katero službo bi izbrali?
Kaj bi izbrali če bi imeli možnost.
A: služba z 8 urnim delovnikom, brez stresa (no, kdaj pa kdaj najbrž že, načeloma pa to ni stresen job), relativno blizu domu, plača cca.1100 neto
B: delo več ali manj stresno, ves čas datumske omejitve, dela se precej nadur (so plačane), enkrat dlje od doma kot služba A, plača cca. 1500 neto
V glavnem razlika je v tem: delat kot črnec za več evrčkov, ali bolj “slaba” plača in precej lažje delo
Glede na to, da sem trenutno v službi B, bi izbrala A. Žal, ne odtehta tistih 400 eur tega, da nimam skoraj nič svojega življenja (družine še nimam), skoz na voljo, letanje, borba… dolgoročno tega ne bom mogla delati. Fejst bi premislila edino, če bi bila služba A zelo dolgočasna in če mi ne bi nudila nobenih izzivov, znanja, novih izkušenj… Čeprav vsaj začasno bi se mi pa prileglo, da si odpočijem.
1100 za relativno ne-stresno službo je pa kar čedna plača. Razmisli, sploh če imaš družino, pa ali vam tistih dodatnih par sto eur toliko pomeni.
Odvisno, v kakšni življenjski situaciji si. Če bi bila sama, kot si ti, bi morda izbrala bolje plačano službo B, da si ustvarim neko finančno zaledja.
V moji zdajšnji situaciji, ko živce potrebujem še za vse kaj drugega, kot za službo, bi izbrala službo A. Družina, otroci, skrb zaa ostarele starše, srednja leta, grožnje z delom do 65. leta (ko se zaveš, da se dejansko moraš šparat, da boš zdržal), …. vse to zmanjša vrednost zaslužku in poveča pomen nestresnega dela.
Če še nimaš otrok, izberi B, kasneje, ko ti bo ob dodatnih obveznostih v družini zmanjkalo energije, začni iskat kaj takega kot A. Pri B boš imela več izkušenj, denarja, morda malo manj živcev, ampak če te služba zživcira, kaj te bodo šele otroci;)