Upravnik objektov TERCA
Ima še kdo od vas za upravnika v bloku podjetje Terca? Jaz sem totalno jezna.
Kar naprej so neki dodatni stroški na položnicah npr. košnja zelenice – ki je nimamo, čiščenje snega- smo ga spucali sami po nekaj dneh drsanja do avtomobilov, žarnice za stopnišče- da ne govorim, da jih skoz in skoz cel kup ne dela….
Se mi zdi butasto, da se nihče ne odzove na moja vprašanja oz. mi vedno rečejo, da so stroški nastali čeprav jih ne znajo razložiti. V bloku imam pa same penzioniste, ki položnic niti ne pregledajo
Mi imamo Terco in lahko rečem, da smo zaenkrat zadovoljni-vsi računi so vsak mesec transparentno obešeni na oglasni, kar se tiče košnje jo izvajajo v skladu z dogovorom na zboru in sicer po naročilu predsednika nadzornega odbora, prav tako tudi čiščenje snega, za menjavo žarnice zaračunajo delo in samo žarnico, vendar to storijo le, če ga nekdo pokliče iz hiše naj to naredi-tako smo dogovorjeni!… sama sem članica nadzornega odbora že nekaj let in sem v kontaktu z njimi, zato lahko povem iz izkušenj, da so mi OK in nimamo konfliktov…..še posebej, če pomislim na izkušnje sosedov, ki imajo konkurenčnega upravnika….. tebi predlagam, da se obrneš na vaš NO, v kolikor ga imate in se pozanimaš kako teče komunikacija ali pa, da na zboru sprožiš to problematiko ter si začrtate pravila igre…
Sem bila 4 leta podnajemnik v bloku, kjer je kraljevala Terca. Kako so naas lupili za kurjavo. Šele po uporu po zelo mili zimi, so nam znižali akontacijo inn en mesec oprostili plačilo. Pa ko bi imeli vsaj toplo!!? Vsako pomlad, še posrbno pa jesen so se striktno držali dogovora o začetku kurjenja. Zeblo nas je ko pse. Si predstavljate, 14 dni vsak dan temperatura zjutraj 3 čez dan 12 stopinj in brez sonca. Oni pa nič. V drugih blokih, ki so bili na plinu in so se sami organizirali, so zakurili, Terca pa ne. In so plačevali 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj ogrevanja (preračunano na kvadratni meter stanovanja), kot mi. Nas pa zeblo. ne pomnim, koliko dni v letu je bil radiator res topel.
ker je bila električna napeljava dotrajana, so žarnice ves čas crkovale in so jih ves čas menjali. In zaračunali. Plačevali smo rezervni sklad, oz. lastnik ga je, in so večkrtat kakšen strošek poravnali iz tistega (beljenje hodnika …). Je spuščal vodovod takoj za števcem, naglušni hišnik pa tega ni slišal ne opazil (voda je ponikala v tla). Zbudili so se šele takrat, ko je poraba vode narasla za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Nihče nam teh treh mesecev ni oprostil…
Glede na to, da sedaj za ogrevanje 170 kvadratov hiše porabimo praktično toliko denarja kot smo v bloku plačevali za 57 kvadratov, pa še zeblo nas je….pa da so zaračunali vsako stvar…je bil moj zaključek, da življenje v bloku sploh ni poceni. Pa dobro, da se bo začela plačevat poraba vode in kurjave po porabi in ne pavšal po kvadratih ali osebah. Bodo vsaj zamenjali kapljajoče kotličke, zaprli radiatorje, ko bodo cel dan luftali!”!!
Tako imenovani upravniki stavb se prav nič ne ukvarjajo z upravljanjem ampak samo kasirajo in to zelo dobro. Za strošek upravljanja, ki ga jim plačujemo ne naredijo nič. Stanovalci v blokih imamo dodatni davek, ki se imenuje strošek upravljanja stanovanj. Terca zaračunava upravljanje bistveno več, kot upravniki v Ljubljani – tudi do 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več. Upravnik dobi od vseh dobaviteljev (Elektro, Komunala) provizijo na naš račun. Poleg tega od vseh izvajalcev, ki opravljajo kakršna koli dela, naj bo to zamenjava kritine na strehi ali kaj drugega dobijo najmanj 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Namesto, da bi se v našem imenu spogajali za ugodno ceno za nas, zahtevajo od obrtnika zase provizijo. Potem vemo kašen je interes: čim višja je cena, večjo provizijo imajo, interesa za pogajanja o ceni tako ni,
Vse to se dela zahrbtno. Se vam to ne zdi oderuško?
Raličeva ki hvali Terco, ali jim tako slepo verjame ali pa še niso imeli večjih stroškov. Lahko pa bi povedala kako so uredili ogrevanje, ko je vse tako lepo in prav.
Kot je napisala terčanka; tudi mi smo že več let v mrzlem, hišnik zapira ogrevanje. Vendar to šparanje se na računih nič ne pozna, ampak so čedalje višji. Dodatno se moramo ogrevati na elektriko. Ta zgodba o delilnikih je velik nateg stanovalcev v blokih. Obračuni so nejasni in ko jih kaj vprašaš, ne dobiš pravega odgovora. Verjetno si skupaj s firmo, ki je vgradila delilnike in opravlja obračun delijo lep denar.
Mi smo se zavzeli in zelo poglobili v delo upravnika in lahko povem, da so izkušnje tako slabe, da razmišljamo o drugem upravniku, zato prosim tiste, ki imajo za upravnika Želvo ali Rudar Senovo, da povedo kakšne so njihove izkušnje.