Lastniki vikendov v Istri privoščim vam sluz v morju
ve se, 08.08.2024 ob 07:33
S poštenim delom to ni zasluženo. Sicer je pa Hrvaška tako zadolžena, da se kmalu obeta precejšen dvig davkov, tudi na te vikende. Spet bo cviljenje in jokanje.
Najbrž smo tebi vzeli, zato se upravičeno jeziš, seveda.
Ti povem številke? Za 4800 kvadratov parcele s hišo je davek po lanskem zvišanju 176€.
Verjemi, da bomo zmogli, če ne, pa bomo tebe prosili, da nam posodiš. Koliko ur boš pa ti na dopustu za ta znesek?
Meni ne bo nobeden plozal, da so tisti vikendi pošteno prisluženi. Sploh ne taki, ki imajo na delovni dan čas že dopoldan viset na internetu in se hvalit, da so celo poletje na morju. A to so garači?
Jaz vsaj priznam, da sem socialec in lenuh iz prepričanja. To je moje politično stališče, ker se ne mislim ubijati za minimalca na šihtu, da si bodo z mojimi žulji in znojem potem razni delodajalci, privatniki, direktorji in podobni paraziti kupovali vile, vikende in stanovanja za rezervo in oddajanje.
Samo čakam, da se ekonomska in družbena situacija v Evropi tako zaostri, da bodo nove komunistične in druge revolucije, prevrati in ponovna nacionalizacija naropanega premoženja. Takrat se bom prvi prijavil med rubežnike in plenil premoženje, naropano v času divjega kapitalizma!
Božo, 08.08.2024 ob 08:01
Meni ne bo nobeden plozal, da so tisti vikendi pošteno prisluženi. Sploh ne taki, ki imajo na delovni dan čas že dopoldan viset na internetu in se hvalit, da so celo poletje na morju. A to so garači?
Jaz vsaj priznam, da sem socialec in lenuh iz prepričanja. To je moje politično stališče, ker se ne mislim ubijati za minimalca na šihtu, da si bodo z mojimi žulji in znojem potem razni delodajalci, privatniki, direktorji in podobni paraziti kupovali vile, vikende in stanovanja za rezervo in oddajanje.
Samo čakam, da se ekonomska in družbena situacija v Evropi tako zaostri, da bodo nove komunistične in druge revolucije, prevrati in ponovna nacionalizacija naropanega premoženja. Takrat se bom prvi prijavil med rubežnike in plenil premoženje, naropano v času divjega kapitalizma!
Boš moral kar dolgo živeti, da boš to dočakal, veš.
Saj brez veze provocirate iz gole zavisti, ampak za tiste, ki si ne znate predstavljati, kako to gre, en primer:
Cena parcele je bila pred 38 leti 5600 DEM. Goščava. Po nakupu sprememba namembnosti zemljišča v gradbeno, to je stalo z vsemi papirji cca 10000€, preračunano na danes.
Urejanje kanalizacije, elektrike naslednjih 10000€. Vodnjak je na parceli.
Zidali smo sami, material skupaj max 20000€.
Skupaj stroški okoli 50000€ za vse našteto, od goščave do urejene parcele in hiše. V 35 letih. Se pravi, da smo povprečno vsako leto vložili 2000€, zaokroženo navzgor. To je znesek regresa.
Kje ti vidiš kako krajo?
Kje pa ti zapraviš regres?
Aja, ups. Ga nimaš, ker ne hodiš v službo. Pač pa TI KRADEŠ denar, ki ga NAM vzamejo od plač, za katere HODIMO DELAT, da lahko ti ležiš na leni riti in paseš hudobijo.
Vsesorte načinov je, ma ne boš verjel: eni smo si jih prislužili s poštenim delom. Ma to ni 8 ur službice po načelu kako bi, da ne bi, čemur sedi sedenje pred hišo ali pred kafičem in opravljanje neumnih sosedov, ki delajo….
Mene bolj zanima, kako država dovoli, da taki kot ti imate čas nonstop potovati po svetu, tudi med “bolovanji” in neskončnim številom dni dopusta, npr. zaposlenih v JU, pa tudi tisti na sociali, ki jim RK položnice plačuje popolnoma brez preverjanja komu in zakaj?!?!???
Mene ni treba nič prepričevati v vaše “poštenje”, ker dobro vem, kako je s tem. Tisti, ki imate dohodke za luksuz, jih imate na račun tistih, ki komaj zaslužijo za preživetje. Tu se sploh nimamo kaj za razpravljat.
