O konoplji v javni tribuni s strokovnjakom
Izberite tisto, kar je koristno za vas in ne to, kar jemljejo drugi
Izdelki iz konoplje so zelo popularni, vendar se pogosto ne uporabljajo pravilno in tako ne moremo izkoristiti pozitivnih učinkov, ki bi jih lahko bili deležni.
V četrtek, 16. 05. 2024 ob 11. uri, bomo na forumu Starševski čvek imeli Javno tribuno.
Gost v javni tribuni bo prof. dr. Stanko Srčič, upokojen profesor Fakultete za farmacijo, ki trenutno sodeluje pri razvoju proizvodov iz konoplje. Je znanstveni svetovalec v podjetju PharmaHemp, ki je vodilni proizvajalec CBD izdelkov v Sloveniji in dobro razširjen tudi v svetu.
Vprašanje ali komentar lahko postavite.
Lep pozdrav do četrtka.
Pozdravljeni
Zanima me, zakaj se pojavi glavobol po jemanju CBD pripravkov in sicer ne glede na proizvajalca. Tudi po kapljicah.
V preteklosti teh težav ni bilo in sicer več let. Ali je to problem sprememb v telesnem ustroju oziroma telesne biokemije? Ali je to zaradi kombinacije drugih zdravil (statinov)?
Lep dan še naprej
Kako bi ocenili sestavine konopljinih izdelov znamke Zmuesli, ki so navedene v opisih izdelkov na njihovi spletni strani http://www.zmuesli.si ? Menite, da so kakovostni? So sestavine v redu?
Mene pa zanima, ali se v Sloveniji konoplja uporablja za zdravljenje kot zdravilo. Na RTV je bil dokumentarec o tem, kako uspešno zdravijo epilepsijo. Je to možno tudi pri nas? Če ni, ali se kaj dela v tej smer – če vam je morda poznano in če veste.
Kakšno je vaše mnenje o zdravljenju s konopljo – pri katerih boleznih dokazano pomaga in če so vam poznane še kakšne zgodbe iz tega sveta. Vem, da je nehvaležno, ker morda gre za osamljen primer, pa vendar vam bom hvaležna, če imate kakšno tako zgodbo.
Glede na to, kako medicina napreduje, upam da tudi tukaj se obeta kaj dobrega in se pričajuje, da bo lahko se določene bolezni uspešno zdravilo.
Hvala za vaša mnenja.
samo CBD je blažev žegen v zdravstvu, mora biti kombinacija s THC. Zanima me, kaj o tem lahko pove vaš strokovnjak in kakšno je njegovo mnenje da bi ljudje 2 rastlini PREPOVEDANE KONOPLJE s THC gojili sami doma in jo mešali s CBD kot se to sedaj dela na črno. Me prav zanima, samo ušesa so me in komaj čakam da STROKOVNJAK napiše odgovor
Moja mami ima že dlje časa hude bolečine v kolenu. Menda se ji delajo nekakšni kristali, gre za obrabo kolena. Volteren in razne protibolečinske tablete ji ne pomagajo. Zdravnik ne več kako ji lahko pomaga, bolečina pa je tako huda, da ne želi več vstati. Negibanje pa je slabo. Stara je 65 let.
Svojec je svetoval, naj koleno maže s konopljinim oljem in bo bolečina izginila. Res pomaga?
Kuharca324, 15.05.2024 ob 23:29
Moja mami ima že dlje časa hude bolečine v kolenu. Menda se ji delajo nekakšni kristali, gre za obrabo kolena. Volteren in razne protibolečinske tablete ji ne pomagajo. Zdravnik ne več kako ji lahko pomaga, bolečina pa je tako huda, da ne želi več vstati. Negibanje pa je slabo. Stara je 65 let.
Svojec je svetoval, naj koleno maže s konopljinim oljem in bo bolečina izginila. Res pomaga?
verjetno je mama debela- predebela in je kolenski sklep nosil preveliko obremenitev. Telo ni narejeno za obremenitve, če je visoka 160 cm, bi morala imeti največ 6o kg- dolgoročno gledano. Konopljo naj si maže na koleno ta butast svojec, ker nič ne pomaga. Mami morajo očistiti kolenski sklep z operacijo. Če ima v kolenu kristalčke pa pomeni, da zaužije preveč živalskih beljakovin – mes in ima posledično protin že v kolenu, običajno se začne nalagtai na prstu na nogi. Tale ki bo danes svetoval ob 11. uri je farmacevt, ta bo lapal v smeri da bo od farmacije dobil denar za lapanje. CBD je blažev žegen kot čajček ki nič ne pomaga.