Mladi ne zelijo otrok
Men se pa zdi, da teli k so bl na vaseh jih kar imajo. Ja, v mestih je drugačno razmišljanje, tako da ne vem. Itak, pa ženskam biloška ura tiktaka, tako da enkrat že imajo. Večji problem je genetska nesposobnost vzgajanja otrok. In bog ne daj, da kaj rečeš, zato pa imate hotele adults only in tako naprej…. Folk več ne trpi sončkov, tud jaz jih ne nevzgojenih, nikol pa ne bi mel otrok…aja ker sem peder, ampak vseen, sicer moja sestra lezbijka ga ima, ostala dva brata sta pa strejt pa jih tud imata….Mi je pa nekaj najboljšega, da mi ni treba prenašat rotavirusov, zvezkov, treningov in ostalega otroškega sranja, men bi se zmešal, zato spoštujem une strejte k majo lepo vzgojene in cool otroke, sončki k so pa v ospredju sam oni, so pa katastrofa.
Tako kot je bilo zmer pri nas, ko je kaka kolegica od matke pršla na kavo, ma ni šanse, da si ji težil in ne vem kaj, babi se je zmešal, ker je hotla svojih pet minut brez otročadi s svojo best frendico….ma sem tud kak šamar ujel pol k je šla una dam, če sm težil, smo vedl de jo mormo takrat pustiti pri miru
Kariera ja. Vsi bi kar kariere delali. V čem pa? Kot zavarovalni agenti? Kariero naredi tisti odstotek nabolj brihtnih, ki pa poleg tega v večini furajo tudi družinsko življenje. Vsi ostali živijo v nekih iluzijah, potem pa le naštepajo tistega otroka ali dva tam enkrat proti 40 letu, ko vidijo, da so že 15 let na istem delovnem mestu v tisti pisarnici s pohištvom iz 80ih, z malo več kot minimalcem in da nič ne kaže, da se bo kaj kmalu karkoli spremenilo.
Tudi v prejšnjih časih niso vsi želeli otrok, le da je zdaj takih več. Pa saj imajo prav. Če se ne čutijo sposobni vzgajati otrok, skrbeti zanje, se odreči svojim ciljem ali jih odložiti, je res bolje, da jih nimajo. Tak otrok nima od starša nič razen strehe nad glavo.
Sicer pa – kam z otroki? V vojne, verjetno lakoto, pregret planet, čudne bolezni, propad človečnosti, islamizem?
Prav imajo.
Če si empat, na ta svet ne boš rojeval otrok. To je vendarle jasno, vsaj če si kolikor toliko odgovorna oseba. Vojne, virusi, razvrat, prihajajoča revščina, bodoča robotizacija delovnih mest in s tem pomanjkanje služb, vse to in še kaj je več kot dovolj, da se noben pri zdravi pameti ne bo več odločal za otroke.
Ta svet, kot ga poznamo sedaj, preprosto ni več primeren za njih ter za veselo in brezskrbno otroštvo. Ti časi so žal minili že v 90-ih.
Zakaj bi si želeli otrok, glede na zgoraj našteto? Poleg tega, da se vsak 2. loči pri 30ih, 40ih ali 50ih. Mislite, da je ločitev dobra za otroka? Morda nočejo otrok, ker so njihovi starši ločeni in nočejo enako zase. Tisti, ki imajo kariero in oh on sploh, pa imajo zraven še otroke, mislite, da so srečni?
rgd, 26.10.2024 ob 07:15
Kariera ja. Vsi bi kar kariere delali. V čem pa? Kot zavarovalni agenti? Kariero naredi tisti odstotek nabolj brihtnih, ki pa poleg tega v večini furajo tudi družinsko življenje.
Samo kariera ti da kruh na mizo, otrok ti ga pa odžira.
Kruh na mizo ti daje delo. Ker kariera je delo, a veš? Zato pa je toliko ljudi ne uspe ustvariti, ker delo preveč smrdi. In seveda ti ga otrok odžira. Saj si ga spravil na svet in je to tvoja dolžnost. Tako, kot si ga ti zajedal svojim staršem. In v čem je problem? Človek, ki je dovolj sposoben, da lahko ustvarja omembe vredno kariero, brez težav nahrani sebe, otroka, pa še vedno si lahko privošči vse, kar se mu sprdne. Tiste s “kariero” pa razumem, da je težko izbirati med tem, ali bodo hranili otroka, ali preživeli teden dni v Grčiji med poletnim dopustom, saj oboje ne gre.
Zartrose, 26.10.2024 ob 10:44
mnja.. potem pa ko po 35,40 hočejo ustvarit družino, pa na same kurbetine droljače naletavajo, še celo poročene ki jim lažejo da so samske.. ccccc na kaj tipi padajo fuj in fej.
Za zartrose, če ne bo citiralo.
A te lahko nekaj vprašam? No, če ne želiš odgovoriti, ti ni treba, bom zastopila tvojo željo po zasebnosti. Vprašanje pa je, a je mogoče tebi kakšna drolja moškega speljala? Sprašujem zato, ker te drolje skoraj v vsak post vlačiš. Sicer se s tvojimi zapisi povsem strinjam, samo zanimivo mi je, ko to toliko poudarjaš. Pa brez zamere, prosim.
Se mi zdi, da ni tako črno, vsaj če gledam generacijo svojega sina. Je imel že kar zgodaj začrtano in družino kot cilj si je zastavil pri 30., kar se mu je tudi uresničilo. Je pa res, da je službo in stanovanje dobil takoj po koncu študija, kar olajša zadevo. Precej podobno tudi pri njegovih kolegih.
Anonimno 5178, 26.10.2024 ob 12:28
Za zartrose, če ne bo citiralo.
A te lahko nekaj vprašam? No, če ne želiš odgovoriti, ti ni treba, bom zastopila tvojo željo po zasebnosti. Vprašanje pa je, a je mogoče tebi kakšna drolja moškega speljala? Sprašujem zato, ker te drolje skoraj v vsak post vlačiš. Sicer se s tvojimi zapisi povsem strinjam, samo zanimivo mi je, ko to toliko poudarjaš. Pa brez zamere, prosim.
nobena drolja mi ni speljala moškega, se ne pečam z moškimi, ki padajo na drolje, če ni sposoben vidt, kera je poštena katera ni, potem zame tak in tak ni. To da pišem kakšno je stanje v družbi, še ne pomeni, da se je meni zgodilo. Pišem predvsem zato, ker posledično vse mečejo v isti koš, jaz v tistem košu pač nisem. Ampak večinsko seveda ljudje takoj pomislijo, da če nekdo o nečem piše, da se je to tudi njemu zgodilo. Mi je pa kar nekaj moških povedalo, jaz se pač odprto pogovarjam z ljudmi, da jih je pecala poročena, ki jim je lagala, da je samska..in videno na monu skozi leta, na kake droljače padajo, ni niti čudno.. in tudi mene je že pecal kak poročen, ki je lagal da je samski, pa pač ne nasedam. ne mečem pa vseh zato v isti koš, ne moških ne žensk. je velika razlika tako v miselnosti kot delovanju med poštenimi in zdroljanimi.