Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če kupim stanovanje v Šelenburgu in na balkonu obesim perilo, kaj bo?

Če kupim stanovanje v Šelenburgu in na balkonu obesim perilo, kaj bo?

Kupim stanovanje v Schellenburgu in postane moja lastnina z vpisom v zemljiško knjigo ali sodni register ali kamor že.

Moje je.

Potem pa na balkonu obesim perilo.

Kaj zdaj?

Schellenburg pravi, da so stanovalci obvezani k temu, da perila na balkonu ne izobešajo. Razlogi so izključno estetski, ne temeljijo na nobenih državnih predpisih.

Stanovanje je MOJE!

Toda če ima Schellenburg do mene to “pravico”, da mi onemogoča izobešanje perila, kaj mi lahko stori, če ga kljub temu obesim? Ali je stanovanje potem RES moje ali je moje samo toliko, kolikor mi Schellenburg pusti, da je moje, če pa kršim “pravilo”, mi ga pa kaj? Lahko odvzamejo??

Glej, nismo Balkan. Naš zgled je naša nekdanja skupna domovina, Avstrija. Tudi Švica je bila nekoč del Avstrije, celo del Bavarske (Berchtesgaden, Markt am Inn (znan po Hitlerju in Razingerju), Werdenfels…in tam si kaznovan, če obešaš, kar nosiš, vsem na ogled.

Na Plebiscitu glasujte ZA Avstrijo.

ODVISNO KAKŠNO PERILO BI OBESILA NA BALKON.

Perilo se ti usmradi. Ni vredno… grd zrak

Lahko obesiš mene.

ja in kaj , kje pa imajo potem plac za obešanje sveže opranega perila, saj je na zraku najboljše…notri po stanovanju in imajo urejeno odvajanje vlage , mogoče po radiatorjih tak kot se ostali znajdemo ali po skupnih hodnikih, skupna sušilnica…ali imajo res vsi sušilni stroj…mi smo v neprofitnem, imamo balkon, gor stojalo in suši perilo, nekateri so si nastavili taka stojala, na rob balkona, da visijo cunje vamo tamo , pozimi pa po centralni obračamo, nimamo vsi sušilca. in kaj…hodijo ta pomembni od mol-a po naselju in se nič ne pritožujejo ,čez te cunje, ki visijo iz roba balkonov dol…pa tud ni estetsko…

Če bodo kakšne črne tangice, ali bele čipke, te bom prišel osebno našeškat za kazen.

Lahko imas stojalo na balkonu, da se ne vidi s ceste, jaz ne maram, da mi gate visijo na vrvi vsem na pogled.

GOLOBI TI BOJO PERILO POSRALI.

V Ljubljani so balkoni stanovanj popolnoma neuporabni, če niso zaprti ali pa nimaš gor mreže ali katere druge zaščite proti tem podganam.

Ja ne morejo ti nic… to je iz dubaja drgac 😉… po zgledu dubaja..  dajmo tako, ne… saj smo le visja kasta… ne bomo kot raja…

jst bi susiu. Je cisto drugo perilo ko not posusis pa ko na zraku… ko je veter prepihu.

in kako so imeli obešeno na štrikih včasih po Piranskih ulicah ali če pogledate po Italiji, tam imajo še vedno na široko vrvi in gor vse živo, ta velke babje gate , cela vrsta belih in tak dalje,  pa se nobeden ne vtika v to, je pač neka tradicija okoliša.

Ne vem, kaj je narobe, če bi sušila zunaj. Saj sušim  oprano perilo. Mar folk nima drugega dela, kot da bi buljil v moje gate in modrce? Saj jih vsi nosimo in ne vem, zakaj jih je treba skrivat. Enako velja za ostale cunje.

pa kje ti živiš? Za novo stanovanje imaš denar, nimaš pa za nakup sušilnega stroja. Danes že ima vsaka romska družina en sušilni stroj v stanovanju in dva na dvorišču.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8090, 19.04.2024 ob 19:42

pa kje ti živiš? Za novo stanovanje imaš denar, nimaš pa za nakup sušilnega stroja. Danes že ima vsaka romska družina en sušilni stroj v stanovanju in dva na dvorišču.

Tudi če bi imela za stanovanje tam,  bi ob lepem vremenu verjetno sušila zunaj, ker se na soncu in vetru lepše posuši.

