Nizka volilna udeležba, še so pametni
Anonimno 1432, 09.06.2024 ob 19:46
Ni res, procentualno je udelezba dosti visja kot 2019, to pa zaradi posvetovalnih referendumov. Ne pa kot mislijo veljaki, da nam je mar za EU, ker Slovenija nima in ne more imeti vpliv kaj si zeli, tega EU ne zanima.
Haha a tako se tolažite ker vam lažnivi mediji servirajo to laž? 😃
Mene je prijetno presenetil podatek, šele zdej videla. Morda to nič še ne kaže na to, da se bodo ljudje zbrihtali. Je pa ta bruseljska centrifuga prevelika, enkrat ko si notri, je konec.
Za referendume pa nimam več komentarja.
nizka, 09.06.2024 ob 20:49
Nizka? Do 16. ure je bila to rekordna udeležba do zdaj, kar se tiče EU volitev. Do zdaj je bilo ob takem cajtu največ 19 %, zdaj je nekih 25 že.
do 19. ure udeležba še pa ni znana
Ma četudi je rekordna, je 25 % še vedno nizko. Dobro, saj v treh urah se je lahko še nekaj nabralo, a vseeno, meni se zdi zelo nizka, zlasti zato, ker so te volitve kar prelomne.
anonimno7845, 09.06.2024 ob 21:10
Ma četudi je rekordna, je 25 % še vedno nizko. Dobro, saj v treh urah se je lahko še nekaj nabralo, a vseeno, meni se zdi zelo nizka, zlasti zato, ker so te volitve kar prelomne.
V čem so prelomne? Naroda ne zanima, kdo bo v EU, dol jim visijo posvetovalni referendumi in ali je večina proti evtanaziji, travi in preferenčnim glasovom (večina niti ne ve, kaj je to), zato niso šli.
Bo pa udeležba na parlamentarnih volitvah visoka, še vedno je bila.