Dobivam se z razvajeno ločenko, pa mislim, da ne bo šlo.
Sam sem ločen, imam urejeno življenje, dobro službo in nadpovprečno plačo, vse skupaj imam priliva med 2.500 in 3.000 na mesec. Bivši ženi plačujem 240 preživnine, kreditov nimam, razen lizing za avto.
Ker si vsak želi biti z nekom, sem si jaz mislil, da je zame najboljša izbira samska mamica, ker je že navajena družinskega življenja in ji bo lažje, ko bo moj otrok pri meni (vsak drugi vikend).
Spoznal sem lepo, zabavno žensko, samsko z otrokom. Pri njej je malce druagče in je otrok en teden pri njej, en teden pa pri svojemu očetu.
Ona zalsluži biostveno manj od mene in sicer okoli 1.600 evrov.
Zdaj pa ona misli, da bom jaz vedno vse plačeval, kamorkoli bomo šli. Ona pravi, da njej bivši je vedno vse plačeval, da je to normalno in da je to moška naloga. On je podjetnik, mi je povedala katero firmo ima in sem si tudi pogledal kako in kaj. On si je, po javno dostopnih podatkih, za leto 2022 izplačal skoraj 500.000 evrov dobička. Ja, pol pa verjamem, da mu ni težko vse vsem plačevati. Jaz tega ne mislim!
razvajene ženske, 25.10.2024 ob 10:44
Sam sem ločen, imam urejeno življenje, dobro službo in nadpovprečno plačo, vse skupaj imam priliva med 2.500 in 3.000 na mesec. Bivši ženi plačujem 240 preživnine, kreditov nimam, razen lizing za avto.
Ker si vsak želi biti z nekom, sem si jaz mislil, da je zame najboljša izbira samska mamica, ker je že navajena družinskega življenja in ji bo lažje, ko bo moj otrok pri meni (vsak drugi vikend).
Spoznal sem lepo, zabavno žensko, samsko z otrokom. Pri njej je malce druagče in je otrok en teden pri njej, en teden pa pri svojemu očetu.
Ona zalsluži biostveno manj od mene in sicer okoli 1.600 evrov.
Zdaj pa ona misli, da bom jaz vedno vse plačeval, kamorkoli bomo šli. Ona pravi, da njej bivši je vedno vse plačeval, da je to normalno in da je to moška naloga. On je podjetnik, mi je povedala katero firmo ima in sem si tudi pogledal kako in kaj. On si je, po javno dostopnih podatkih, za leto 2022 izplačal skoraj 500.000 evrov dobička. Ja, pol pa verjamem, da mu ni težko vse vsem plačevati. Jaz tega ne mislim!
Če vabiš, pa še plačaj. Če ima 1600 evrov in mora skrbeti za hčerko, ti pričakujep, da bo plačevala preseravanja, na katera jo vabiš? Ti plačaš za svojega otroka samo 240 na mesev, ona sigurno porabi za svojega več, ker otrok stane več kot 240 x 2 na mesec. Hvališ se s svojo komaj malo nadpovprečno plačo, v resnici si pa škrt.
Tko je to – ti bi šel smučat, pa na morje, pa mal v toplice, pa mal ven jest – ker imaš dovolj.
Ona pa nima za vse to – če gre s tabo smučat, ji za toplice pač ne bo ostalo, a ne? Plus kot se zgodbica bere, ne živita skupaj, torej sama nosi stroške stanovanja in hrane, mal matematike ti ne bo škodilo v tem primeru.
Pa še 2500 je super plača? Ajajajaj. Si pa res džek, čakamo na novo zgodbico o samskih ločenkah….
Prva stvar, ko ospoznavaš žensko (ali moškega) je, da nikoli ne poveš po pravici kakšen je tvoj priliv. Vedno se plača giblje okoli jurja. Zdaj, če ji bo to ok ali ne, je pa na njenem. Ja, nekatere ženske imajo rade uspešne moške, ki imajo denarja kot perja in da dobijo vse, kadar si kaj zaželijo. Tiste z majhnimi pričakovanji, ki se jim gre samo za to, da bodo imele partnerja, ki jih bo imel rad, pa na denar in uspeh bodočega partnerja gledajo čisto drugače oz. jim je skoraj vseeno kako so uspešni.