Ti je res tako dolgčas, da si namišljaš probleme, ki jih nikoli ne boš imela/imel? Noben ki tam živi si ne pere gat sam in razmišlja kje se sušijo :). To imate samo zdolgočaseni luzerji čas o tem razmišljat, čeprav vpliva na vas toliko kot vas zmoči dež v franciji medtem ko v vaši vasici sonce sije. Najdi si raje kakšno delo, nauči se kaj novega, da ti ne bo treba samo sanjariti o tem da nekaj imaš. Čas očitno imaš. Nauči se ga malo bolj produktivno izkoristit.

Kaj narobe, 19.04.2024 ob 19:46

Tudi če bi imela za stanovanje tam,  bi ob lepem vremenu verjetno sušila zunaj, ker se na soncu in vetru lepše posuši.

Ja zelo sveže bo dišalo če se bo zunaj tam sušilo 🙂

Pa čisto belo bo ostalo.

Kupiš stanovanje, pa ga ne moreš svobodno uporabljati. Kmalu bodo še drugje prepovedali sušenje. Nam težijo že zaradi čevljev na hodniku, pa nismo eliten blok.

Mogoče imajo vsaj teraso kje ali skupne sušilnice. Saj tudi če lastniki in najemniki ne perejo svojih gat, jih njihove pomočnice in čistilke. Nekam jih pa morajo obesit da niso vezani samo na sušilne stroje.

Čevli na hodniku – tipično za južnake. Kot pred vhodom v đamijo.

Slovenci nimamo teh navad.

Vesel oče, 19.04.2024 ob 20:11

Čevli na hodniku – tipično za južnake. Kot pred vhodom v đamijo.

Slovenci nimamo teh navad.

Ti… 😂

Sem se prejle prav mal zamislil…

Tezko ti bom objasnil…

Pac kao veličastni šelenburg… dejansko kup cigel… zdej je pa to nevem kaj… uuuu šelenburg…

Isto to kao ne smes susit… to ce je res je po zgledu dubaja… visoke stavbe, sve u fulu… bodo kot tam meli… dubai dubai dubai… kao ce mas 200€ za karto gres tja in se takoj bolje pocutis…

isto kot te “ad semud”… to so tisti iz “Al ule”… oni majo visoke stavbe… vse izklesano… lej kako majo in kako so si uredil…  veš ti kdo so oni😂

Kašn Bog…

Gledam dans andreja bohinca😂… u dubaju… kao javlja se iz ene terase… pisal ste da ma seminarje… vidis “sam bankman fried” je kao vozil toyoto 😉… jst ce bi placal seminar bi malo tako pogledal…

Isto te dni… dino merlinu je pozlilo… bilo je v novicah.. pac videl sem… takoj sem se spomnil da mu pomoje niti kapnil ni šelenburg…

Nevem tako cudno mi deluje vse… 😂

Šta ti kažeš?

Povsod, 19.04.2024 ob 20:02

Kupiš stanovanje, pa ga ne moreš svobodno uporabljati. Kmalu bodo še drugje prepovedali sušenje. Nam težijo že zaradi čevljev na hodniku, pa nismo eliten blok.

Skupni hodniki niso tvoje stanovanje! Niso sosedje dolžni vohati in gledati tvoje šare. Imaš stanovanje in klet za svoje stvari. Na hodniku nimajo kaj tvoje stvari delat. Ciganarija. In potem se čudite da obstajajo naselja s pravili. So z razlogom. Tvoja sorta je razlog. Nihče noče živeti s tvojo sorto. Držte se svojih ciganskih naselij.

Čudno neokusno😂🙈

Šema.

Piše život na ovome svetu nije ništa drugo nego igra i zabava.

Daj neki komentar… šta ti kažeš?

Ja. Ciganaraj…

Isto gledam zadnjic nekaj katero je glavno mesto indije al neki… in ta ena wannabe zenska dubaj!!! 😂

Isto un moj nizozemc… dubai dubai dubai…

Ti mas drgac hadis da bodo pred konec, pastirji v opankah tekmovali v izgradnji…

Tko mal ko se poglobis🙈😂

Eto neki dan poplave…

Visokih stavb*

Prav seljakluk ko pogledas… 😂

Vse jebote…

Svi smo umislili nekaj…

A se ne gremo zelenega prehoda? Susilni stroj sprosca prevec CO2. Gate na sonce!

New Report

Close