Socialni pretresi in spremembe ureditev so pa pred vrati. Seveda tisti, ki ste uspavani od trenutnega udobja, mislite, kako vam bo to večno trajalo, potem boste pa presenečeni jokali in stokali po forumih. Samo spomnite se, kako se je svet spremenil v samo nekaj zadnjih desetletjih in tega velika večina ni pričakovala.
avtor teme…, bo krepko več tistih, ki s komunisti niso imeli nobene veze kot komunistov z hišami v Istri.. Večkrat sem prespal v hiši lastnika, ki je bil v jugi kuhar v restavracijah v Slo. seveda .. Socializem, kapitalizem, vseeno…, mojstri v fohu, ki znajo z denarjem od zaslužka so dr mr, ne rabijo nobene knjižice.., jebes komuniste…
Imam bratranca, ki je delal v jugi kot kelnar v turizmu, poleti v Portorožu, pozimi na Voglu… Keša dooost.. ampak frajer je rad hazardiral, kot gradil…
V jugi, tist, ki je delal v Lj. je dobro služil.., minimalno 30% več kot delavci po manjših mestih po Sloveniji v istem fohu..
Božo, 08.08.2024 ob 08:30
Mene ni treba nič prepričevati v vaše “poštenje”, ker dobro vem, kako je s tem. Tisti, ki imate dohodke za luksuz, jih imate na račun tistih, ki komaj zaslužijo za preživetje. Tu se sploh nimamo kaj za razpravljat.
Socialni pretresi in spremembe ureditev so pa pred vrati. Seveda tisti, ki ste uspavani od trenutnega udobja, mislite, kako vam bo to večno trajalo, potem boste pa presenečeni jokali in stokali po forumih. Samo spomnite se, kako se je svet spremenil v samo nekaj zadnjih desetletjih in tega velika večina ni pričakovala.
Kateri luksuz? Na čigav račun? Kdo ima zato manj, ker jaz zaslužim več? Vsi imamo enako visok regres, čistilka isto, kot direktor. Razlika je samo v tem, kje in za kaj ga kateri porabi.
Saj tudi jaz vas vidim in mi ni treba jamrati o “komaj preživim”.
V bolniški vsak mesec najmanj en teden, ker”se mi itak ne splača hodit delat za tistih 50€ razlike”, v službi dela ali pa ne dela, kakor ji/mu glih pride, kar ni danes, bo pač drugič. Ker njeno/njegovo delo ni vezano na roke ali normo, ko nastane gužva, pa v bolniško, ker boli križ, pa glava, pa noge… samo dopoldan seveda. Popoldan na fušu nič ne boli.
Četica frocov od treh različnih očetov, vrtec zastonj, v šoli vse zastonj, vsi pa nove Samsunge in z materjo vred cel dan na Tik-toku.
Kuhat doma ne zna nobeden, froci v Mekiču ali burekih, ona debela ko šunka, on v gostilni, na dopust pa k žlahti v točno tisti vikend, ki so si ga “nakradli” na njen/njegov račun oni, ki ne hodijo v bolniške, gostilne in vsako leto po nove telefone za jurja, pač pa so nekoč hodili v šolo, delajo za 1800€ mesečno in imajo kredite, svoje froce pa hranijo, oblačijo in šolajo s SVOJIM denarjem, ne na račun države.
Ne ti meni bučke prodajat.
“Nekaj kar je tudi šlo gor za vsaj 50% so tudi budalaštine desničarjev, ki pogrevajo partizane in domobrance, ker jim je tako pač naročeno s strani njihovih politikov.”
No vidiš, ker se ti splača tako zavrženo mučenje-klanje podpirati, pa to potem ni več problem, a ne?
Ljudje bi se v resnici totalno zgražali nad mučenjem in klanjem ljudi, ampak ko imajo koristi,…. pa to ni več problem….
Pa tukaj izpstavljam mučenje! Ne tisto, kot v klavnici, ki je tudi do kraja nečloveško, se pravi pobijanje, ampak mučenje. Mučili so v Kočevskem rogu na skrajno bolan in gnusen način. Mučili so Hamasovci svoje žrtve s pohabljanjem vseh udov npr. rezanje dojk ob posilstvu, posilejevanjem, zbdanjem z nožem ob posilstvu…. na koncu pa še rezanjam glav, ali kar nepreppoznvnim masakiranjem žrtev…. Forenziki s celega sveta so bili do konca zgroženi in rekli, da kaj takega v celi več desetletni karieri še niso videli, ko niti z rentgenom niso mogli ugotoviti katera kost je kam spadala….
Kako hitro se vse spremeni, ko imate od tega koristi.
Hrvaški davek, 08.08.2024 ob 08:53
Kateri luksuz? Na čigav račun? Kdo ima zato manj, ker jaz zaslužim več? Vsi imamo enako visok regres, čistilka isto, kot direktor. Razlika je samo v tem, kje in za kaj ga kateri porabi.
Saj tudi jaz vas vidim in mi ni treba jamrati o “komaj preživim”.
V bolniški vsak mesec najmanj en teden, ker”se mi itak ne splača hodit delat za tistih 50€ razlike”, v službi dela ali pa ne dela, kakor ji/mu glih pride, kar ni danes, bo pač drugič. Ker njeno/njegovo delo ni vezano na roke ali normo, ko nastane gužva, pa v bolniško, ker boli križ, pa glava, pa noge… samo dopoldan seveda. Popoldan na fušu nič ne boli.
