Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Seks po rojstvu otroka

Seks po rojstvu otroka

Pozdravljeni.

S partnerko sva ravno dobila otroka in vse se je spremenilo. Premalo spanca, vedno neka napetost z zraku, polno skrbi in dela. Tudi spolnost se je spremenila, sploh ji nikoli ni do seksa. Sam ji tudi pomagam glede otroka in kuhanja ampak še vedno nič. Kako je to pri vas? Se je stanje po otroku bistveno spremenilo? Na koliko časa seksate? Ali si vzamete oz. imate čas le za vaju s partnerko?

Prvih 6 tednov itak ne smeš, po tem pa sem si začela tako nenormalno želeti seksa, da sem bila jaz pobudnica. Utrujenost prej kot slej mine. Potem je lahko ljubljenje še lepše kot pred otrokom. Vsaj pri nama je bilo tako. Zame so bili občutki (orgazem) še intenzivnejši, kot pred porodom.

Komaj dobili otroka…a se mu ne bi posvetil? Novi dinamiki, novim izkušnjam, ..to prehitro mine. Tisti not pa ven bo pa vedno

Avtor, nič JI ne pomagaš, pomagaš pač, sodeluješ. Saj je tudi tvoj otrok. Dej, malo potrpi, no.

Nisi več no.1 in nikoli več ne boš. Sprijazni se. Namig: partner, ki z veseljem in ljubeznijo poskrbi za otroka ( in ne samo “pomaga”), je zelo seksi.

Odgovor na objavo uporabnika
Jahlej, 23.10.2024 ob 21:22

Nisi več no.1 in nikoli več ne boš. Sprijazni se. Namig: partner, ki z veseljem in ljubeznijo poskrbi za otroka ( in ne samo “pomaga”), je zelo seksi.

Ufff, da 🙂

Pri prvem otroku precej šivov, mi še več mesecev po porodu ni bilo do seksa. Po drugem brez poškodb, malo bolj so tudi podivjali hormoni in sva takoj, ko je ginekologinja dala zeleno luč. Je pa res, da seks nikdar ne bo več tak kot prej, ko imaš ves čas samo zase. Zdaj moraš počakat, da otroci zaspijo, pa še potem biti z enim ušesom vedno na preži, da ne vkoraka sredi akcije v sobo. Ni več spontanega seksa kadarkoli se ti zahoče, tudi čas zase in za partnerja se oklesti in ga je treba bolj prilagajati in načrtovati. Dečko, nista več fant in punca. Zdaj sta starša. Tako pač je.

očitno se tipi obnašate kot da je otrok igračka in bo tam nekje v kotu ležal, bil tiho, sam zase poskrbel, ženska pa bo takoj vsa mokra na tiču mešala.. prvih šest tednov naj se ne bi sploh sexalo, da se zadeve pocajtajo in da ne pride do kakšnih vnetij, rodila so takrat kot nekakšna živa rana še.. potem pa gresta počasi s svojim tempom.

Ko se otrok rodi, se rodita še dve osebi na novo-tako oče kot mama. Kje si se ti zgubil????

Ene otrok poveže , ene razdruzi. Tam kjer so bili odnosi že prej bolj na majavih nogah, otrok razdruži. Taki pari se po navadi razidejo . Močne povezane pare pa otrok še bolj poveze. Seveda si utrujen, neprespan, ampak na primer seks je bil pri nama prvič po enem mesecu po porodu, pa sem bila zelo razrezana, težek vakuumski porod je bil. Seks je bil,  ga je pa manj, kot ko smo se spoznavali in so bili metuljčki v zraku in zaljubljenost. Logično a ne.  Časa zase? Mi smo še gradili hišo oziroma jo koncčevali, opremljali sobe, urejali okolico, sadili travo in drevesa,  babice in dedkov ni bilo da bi pomagali , pa smo ravno tako vse zmogli. Ni bilo pa frej vikendov za naju. Pa sva ravno tako preživela. Manj kompliciraš , pa je. Naši otroci so k sreči spali v kosu popoldan po 3 ure in takrat sem veliko dela naredila. Mož je urejal na hiši, jaz pa otroke, pa pospravljanje in kuhanje.

