Naj bom hvaležna
Kar velikokrat zasledim v kakšni objavi, da so ženske hvaležne bivšim za vse slabe stvari, ker so zaradi tega postale močnejše, modrejše, itd…
Zdaj končno okušam drugo plat. Takšno, ki bi morala vedno biti v odnosu dveh in vsak dan bolj preziram vse bivše.
Če samo pomislim s kakšnim psihopatom sem bila nazadnje v vezi, ki je bolj užival v mojih solzah kot smehu. In bolnim egoistom, s katerim sem preživela toliko skupnih let v izkoriščanju, poniževanju in izsiljevanju. Pecanje ff, ki ne spoštujejo žensk in ob zavrnitvi pokažejo svoj zloben obraz.
Kaj sem se naučila od njih? Samo to, da ne znam več sprejemat komplimentov. Da mislim, da vsako darilo ali lepo dejanje pomeni, da moram vrniti v isti meri ali več, drugače bom ob prvi priložnosti dobila pod nos kaj mi je kdo dal ali naredil lepega zame. Da sem podvomila v svojo vrednost in vrednote. Da več nikomur ne zaupam in podvomim v vsakega poštenega moškega, da ima sigurno nekaj za bregom, če me začne preveč razvajat. Kreteni, res jih preziram in se jezim nase, da sem jim nasedla in nasedala.
Malo sem se morala spihat na tipkovnici za vse pretekle pokvarjence in mojo naivnost. Upam, da me je izučilo in da nikoli več ne nasedem nobenemu podobnemu izmečku. Saj bi napisala podobnemu moškemu, pa si ne zaslužijo črke M od moškega.
Anonimno 6966, 03.11.2024 ob 19:25
če ne znaš izbirat ,niso krivi moški, ampak ti sama
Saj zato pa se jezim nase, da nisem znala izbrat. Imam pa jih pravico tudi prezirat zaradi njihovega odnosa do žensk in zaradi vsega, kar so mi slabega storili in sem trpela zaradi njih.
Mene je moj ex prepričal, da sem nezanimiva siva miš, ki mu vizualno sploh nisem všeč. Po eni strani z njegove strani izlivi neskončne ljubezni, po drugi psihično maltretiranje in dajanje v nič.
Zanimivo, ko sem bila spet samska in sem si opomogla od vse te norosti, so mi začeli dvoriti uglajeni moški, ki so bili očarani nad mojo naravno lepoto.
Ne znam vam povedati, kako zelo žal mi je vsake minute, ki sem jo preživela v toksični zvezi, ki mi je uničila samopodobo. Samo sebe sem začela dojemati kot grdo in neprivlačno žensko, ki sploh nima več smisla, da bi se urejala in cvetela … ker je tako grda, da jo nič ne more polepšati.
Anonimno 3403, 03.11.2024 ob 19:40
Kot kaže si prišla v tista leta, ko moškim nisi več tako zanimiva. Ne moreš se več “zajebavat” z njimi. Nihče te več ne želi za daljše obdobje, ampak samo za par krogov
Imaš kratek spomin? Sem napisala, da zdaj končno okušam drugo plat – sem v razmerju že nekaj časa z normalnim, spoštljivim moškim in ko vidim kako lepa in harmonična je najina veza , vsak dan bolj preziram bivše budale, in vse tiste, ki se hočejo it neko kvazi vezo, pa so pokvarjeni do obisti.
Če sem še moškim zanimiva ali ne? Se mi ni potrebno ubadati s tem, ker imam enega normalnega čist dovolj za vse življenje. Pa vsakki mi je prišel dovolj blizu, me je hotel za daljši krog, samo jaz nisem bila zainteresirana za dolgoročno “zajebavanje”
za prezir
Kako kdo imenuje lekcije iz preteklih izkušenj, ni pomembno. Zdaj so pač v modi razne hvaležnosti. Preriravanje z namenom, da ljudje ne padajo v depresije in kot protiutež sovraštvu, ki ga je res vedno več.
Ne eno ne drugo ni najboljše, treba je po zdravi logiki.
Življenje gre naprej, zato je ukvarjanje s preteklostjo samo potrata energije.
Bodi vesela, da se imaš zdaj dobro. Kaj ti bo pri tem koristil prezir tistih, ki več nimajo vpliva nate? Se splača?
monovka, 03.11.2024 ob 23:18
za prezir
Kako kdo imenuje lekcije iz preteklih izkušenj, ni pomembno. Zdaj so pač v modi razne hvaležnosti. Preriravanje z namenom, da ljudje ne padajo v depresije in kot protiutež sovraštvu, ki ga je res vedno več.
Ne eno ne drugo ni najboljše, treba je po zdravi logiki.
Življenje gre naprej, zato je ukvarjanje s preteklostjo samo potrata energije.
Bodi vesela, da se imaš zdaj dobro. Kaj ti bo pri tem koristil prezir tistih, ki več nimajo vpliva nate? Se splača?
Sem včeraj srečala enega bivšega in mi je dalo mislit. Ob pogledu nanj sem res čutila prezir in verjetno bi isto pri vseh ostalih bivših, ki so bili zlobni do mene. Drugače se ne obremenjujem z njimi. Sem srečna, da sem jih rešena. Hvaležna pa jim zagotovo nisem in nikoli ne bom.
prezir, 04.11.2024 ob 10:46
Sem včeraj srečala enega bivšega in mi je dalo mislit. Ob pogledu nanj sem res čutila prezir in verjetno bi isto pri vseh ostalih bivših, ki so bili zlobni do mene. Drugače se ne obremenjujem z njimi. Sem srečna, da sem jih rešena. Hvaležna pa jim zagotovo nisem in nikoli ne bom.
Ko moj sedanji partner ob določeni zadevi odreagira normalno, takrat se ponavadi spomnim na katerega bivšega kako je on ravnal in ob tem čutim prezir do njega. Se mi zdi čisto normalno.
prezir, 03.11.2024 ob 22:03
Imaš kratek spomin? Sem napisala, da zdaj končno okušam drugo plat – sem v razmerju že nekaj časa z normalnim, spoštljivim moškim in ko vidim kako lepa in harmonična je najina veza , vsak dan bolj preziram bivše budale, in vse tiste, ki se hočejo it neko kvazi vezo, pa so pokvarjeni do obisti.
Če sem še moškim zanimiva ali ne? Se mi ni potrebno ubadati s tem, ker imam enega normalnega čist dovolj za vse življenje. Pa vsakki mi je prišel dovolj blizu, me je hotel za daljši krog, samo jaz nisem bila zainteresirana za dolgoročno “zajebavanje”
Lepo, da si našla ljubečega in iskrenega partnerja. Verjetno, si bila tudi veliko bolj pazljiva in si točno vedela kaj si želiš + intuicija.
Kje si ga pa spoznala, seveda če ni skrivnost?