Četica frocov od treh različnih očetov, vrtec zastonj, v šoli vse zastonj, vsi pa nove Samsunge in z materjo vred cel dan na Tik-toku.
Kuhat doma ne zna nobeden, froci v Mekiču ali burekih, ona debela ko šunka, on v gostilni, na dopust pa k žlahti v točno tisti vikend, ki so si ga “nakradli” na njen/njegov račun oni, ki ne hodijo v bolniške, gostilne in vsako leto po nove telefone za jurja, pač pa so nekoč hodili v šolo, delajo za 1800€ mesečno in imajo kredite, svoje froce pa hranijo, oblačijo in šolajo s SVOJIM denarjem, ne na račun države.
Ne ti meni bučke prodajat.
Dobro napisano. Res je tako. Tudi sama to opažam.
Zdaj samo še čakam, da se bo pojavil kakšen tajkun, ki mi bo razlagal, kako je si on pošteno prilastil nekoč državno podjetje, ker je pač dobil milijone kredita na hipoteko podjetja, ki so ga odplačevali delavci na minimalcih, on je zdaj zakoniti lastnik, delovna živina pa lahko gre kam drugam, če ji kaj ne paše.
Tako si danes predstavljate poštenje in pošteno zasluženo. No, jaz se v take malverzacije ne pustim ujeti, da bi drugim kapital ustvarjal, za nagrado bil pa še tepen na koncu. Bom pa takoj sodeloval v režimu, ki bo razlastninil in nacionaliziral. Takoj se prijavim in bom na voljo, ko bo treba “poštenjake” na trdo prijet in jih na realna tla postavit.
Božo, 08.08.2024 ob 09:09
Zdaj samo še čakam, da se bo pojavil kakšen tajkun, ki mi bo razlagal, kako je si on pošteno prilastil nekoč državno podjetje, ker je pač dobil milijone kredita na hipoteko podjetja, ki so ga odplačevali delavci na minimalcih, on je zdaj zakoniti lastnik, delovna živina pa lahko gre kam drugam, če ji kaj ne paše.
Tako si danes predstavljate poštenje in pošteno zasluženo. No, jaz se v take malverzacije ne pustim ujeti, da bi drugim kapital ustvarjal, za nagrado bil pa še tepen na koncu. Bom pa takoj sodeloval v režimu, ki bo razlastninil in nacionaliziral. Takoj se prijavim in bom na voljo, ko bo treba “poštenjake” na trdo prijet in jih na realna tla postavit.
Kako gre tole? Bi jaz tudi. Vzamem kredit in ga nekdo drugi odplačuje?
Mater, neroda! Jaz pa svoj kredit za delavnico plačujem sam, drugače mi gre bajta v maloro…
Daj mi tvoj naslov, da te napišem v banki, da ti odplačuješ mojo hipoteko!
Ni se treba še bolj neumne delat, kot ste že. Ve se, kako privatniški poštenjaki nagrabite premoženje. Tlačani vam ustvarjajo promet in dohodek, od tega dobijo tistega minimalca, ostalo gre pa za poplačilo kreditov na dobrine, katerih lastniki ste potem vi, ker ste VI odplačevali. Ste, ja, samo tistega denarja niste VI zaslužili.
In potem zmerjate socialce, ker ne sodelujemo v teh blesarijah v lastno škodo.
Božo, 08.08.2024 ob 09:20
Ni se treba še bolj neumne delat, kot ste že. Ve se, kako privatniški poštenjaki nagrabite premoženje. Tlačani vam ustvarjajo promet in dohodek, od tega dobijo tistega minimalca, ostalo gre pa za poplačilo kreditov na dobrine, katerih lastniki ste potem vi, ker ste VI odplačevali. Ste, ja, samo tistega denarja niste VI zaslužili.
In potem zmerjate socialce, ker ne sodelujemo v teh blesarijah v lastno škodo.
A seveda! Da nekomu daš službo, za katero te hodi prosit cela njegova žlahta, ker je nezaposljiv in ne zna delat nič, pa ga potem priučuješ, toleriraš njegove “stiske” in večne bolezni, mu zamižiš, ko ob ponedeljkih seka plave, ob petkih odide ob dvanajstih, ker ima doma nujno delo, pa mu vseeno obračunaš polne ure… pa ko njegova baba pride fehtat, če bi lahko plačo vnaprej, ker je nujno, potem ga pa ni v službo, ker denar zagonijo na čevapih in pijači in nima za bencin, pa bi imel še službeni avto, da bo z njim popoldan lahko na furah kaj zaslužil…
Ma za kozlat ste. Pa samo imeli bi, ker ste si bogi reveži na minimalcu.
Ka pa pizda vam materna, še kasirat bi vam moral, da se hodite pozimi gret v mojo delavnico, poleti pa hladit na klimo, ne pa da vam dam plačo in plačujem prispevke za nič dela. Ker se mi hudiči smilite in vaši froci še bolj.