Na zmenku ji rečeš, da imaš plačo jurja, potem pa naj sama pri sebi premleva kako in kaj. ko pa bosta tako daleč, da bosta že planirala kdaj se kdo h komu preseli, pa ji morda le lahko poveš po resnici kakšno plačo imaš. Zakaj? Ker tako še bo bol pozitivno presenečena kljub vsem tvojim prejšnjim sladkim besedam.
Jaz sem na tak način mojo ženo spoznal. Pač, ko je bilo govora o denarju, sem ji rekel, da dobim osnove malo nad jurja + dodatki, pa pridem do okoli 1500 eur … ok, ni reagirala. Ona zasluži skoraj 1700 eur osnove, tako da njeno izplačilo na koncu znaša malo čez 2000 eur. Ampak ni ničesar rekla … vprašala me je samo, da je čudno, da tako malo dobim za svoj poklic. Ampak, ko sva že začela skupaj živeti, sem ji pa povedal koliko v resnici dobim plače, okoli 3000 eur (programer) in takrat je bila tako vesela, ker je rekla, da se ne bo rabila sekirati glede financ … Imava zmenjeno, da ima vsak svoj denar, vsak zapravlja svoj denar, dokler lahko .. Jaz plačujem vse čeke, ki so + popravila ipd … ona hrano in za šolo. Na koncu, ko potegneva črto, zapravljava nekje isto na mesec. Je že kdaj bilo, da je ona ves svoj denar strošila zaradi več nakupov z amazona ipd, in potem uporablja mojo drugo kartico, pa še vedno me vpraša, če lahko plača to in ono … Še nikoli ji nisem rekel ne, je pa prav, da si poveva, če lahko kdo kaj kupi z denarjem od drugega.
Pa še ena stvar … Nekoč, ko sem bil star 22. let, sem spoznal eno 3 leta starejšo mamico, ki je imela 3 leta starega sina … in ta ni vedela ali bi bila z menoj ali ne … ko sem jo vprašal, kaj sploh hoče od mene, pa je rekla, da še sama ne ve, ker že ima otroka, zato moškega več ne rabi, pa potem jo nekaj piči in ga spet rabi itd … sem ji rekel, da si naj najde enega porivača in naj neha dajati lažna upanja moškim, ki bi radi kaj resnega, vsaj dokler ne ugotovi kaj bi rada.
Ampak če obstaja resna možnost vajine združitve oziroma odnosa in skupnega b8vanja ali celo poroke, potem ti naj ne bo težko vložiti nekaj denarja v zvezo, ki te lahko morda osrečuje do konca življenja. Konec koncev imaš enkrat vefjo plačo, kot ona!
Vendar pa če je ženska požrešna materijalistka, vznemirjenja lačna samovšečnica, če ti ni hvaležna za tvoja vlaganja, če ne čutiš, da si ji na prvem mestu in če ne vidiš v njej ženske za skupno življenje, potem si naj kar sama plačuje svojo razonodo, ti pa poišči kakšno morda manj zabavno in spektakularno, zato pa bolj skromno in hvaležno, z notranjo lepoto in mentalnimi razsežnostmi.
KrEna2024, 25.10.2024 ob 13:34
Ampak če obstaja resna možnost vajine združitve oziroma odnosa in skupnega b8vanja ali celo poroke, potem ti naj ne bo težko vložiti nekaj denarja v zvezo, ki te lahko morda osrečuje do konca življenja. Konec koncev imaš enkrat vefjo plačo, kot ona!
Vendar pa če je ženska požrešna materijalistka, vznemirjenja lačna samovšečnica, če ti ni hvaležna za tvoja vlaganja, če ne čutiš, da si ji na prvem mestu in če ne vidiš v njej ženske za skupno življenje, potem si naj kar sama plačuje svojo razonodo, ti pa poišči kakšno morda manj zabavno in spektakularno, zato pa bolj skromno in hvaležno, z notranjo lepoto in mentalnimi razsežnostmi.
Ona je razvajena, ko sfolga sebe in otroka z 1600, on pa ni, ko pri treh jurjih plačuje 240 preživnine , ostalo pa samo zase zagoni…tko to je.
