Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Neenakost med moškimi in ženskimi plačami

Neenakost med moškimi in ženskimi plačami

Če ima moški 1 x višjo plačo od ženske, potem nista za skupaj. Treba si je najti partnerja, ki zasluži enako kot vi, +-100 €.

pametna ženska zasluži 2 x več od moškega.

Zakaj? Od kdaj se pa ljubezen in kvaliteta partnerskega odnosa meri v visini place oz v gotovini? To lahko trdi le nekdo, ki mu denar pomeni vec od vsega drugega.

Butasto mnenje.

Ljudje ki ste tako obsedeni z denarjem, ki se vam svet vrti okoli denarja, ki vidite vse čez ceno, ne poznate pa vrednosti ničesar….niste zmožni partnerstva. Ne razumete sploh kaj to je. Vam je prioriteta denar. Ne ljudje. Ne odnosi. Ne zanima vas kdo je ob vas, zanima vas kaj ima v žepu. Patetično in za zjokat kako poškodovani ste. Najbolj patetičen del je pa to, da takšni ki take neumnosti klatite….nimate nikoli denarja 🙂

Velike razlike v premoženju, ne le v plači, res niso dobre, a ni vse tako premočrtno. Lahko pride do sprememb, hitrih ali počasnih preko napredovanja. Mlad pripravnik v odvetniški pisarni je lahko revež, čez nekaj let pa kot samostojni odvetnik odlično služi, enako tudi mlad zdravnik. Sociologinja brez zaposlitve se vpiše na informatiko in začne dobro služiti. Tehnolog v slabo stoječem podjetju je skoraj na minimalcu, ko se zaposli v dobro stoječem podjetju, je lahko plača krat 3.

Ti si cepec. Zenska lahko ima enkrat večjo plačo od moškega, pa bo imela se vseeno premalo denarja.

Odgovor na objavo uporabnika
Moje mnenje, 25.10.2024 ob 15:30

Če ima moški 1 x višjo plačo od ženske, potem nista za skupaj. Treba si je najti partnerja, ki zasluži enako kot vi, +-100 €.

V zakonu je vse skupno. Vsak po svojih močeh prispeva za dobrobit družine. Ljudje ne razumete kaj zakon je. Ste presebični za zakon.

Odgovor na objavo uporabnika
Razlike, 07.11.2024 ob 10:16

Velike razlike v premoženju, ne le v plači, res niso dobre, a ni vse tako premočrtno. Lahko pride do sprememb, hitrih ali počasnih preko napredovanja. Mlad pripravnik v odvetniški pisarni je lahko revež, čez nekaj let pa kot samostojni odvetnik odlično služi, enako tudi mlad zdravnik. Sociologinja brez zaposlitve se vpiše na informatiko in začne dobro služiti. Tehnolog v slabo stoječem podjetju je skoraj na minimalcu, ko se zaposli v dobro stoječem podjetju, je lahko plača krat 3.

Ja, ampak sprejmeš žensko s plačo 1300, ti imaš minimalno 2000 in čakaš, da bo šla na informatiko in služila tako kot ti? Je pritisk.

Za Razlike

Kakšno trapasto mnenje… Midva sva skupaj skoraj 15 let, od tega sva poročena 9 let. V tem času sva šla čez marsikaj – na začetku je bil on redni študent, torej nekega bogastva ni imel, jaz sem študirala ob delu in imela že skoraj 3 leta delovne dobe za sabo in lep kupček denarja. Nato sem bila recimo jaz skoraj eno leto brezposelna in sem delala razna priložnostna dela (obiranje sadja, zelenjave, pomoč pri trgatvi in podobno), on pa je bil redno zaposlen, na minimalcu (nekje pač treba začet). Potem sem jaz dobila službo, kjer sem prejemala povprečno plačo, on je bil še na minimalcu. No, potem je v treh letih dvakrat napredoval in je kar naenkrat zaslužil precej več od povprečne plače. Jaz sem v tem času vpisala magisterij, ob delu magistrirala in poiskala boljšo službo, kjer sem zaslužila cca isto kot mož. Nato sem šla v privatne vode, kjer je bilo na začetku bolj bogo, kar se zaslužka tiče, ampak kmalu sem služila boljše od njega (s tem, da sem tudi delala med 50 in 60 urami na teden).. No, potem sem 2018 zanosila, med nosečnostjo sem delala 35 do 40 ur tedensko, potem šla na porodniško in ostala doma do otrokovega 3-ga leta, kar je bilo načrtovano in sem imela za ta čas prihranke, ki pa so bili mesečno veliko manjši znesek, kot njegova plača. Ko bi morala it nazaj delat sem imela prometno, v kateri sem se kar precej poškodovala in še zdaj delam zgolj 4 ure, mož pa bo v začetku prihodnjega leta zopet napredoval v službi in seveda zaslužil krepko več od mene…

Vidiš, stvari se v življenju spreminjajo zelo hitro in kdor si želi kvalitetne in trajne partnerske zveze, bo partnerja izbiral po čisto drugih kriterijih, nikakor ne po tem, koliko ima trenutno na plačilni listi…

New Report

Close