Po prvem porodu sva prvic po cca treh mesecih. Na silo samo zato ker je ginekologinja rekla, da lahko. Potem v enem letu cca trikrat, od tega enkrat nacrtno, da sem ponovno zanosila. Potem sem bila drugic noseca.. Po drugem porodu eno leto sploh nisva mislim da niti enkrat (vsaj spomnim se ne). No skratka sedaj sta otroka stara 3 in 4 leta in spet “normalno” seksava cca trikrat na mesec.

Potrpi. Z rojstvom otroka se vse spremeni. Sedaj je dojenček središče sveta, ker je nebogljen in potrebuje skrbno nego 24 ur na dan. Mama je še izčrpana od nosečnosti in poroda. Poglej v živalskem svetu: ko ima samica mladičke, je samec ne zanima. Sedaj je njena glavna naloga, da poskrbi za  mladičke, da postanejo samostojni.

Vse ob svojem času. Ne bodi nestrpen. Bodi odrasel in zrel, naredi, kar lahko. Prevzemi skrb za dojenčka včasih čez dan, da se bo mama vsaj malo naspala. Včasih kaj skuhaj. Obesi perilo. Posesaj. Pomiri ženo in poskrbi zanjo. Skuhaj ji kavo in ji jo odnesi v posteljo. Prijaznost dela čudeže. Srečno.

Takrat je čas, da si tip dobi ljubico.

Tako pač je. Nekatere ženske so takrat bolj kot ne samo še mame in pozabijo biti partnerke, isto se zgodi obratno, da moški pozabijo biti očetje in hočejo biti samo partnerji. Za vaju težko rečem, ker vaju ne poznam, ampak lahko, da je od vseh skrbi in vsega okoli otroka, družine, službe, financ in še česa pod stresom in nenehno utrujenostjo. Ene ženske se takrat zelo sekirajo glede otroka. Če je dovolj oblečen, če ima to ali ono, zakaj joka itd …  To jih izčrpava. Lahko je tudi poporodna depresija (težko reči, ker ne vem vsega) – tu bodi zelo previden in ji pomagaj, da se čim prej postavi nazaj na noge.

Pri nama je bilo vse ok. Imava 2 otroka. Po drugem porodu je sama že hotela imeti spolni odnos 4 dni po porodu. Je pa treba reči, da preden sva dobila prvega otroka, sva imela tudi po 10 spolnih odnosov na dan … po prvem še kakšnih 5, po drugem pa tam 1x-3x na dan … še danes. Sva se pač takšna našla ki zelo uživava v spolnih odnosih. Skupaj sva več kot 10 let, in če kdaj ni spolnih odnosov, je to samo, ko ima menstruacijo in ko gre z otroki za vikend k njenim staršem. No, za vikend se še danes rado zgodi, da tudi 5x … res pa je tudi, da sva midva en drugemu zelo všeč. Meni je moja žena še vedno zelo lepa ženska, in kot pravi, sem tudi jaz njej še vedno zelo všeč. Torej, si ne predstavljam, da bi bil brez nje ali pa da bi bil dlje časa brez spolnega odnosa.

MakroLopo, 24.10.2024 ob 00:15

Tako pač je. Nekatere ženske so takrat bolj kot ne samo še mame in pozabijo biti partnerke, isto se zgodi obratno, da moški pozabijo biti očetje in hočejo biti samo partnerji. Za vaju težko rečem, ker vaju ne poznam, ampak lahko, da je od vseh skrbi in vsega okoli otroka, družine, službe, financ in še česa pod stresom in nenehno utrujenostjo. Ene ženske se takrat zelo sekirajo glede otroka. Če je dovolj oblečen, če ima to ali ono, zakaj joka itd …  To jih izčrpava. Lahko je tudi poporodna depresija (težko reči, ker ne vem vsega) – tu bodi zelo previden in ji pomagaj, da se čim prej postavi nazaj na noge.

