Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zelo utrujena

Zelo utrujena

Mogoče je kombinacija vsega, ščetka predmenopavze in pa preveč dela. Sem na svojem s.p. že 20 let, zadnja leta čutim kot bi ugasnila, sem energična oseba, nikoli na bolniški, delala sem vedno  ogromno, tudi doma imam veliko dela, ne živim v stanovanju ampak hiši , pomagam staršem ker ne zmoreta, čistim doma, čistim pri starših, kuham za nas in starše, stalna borba za moj s.p. da preživim. Jemlje me. Tako sem utrujena in preveč hitim, da me včasih prav zagrabi tesnoba. Sploh ko je sobota in namesto da bi se umirila, meni po glavi roji, kaj vse moram narediti. Starša pravita, da bosta šla sedaj v oskrbovano stanovanje, tako da bo glede tega lažje. Sploh ne znam urediti svojega življenja,da bi imela več prostega časa zase,  eni imajo v mojih leti  toliko prostega  časa da ne vejo kam bi se dali, ko otroci odrastejo, meni se pa zdi da imam sedaj več dela kot ko so bili majhni otroci. Drugače sem zdrava.

Nisi edina, veliko je takih. Jamranje po internetu ti ne bo pomagalo.

V realnosti ne obstajam, samo na forumu. Vi kar pišite…

Od 2019 nas je mnogo zelo utrujenih. Vredu so nad zhjebali.

Blagor ti, če si zdrava. Sicer pa delaš zase in za svoje, tako da delaj pač, kakor misliš, da je prav. Jaz ne bi zmogla.

Odgovor na objavo uporabnika
Mnogo nas je, 16.11.2024 ob 17:52

Od 2019 nas je mnogo zelo utrujenih. Vredu so nad zhjebali.

Je res, nekaj se je zgodilo s to korono. Nismo več isti…

Tone1970, 16.11.2024 ob 18:10

Je res, nekaj se je zgodilo s to korono. Nismo več isti…

Ne znam opredeliti, ampak to se tudi meni zdi. Vidim pri drugih in sebi. Cepljenje tu nima vpliva, spremenili smo se vsi. Zase lahko rečem, da niti nimam slabih spominov na tisti čas, razen pogostih testiranj. Delo od doma mi je pasalo, tudi druženja nisem prav nič pogrešala. Kovid sem prebolela, ni bilo hudega. Ima kdo kakšno razlago?

Telo ti nekaj govori! Poslušaj ga, spočij si! Pred tem pa si  predvsem priznaj, da več ne zmoreš tako kot si nekoč. Podrobno si preglej kri in se posvetuj z zdravnikom.

Tudi meni zdi, 16.11.2024 ob 21:02

Ne znam opredeliti, ampak to se tudi meni zdi. Vidim pri drugih in sebi. Cepljenje tu nima vpliva, spremenili smo se vsi. Zase lahko rečem, da niti nimam slabih spominov na tisti čas, razen pogostih testiranj. Delo od doma mi je pasalo, tudi druženja nisem prav nič pogrešala. Kovid sem prebolela, ni bilo hudega. Ima kdo kakšno razlago?

Mislim, da je bolj kovid kot cepljenje. Z vsako okužbo je slabše. Tudi cepljenje me je, ampak zgodnji kovid 2019 je bil najhujši. Mislim, da me je pred smrtjo rešila operacija, po kateri sem imela dva tedna rutinsko terapijo proti strdkom. Pred tem sem včasih imela občutek, da mi bo žile v nogah razneslo. Po cepljenju se je vrnilo, samo ne tako intenzivno. Čeprav nisem nek teoretik zarote, vseeno dvomim, da je virus kar iz opic skočil. V vuhanu, kjer je v zračni liniji ptičjega leta eden večjih bioloških laboratorijev na svetu.

Enako razmišljam in čutim. V slużbi od takrat ni več enako. Vedno je kdo na delu od doma, redko redko smo vsi skupaj spet v pisarni, in ko smo, nas kar moti, da nas je toliko. Ljudje bolj zbolevajo, se mi zdi, ker smo starejši, delo enako ali ga je še več. Res, korona nas je na nek način spremenila.

Možgan vas je sfukal, možgan, ob pritisku, ko so vam prvič v življenju dodelili tudi dolznosti, ne le pravice. Možgan vam je bil že pred tem najšibkejši organ in ni bilo treba ravno veliko.☝️

Seveda ima pikanje vpliv:

https://www.nature.com/articles/s41380-024-02627-0#Fig3

Med drugim. Plus, korona so bila ozko okno za vstop nove normalnosti. Kar ste s sprejemanjem lockdownov in QR kod sami dovolili. Češ “skrbi za druge”, pri čemer so lockdowni povzročili vrsto stisk, prenosa pa v študijah bock niti preučevali niso. Zato so bili QR kode in pctji čisti nateg za skregat ljudi in na zadnja vrata uvest novo normalnost. A kaj je to? 4. industrijska revolucija z IoT in IoBnT, za kar rabiš 5G in 6G (zadnje omrežje, namenjeno ljudem, je 4G – dalje pa povezovanju stvari in nato biološkim nanotehnologijam, po domače spoju bioloških materialov in digitalnih tehnologij v nanovelikosti, ko naj bi “revolucionirala” človeka v transčloveka, augumentacija, o kateri govori wef prerok Harari). Potem vse z menija agende 2030, ki nam bo odrejala in že poskuša odrejati vsak mm naših življenj, od ogrevanja, prevoza, oblačenja, hrane, fo digitalnega denarja, vse pod krinko zelenega prehoda, kjer bomo davek plačevali na vsak prdec, to bogastvo pa bo prelito k elitam, ki se bodo še dalje mastile z govedino, vozile z jahtami in jeti ter preprodajale orožje, ker vojne so pa max zelene in seveda absolutno dobre za okolje, tako kot AI in oblak, ki za svoje delovanje porabita več kot vse naše ogrevalne naprave skupaj, ampak napredek in zeleno in digitalno in vse super v našo korist, varnost in zdravje. Za slednje še posebna agenda, OneHealth, ki nas bo obvarovala pred pandemijami zaradi preskokov hudobnih patogenov iz živali na nas, le da pozabijo povedati, da jih ne bi bilo, če ne bi bilo blazno dobro plačanih virologov iz naslova pandemic preparedness, pripravljenost na pandemije, ki šarijo po tazadnjih od netopirjev in podobne žvadi, da nas s tem kao obvarujejo pred nečim, kar sicer samo ne bi preskočilo na človeka, če ta ne bi šaril po raznih netopirskih jamah, da bi kso izdelal pecivo za bolezni, ki jih sam išče in jih z gain of function še malo ojači.

