njegova manipulacija najedati tvojo samopodobo. In dokler vse to veš, je vse ok, je pa čas, da to prekineš. Kako? Sa sama sebe v to prepričaš. Kako? Najprej dobro premisli, če hočeš še biti z njim, če sploh hočeš pustiti to za sabo in nadaljevati. Bodi iskrena sama s sabo. Ne razmišljaj, kako lepo vama je bilo pred x leti, ampak ker tega ne bo nikoli več nazaj, ampak se osredotoči izključno na sedaj in tukaj, na trenutno situacijo. Potem pa sama sebi vsak dan non stop govori, da nisi ti kriva in nisi ti problem. Na glas si govori, če je le možno “nisem jaz kriva in nisem jaz problem”. Point je, da tako, kot je z večkratnim ponavljanjem, da si ti “ta čudna” to prišlo v tvojo glavo, da si začela to verjeti, tako bo s stalnim ponavljanjem, da nisi ti problem, prišlo tudi to v tvojo zavest in boš tudi to začela verjeti. Razumeš? Če si si lahko vbila v glavo eno stvar, si lahko tudi drugo. Sami sebe lahko prepričamo tudi v pozitivne stvari, ne samo v negativne. Poskusi in vztrajaj. Bo trajalo kar nekaj časa, a gotovo deluje. Če imaš možnost to komu zaupati, daj in naj te še ta oseba stalno opozarja, kdo je tu res krivec. In ko boš to začela verjeti in imela pri sebi razčiščeno, se usedita dol in se temeljito pogovorita, kako naprej. Če boš hotela ostati z njim, poiščita kakšno pomoč strokovnjaka, da skupaj to predelata in pustita za sabo. Če veš, da čez to ne moreš, spakiraj in odidi. Polagam ti na srce, zberi pogum in se sooči s tem. Se ti bo najprej zdelo zelo težko in nemogoče, a ko se boš, boš presenečena, kako lahko je v resnici bilo in da svet še vedno stoji.
Navadno mi nekoga zapustimo, če nas prevara. Samo moškim ta prevara ne pomeni toliko in mislim, da na to gledajo drugače.
Sploh ni problem v sami prevari.
Nekdo, ki nas ima rad, nam pač ne reče, da smo bolani v glavo. Ne vem, če je ta vaš mož sposoben nekoga imeti rad. Kakorkoli tega ne bomo ugotovili.
Morate dobiti samozavest. Ogromno samozavesti. Začnite skrbeti zase.
Bolana, 13.04.2024 ob 00:21
Mož mi pravi, da sem bolana v glavi, ker po enem letu ne morem preboleti njegove prevare in ker vsake toliko načenjam to temo. Zspustiti me noče. Bila je enkratna prevara. Sem res jaz problem?
Si bolana v glavi, ker zdrava ne bi prenašala psihopata.
Bolana, 13.04.2024 ob 00:33
Me je že. Pričenam dvomiti sama vase, pa ne vem, kako naj se izkopljem iz tega in pozabim
Prevara je travma, stres, enako kot locitev, smrt v druzini, izguba sluzbe, tako nekako v tej kategoriji.
Za vsako tako stvar traja eno leto, da predelas in se eno leto, da prebolis.
2leti traja da prebolis. S tem da ti mora moz vsakic ko to omenis pokazat da mu je zal.
Ce te on zmerja se prebolevnnost vlece in vlece. Mira ti pokazat da mu je iskreno zal.
2leti traja da prebolis. Kr povej mu. Pa na vsak vprasanj mora dat odgovor, da zadosti tebi za tist dan. Zal gre to tako.
Ker te dela noro mu nikoli ne bos odpustila. Zal tko je
Tramontana69887, 13.04.2024 ob 15:21
Razlozi, prosim.
Omenjen je bil narcisizem. To je lastnost osebe, ki ima vse prav in mora biti vedno center pozornosti. Recimo, na psihiatriji ne zdravijo takih oseb, ampak kvečjemu njihove žrtve. Narcis, psihopat ima vedno vse absolutno prav.
xrobe, 13.04.2024 ob 15:37
Omenjen je bil narcisizem. To je lastnost osebe, ki ima vse prav in mora biti vedno center pozornosti. Recimo, na psihiatriji ne zdravijo takih oseb, ampak kvečjemu njihove žrtve. Narcis, psihopat ima vedno vse absolutno prav.
Se strinjam, da jih ne zdravijo, ker si narcisi ne priznajo, da so v zmoti. Po njihovem oni pomoci ne potrebujejo. Se alkoholik ali narkoman bo prej ugotovil, da ni ok in skoduje svojim najblizjim.
Ti si res bolana v glavi. Če seveda ne trolaš. Tu z njegove strani ni nobenega gaslightinga, kvečjemu s tvoje strani. On je zaključil, ti pa orgazmiraš na tisto varanje pred časom in pogrevaš staro župo.
Zakaj mu mečeš pod nos? Sta razčistila ali nista? Si z njim ali nisi? Pogrevanje starih zamer ne bo prineslo nič dobrega.
Ali bodi z njim in ga nehaj drkati, ali pa naredi konec. Drugače ne bo šlo!
PS. Glede na to da pišeš, kako že eno pogrevaš to zadevo, moraš biti zajebana ženska, rada se kregaš. Nič čudnega da je naskočil neko prijazno in normalno žensko. Če misliš nadaljevati, se tole ne bo dobro končalo.
Tramontana69887, 13.04.2024 ob 18:00
Se strinjam, da jih ne zdravijo, ker si narcisi ne priznajo, da so v zmoti. Po njihovem oni pomoci ne potrebujejo. Se alkoholik ali narkoman bo prej ugotovil, da ni ok in skoduje svojim najblizjim.
Za to kategorijo osebnostnih motenj kamor spadajo tudi narcisi ni zdravil. Njihove žrtve imajo pa lahko potem duševne motnje, anksioznost, depresije, za kar pa so zdravila. Narcis je vedno mentalno zdrav, vsi okrog njega so bolani v glavo in jih tudi dela bolane. Nekje sem bral, da je najboljše zdravilo za narcisa, psihopata, da ga vsi zapustijo in gredo stran.