Pri nama je bilo vse ok. Imava 2 otroka. Po drugem porodu je sama že hotela imeti spolni odnos 4 dni po porodu. Je pa treba reči, da preden sva dobila prvega otroka, sva imela tudi po 10 spolnih odnosov na dan … po prvem še kakšnih 5, po drugem pa tam 1x-3x na dan … še danes. Sva se pač takšna našla ki zelo uživava v spolnih odnosih. Skupaj sva več kot 10 let, in če kdaj ni spolnih odnosov, je to samo, ko ima menstruacijo in ko gre z otroki za vikend k njenim staršem. No, za vikend se še danes rado zgodi, da tudi 5x … res pa je tudi, da sva midva en drugemu zelo všeč. Meni je moja žena še vedno zelo lepa ženska, in kot pravi, sem tudi jaz njej še vedno zelo všeč. Torej, si ne predstavljam, da bi bil brez nje ali pa da bi bil dlje časa brez spolnega odnosa.

SRečna sta lahko da  sta se dva taka dobila

Pri meni je partner po dveh mescih odšel na obisk v wellcome. In je uničil družino že tako zgodaj.

Nič bolj partnerke ne privlači kot odgovoren in zrel moški, ne pa nek kreten, ki sam čaka na seks. Tako da si sam kriv, če jo več ne zanimas.

Pri nama je bil seks do 8 meseca nosečnosti, seveda prilagojeno trebuščku. Porod normalen, brez posebnosti. Po porodu začetek seksa po 1 mesecu, spet prilagojeno, zaradi zašitega presredka. Normalen seks po pol leta.

Zakaj je kje tako, kot je, je težko ugotoviti.

Midva z ženo imava šest otrok. Po vsakem porodu so bile krvavitve kar dolgotrajne in je minilo tudi po dva meseca, da se je zadeva umirila in da sva nato spet imela spolne odnose. Časa zase nisva imela več toliko kot ko sva bila sama, sva si ga pa vzela dovolj, da sva še vedno ostala skupaj, se pravi partnerja in ne dva posameznika. In kje si vzeti čas? Hja, prvo sva črtala Poročila na TV. Nič nisva izgubila. Tudi če nisva vedela, da se bo bencin podražil, sva naslednji dan tankala po novi ceni… Dobila sva pa vsaj pol ure časa na dan… In tako naprej, malo se prestavijo prioritete in se dobi dovolj časa – če se ga hoče. In se ga je dobilo toliko, da sva se odločila za otroke. Kljub temu, da je bil trikrat spontani splav, jih imava šest. Sedaj sva sklenila, da sva prestara še za kakšnega (v stilu: ni problem ženski roditi pri 45, problem je imeti pubertetnika pri 60).

Kako pogosto seksava? No, to je precej odvisno, ker ko ima žena menstruacijo, ne seksava. Zato pa izkoristiva ostale dneve. Sploh od kar najmlajši otrok ne spi več pri nama v najini spalnici. Kakorkoli, škatla 12 kondomov je ravno za en mesec.

Obvezno zdravstveno zavarovanje je obvezno, otrok pa ni..! Srečno..

Zakaj imate tipi (in tudi njih ženske) otroke, če mislite, da bo vse isto.

4 dni po porodu? Fantastično, res, za zdravje vama ni mar.

h. jobert, 25.11.2024 ob 18:45

Zakaj imate tipi (in tudi njih ženske) otroke, če mislite, da bo vse isto.

4 dni po porodu? Fantastično, res, za zdravje vama ni mar.

A ne vidiš da naklada? 4 dni po porodu, je tako kot po operaciji.
Pa 10 krat dnevno? Daj no, prodaja bučke. Bedak.

New Report

Close