Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako sem s cikloserinom 250 mg rešil tuberkulozo

Kako sem s cikloserinom 250 mg rešil tuberkulozo

Pozdravljeni vsi,

Prvič delim svojo zgodbo na spletu. Tako sem jaz (29F) nedolgo nazaj mislil, da življenje teče gladko. Vse je šlo odlično – služba, družabno življenje, veste, običajno. Ampak potem! Kar od nikoder me zadene novica, da imam MDR-TB. Bil sem popolnoma **šokiran**. Mislim, kdo si misli, da se mu lahko kaj takega zgodi, kajne? Nisem se počutil 100-odstotno – bolečine v prsih, kašelj in običajna utrujenost – vendar sem vseeno mislil, da gre le za navaden prehlad ali kaj podobnega.

Na primer, kako? Zakaj jaz? Nisem spadal v nobeno od tipičnih »kategorij tveganja«, veš? Nisem bil kadilec ali pijanec in nisem se družil v okoljih z visokim tveganjem. Potem pa mi je moj doktor povedal, da je v zraku in da ni pomembno, kdo ste ali od kod prihajate. Preprosto te zagrabi. Kakorkoli že, po preiskavi sputuma in rentgenskem slikanju so mi zdravniki rekli, da moram čimprej začeti z zdravljenjem, in mi predpisali kapsule Cycloserine 250 mg.

Ngl, nisem bil v redu. Mislim, bral sem zgodbe na Redditu o zdravilih za tuberkulozo, kapsulah cikloserina, o tem, kako lahko motijo ​​vaš um in telo. Zdravniki so me celo opozorili na psihološke učinke – na primer, da se počutim omamljeno ali brez sebe. Tega dela me je bilo malo strah. Prvih nekaj dni na Cycloserine 250mg je bilo … recimo, noro. Moje misli so bile kot v tej čudni megli. Vse je bilo videti nekako sanjsko in nisem mogel povedati, ali sem popolnoma buden ali samo lebdim skozi dan.

Ampak tukaj je stvar – ko imate tuberkulozo, odporno na več zdravil, nimate pravega razkošja, da ne bi vzeli svojih zdravil. Torej, kljub temu, da sem se počutil, kot da sem v nekakšni meglici, sem ostal pri tem.

Toda po nekaj tednih so se stvari začele spreminjati. Ta meglen občutek? Začelo se je dvigovati. Moje telo se je začelo prilagajati zdravilom in spet sem se počutila bolj kot jaz. Ni se zgodilo v enem dnevu, vendar sem bil vesel, da je prišlo vsaj do napredka. Bolečina v prsih je bila zdaj lažja. Kašelj se je začel umirjati. Počasi, a zanesljivo sem se počutil bolj človeško.

Takrat sem še vedno redno hodil na kliniko in spremljali so moj napredek. Vsakič, ko sem vstopil, so me vprašali, kako mi gre, in fyi, bil sem tako blizu, da bi zgodaj opustil zdravila, ker mi je bilo to težko. Toda zdravniki so mi zagotovili, da zdravila – zlasti cikloserin – delajo svoje. Rekli so mi, da je za primere, kot je moj, kjer je tuberkuloza odporna na druga zdravila, cikloserin zame božji dar.

Iskreno povedano, niso bili samo fizični simptomi grobi. Psihično sem bil na začetku v temi. Mislim, ko si bolan za nečim tako resnim, kot je tuberkuloza, in potem imaš zdravila, ki ti gredo v glavo? Težko je. Počutil sem se osamljenega in bili so dnevi, ko se nisem mogel osredotočiti na nič več kot nekaj minut. Vendar sem se moral še naprej opominjati – to je začasno. Zdravila delujejo. Prestal bom.

In veš kaj? sem.

Približno dva meseca zdravljenja sem spoznal, da je najhujše za mano. Stranski učinki so postajali lahki in moje telo je iz dneva v dan postajalo močnejše. Prsi me niso več bolele. Bilo je tako dobro!

Za vsakogar, ki morda gre skozi nekaj podobnega, naj vam povem – vztrajajte. Cikloserin 250 mg kapsule se morda zdijo tablete, ki jih je težko pogoltniti (dobesedno in metaforično), vendar delujejo. Res imajo. Ja, psihološki učinki so lahko nekoliko boleči, vendar se izboljša. Spet se boste začeli počutiti kot sami. Ne samo oseba, ki je bolna, ampak vi. Pravi ti.

Ne rečem, da je pot lahka. To je waaaayyy daleč od tega. Preprosto zaupajte procesu. Vzemite zdravila, tudi ko se vam zdi težko, saj so res pomembna za izboljšanje.

Vse najboljše!

https://www.thelotusbiotech.com/product/cyclorine-250mg-cycloserine-capsules/

New Report

Close