Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Davek od premoženja

Davek od premoženja

Tisti, ki ste podedovali, dobite ta davek od nepremićnin, kjer ne stanujete,?

Mene moti eni dobijo, drugi ne???

Odgovor na objavo uporabnika
Davki, 03.11.2024 ob 14:28

Tisti, ki ste podedovali, dobite ta davek od nepremićnin, kjer ne stanujete,?

Mene moti eni dobijo, drugi ne???

če si nekaj podedovala, potem je najbolje tam prijaviti stalno bivališče, če ga imaš recimo sedaj v družinski nepremičnine, kjer je že prijavljena kakšen solastnik (npr mož, tast tašča, starša). Če bi to vplivalo na potne stroške, pa na naslovu dejanskega bivanja prijaviš začasno bivališče in to neseš v službo.

Res smešno.  Podeduje nepremičnino, potem pa klošar nimaš 5 jurjev za plačat davek. Ne veš, bi se jokal ali smejal.

mijav mijav, 03.11.2024 ob 17:10

če si nekaj podedovala, potem je najbolje tam prijaviti stalno bivališče, če ga imaš recimo sedaj v družinski nepremičnine, kjer je že prijavljena kakšen solastnik (npr mož, tast tašča, starša). Če bi to vplivalo na potne stroške, pa na naslovu dejanskega bivanja prijaviš začasno bivališče in to neseš v službo.

Ne moreš vedno. Pri dediščinah gre za deleže. Sama moram biti prijavljena v ljubljanskem stanovanju, kjer sem edina lastnica, zaradi otrok in šolanja, najstnici po zakonu ne moreta biti edini prijavljeni v stanovanju. Bi bila raje prijavljena na Gorenjskem, kjer sem solastnica domače hiše. Nadaljujem, ne morem biti npr. prijavljena v hiši, kjer sem petinska solastnica s sorodniki ali na svoji zazidljivi parceli, kjer sem sicer edina lastnica, je pa blokirana s strani sorodnikov. Povsod drugje plačujem NUSZ in tudi davek na nepremičnine. In se trudim godljo rešit.

Anonimno 5405, 03.11.2024 ob 17:30

Ne moreš vedno. Pri dediščinah gre za deleže. Sama moram biti prijavljena v ljubljanskem stanovanju, kjer sem edina lastnica, zaradi otrok in šolanja, najstnici po zakonu ne moreta biti edini prijavljeni v stanovanju. Bi bila raje prijavljena na Gorenjskem, kjer sem solastnica domače hiše. Nadaljujem, ne morem biti npr. prijavljena v hiši, kjer sem petinska solastnica s sorodniki ali na svoji zazidljivi parceli, kjer sem sicer edina lastnica, je pa blokirana s strani sorodnikov. Povsod drugje plačujem NUSZ in tudi davek na nepremičnine. In se trudim godljo rešit.

v tem primeru, če si edina odrasla že prijavljena na svoji nepremičnini, se moraš znajti kako drugače. mogoče delež prodaš drugim solastnikom, ali pa ga podariš otrokoma in se potem katera od njiju tam prijavi.

Moti me, ker nekatere občine ta davek obračunajo, druge ne….

A ni menda tako, da nekaj let po dedovanju nepremičnine nečesa ne plačuješ? Ali davka na premoženje, ali NUSZ, ne spominjam se več točno. Tam nekje po petih, ali desetih letih pa začneš plačevati.

New Report

Close