Torej ja. Nepiknjenim se nam ni spremenilo nič v razpoloženju, obratno, vsak božji dan hvalimo vse angele in svetnike, da nismo nasedli, so se nam pa oči odprle za to, kar je rona bila. Ostali žalujoči pa eyes wide shut še dalje. Opažate edino, da “nas” (kdo je to nas, ker nepiknjeni to nismo) je rona spremenila.

Zato, odprite že oči! Sicer vam jih bo pač prehod v transčloveka v totalnem panoptikumu Orwellove 1984, ko boste že tam in ne bo mogoče ven, tudi če ne boš več slep.

Pretežka služba s premalo plače. Če bi dobro zaslužila, bi bila pol bolj zdrava. Na tvojem mestu bi kupila vitamine B,C, cink  magnezij  kalcij.  In jedla arašide in drugje oreščke vsak vsak drug dan pol pesti. To je antidepresivno.

Pa naj kdo drug kaj počisti in pa kaj namesto tebe marsikaj! Ti pa raje pojdi na krajši izlet in pol urni sprehod vsak dan

!

Necepec, 17.11.2024 ob 02:02

Seveda ima pikanje vpliv:

https://www.nature.com/articles/s41380-024-02627-0#Fig3

Med drugim. Plus, korona so bila ozko okno za vstop nove normalnosti. Kar ste s sprejemanjem lockdownov in QR kod sami dovolili. Češ “skrbi za druge”, pri čemer so lockdowni povzročili vrsto stisk, prenosa pa v študijah bock niti preučevali niso. Zato so bili QR kode in pctji čisti nateg za skregat ljudi in na zadnja vrata uvest novo normalnost. A kaj je to? 4. industrijska revolucija z IoT in IoBnT, za kar rabiš 5G in 6G (zadnje omrežje, namenjeno ljudem, je 4G – dalje pa povezovanju stvari in nato biološkim nanotehnologijam, po domače spoju bioloških materialov in digitalnih tehnologij v nanovelikosti, ko naj bi “revolucionirala” človeka v transčloveka, augumentacija, o kateri govori wef prerok Harari). Potem vse z menija agende 2030, ki nam bo odrejala in že poskuša odrejati vsak mm naših življenj, od ogrevanja, prevoza, oblačenja, hrane, fo digitalnega denarja, vse pod krinko zelenega prehoda, kjer bomo davek plačevali na vsak prdec, to bogastvo pa bo prelito k elitam, ki se bodo še dalje mastile z govedino, vozile z jahtami in jeti ter preprodajale orožje, ker vojne so pa max zelene in seveda absolutno dobre za okolje, tako kot AI in oblak, ki za svoje delovanje porabita več kot vse naše ogrevalne naprave skupaj, ampak napredek in zeleno in digitalno in vse super v našo korist, varnost in zdravje. Za slednje še posebna agenda, OneHealth, ki nas bo obvarovala pred pandemijami zaradi preskokov hudobnih patogenov iz živali na nas, le da pozabijo povedati, da jih ne bi bilo, če ne bi bilo blazno dobro plačanih virologov iz naslova pandemic preparedness, pripravljenost na pandemije, ki šarijo po tazadnjih od netopirjev in podobne žvadi, da nas s tem kao obvarujejo pred nečim, kar sicer samo ne bi preskočilo na človeka, če ta ne bi šaril po raznih netopirskih jamah, da bi kso izdelal pecivo za bolezni, ki jih sam išče in jih z gain of function še malo ojači.

Torej ja. Nepiknjenim se nam ni spremenilo nič v razpoloženju, obratno, vsak božji dan hvalimo vse angele in svetnike, da nismo nasedli, so se nam pa oči odprle za to, kar je rona bila. Ostali žalujoči pa eyes wide shut še dalje. Opažate edino, da “nas” (kdo je to nas, ker nepiknjeni to nismo) je rona spremenila.

Zato, odprite že oči! Sicer vam jih bo pač prehod v transčloveka v totalnem panoptikumu Orwellove 1984, ko boste že tam in ne bo mogoče ven, tudi če ne boš več slep.

Če praviš da nisi piknjeno, od česa si potem tako poknjeno in zabito?

Anonimno 9990, 17.11.2024 ob 02:51

Če praviš da nisi piknjeno, od česa si potem tako poknjeno in zabito?

Must be hard, best of luck:

https://www.nature.com/articles/s41380-024-02627-0/tables/2

Necepec, 17.11.2024 ob 06:30

Must be hard, best of luck:

https://www.nature.com/articles/s41380-024-02627-0/tables/2

Imaš ves čas pokrito glavo s kovinsko cedilko ali samo ko greš ven?

Bakrena cedilka je bolj učinkovita kot pocinkana. Poglej pri kitajcu, bi znal imet.☝️

New Report

Close