Ženskam je izkoriščanje moških nekaj tako normalnega, da se svojega početja komaj katera zaveda. Enostavno jim je samoumevno. Zato moškim, ki na ženske ne želimo trošiti preveč denarja, ne glede na razlog, še najbolj pašejo skromne ženske. Takšne, ki niso vajene moškega razdajanja za njihovo korist. To, koliko ima moški, je pri tem sekundarno. Drugače povedano, ženske s previsokimi pričakovanji se po hitrem postopku načevlja.
Čim začutim, da me ima ženska za škrtega, ker ne želim biti njena ATM mašina, je na dobri poti, da dobi še manj in adijos. Isto velja, če bi me kako drugače izkoriščala. S tem, da je posebnosti moje situacije to, da mi bore malo žensk lahko “nudi” kaj več kot seks. Drugi, če vam žensko lahko nudijo še kaj drugega, pa pač še to vzamite v obzir, ko tehtate kje potegniti črto.
To, da so ženske z visokimi pričakovanji neki ferrariji si gladko malo zataknite nikam kamor sonce ne posveti. Že res, da obstaja korelacija med žensko lepoto in tem kakšne “standarde” lahko pričakuje, ker moški bomo za lepšo žensko nekoliko več pripravljeni potrbeti oz. žrtvovati kot za eno, ki nas nič posebno ne privlači. Zato pa se pogosto dogaja, da si razne nadpovprečno situirane kvazi karieristke, ki neredko najmanj nudijo, ker so stalno zaposlene, naspidirane in s čem obremenjene, še največ domišljajo kaj vse si “zaslužijo”.
Seveda še največ dosežeš s tem, da pri ženskah ustvariš prepričanje, da si relativno reven. Ampak, jasno, to je več kot dvorezen meč. S tem početjem si konkretno znižaš domet. Razen, če nisi fizično fenomenalen primerek, da so ženske že zaradi tvoje pojave pripravljene marsikaj tolerirati.
Kakorkoli že, moški, ki se za ženske finančno razdajate, sami sebi pljuvate v skledo. Pa, če se tega zavedate ali ne.
Anonimno 1434, 25.10.2024 ob 16:30
Ženskam je izkoriščanje moških nekaj tako normalnega, da se svojega početja komaj katera zaveda. Enostavno jim je samoumevno. Zato moškim, ki na ženske ne želimo trošiti preveč denarja, ne glede na razlog, še najbolj pašejo skromne ženske. Takšne, ki niso vajene moškega razdajanja za njihovo korist. To, koliko ima moški, je pri tem sekundarno. Drugače povedano, ženske s previsokimi pričakovanji se po hitrem postopku načevlja.
Čim začutim, da me ima ženska za škrtega, ker ne želim biti njena ATM mašina, je na dobri poti, da dobi še manj in adijos. Isto velja, če bi me kako drugače izkoriščala. S tem, da je posebnosti moje situacije to, da mi bore malo žensk lahko “nudi” kaj več kot seks. Drugi, če vam žensko lahko nudijo še kaj drugega, pa pač še to vzamite v obzir, ko tehtate kje potegniti črto.
To, da so ženske z visokimi pričakovanji neki ferrariji si gladko malo zataknite nikam kamor sonce ne posveti. Že res, da obstaja korelacija med žensko lepoto in tem kakšne “standarde” lahko pričakuje, ker moški bomo za lepšo žensko nekoliko več pripravljeni potrbeti oz. žrtvovati kot za eno, ki nas nič posebno ne privlači. Zato pa se pogosto dogaja, da si razne nadpovprečno situirane kvazi karieristke, ki neredko najmanj nudijo, ker so stalno zaposlene, naspidirane in s čem obremenjene, še največ domišljajo kaj vse si “zaslužijo”.
Seveda še največ dosežeš s tem, da pri ženskah ustvariš prepričanje, da si relativno reven. Ampak, jasno, to je več kot dvorezen meč. S tem početjem si konkretno znižaš domet. Razen, če nisi fizično fenomenalen primerek, da so ženske že zaradi tvoje pojave pripravljene marsikaj tolerirati.
Kakorkoli že, moški, ki se za ženske finančno razdajate, sami sebi pljuvate v skledo. Pa, če se tega zavedate ali ne.
Minimalna in nadpovprecna placa ne gresta skupaj…ze v startu ne. Ker si ne moreta enako privosciti ….ali imeti skupne cilje. Bogatasi bodo pa itak zviseli. 🙂