Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vam povem odličen recept za zapečen krompir

Vam povem odličen recept za zapečen krompir

Narežem krompir na kolute, dodam sol, poper vegeto.  Zmešam gobovo juho prah iz vrečke s sladko smetano in mlekom, dodam peteršil in prelijem krompir v pekaču. Dam pečt. Vzamem ven naribam gor sir in dam zapečt. Mljaskaaaaaa

Mmmm.

Okus ima po vegeti ali po juhi iz vrečke?

Ali mogoče samo po soli, ki je bila dodana 3x?

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 04.11.2024 ob 14:00

Okus ima po vegeti ali po juhi iz vrečke?

Ali mogoče samo po soli, ki je bila dodana 3x?

Ti si moje sorte :)))

Zakaj dati gobovo juho v prahu, cisti po nepotrebnem, smetana ok, pol se sir. Kaloricno do amna in nezdravo.

Si me prehitela.

Jaz ga pecem z rozmarinom.

Odgovor na objavo uporabnika
mmmm559, 04.11.2024 ob 12:19

Narežem krompir na kolute, dodam sol, poper vegeto.  Zmešam gobovo juho prah iz vrečke s sladko smetano in mlekom, dodam peteršil in prelijem krompir v pekaču. Dam pečt. Vzamem ven naribam gor sir in dam zapečt. Mljaskaaaaaa

Hvala za recept, ampak jaz ne uporabljam vegete, niti juh iz vrečk ne. Preveč umetna hrana, bljak.

Pri meni so začimbe: sol, poper, timijan, rožmarin, peteršilj, česen- svež, čebula- sveža, izjemoma včasih knor- za govejo juho. Vegeto sem nazadnje kupila 20 in več let nazaj.

Spacalo, saj ne veš kaj ješ, ker prekrivaš okuse.

In kaj je potem ostalo od krompirja, po vseh gnojnicah, ki jih potreseš gor?

Za kozlat!!

🙁

Najraje imam okus po krompirju. Tu se mi zdi, da je manj več.

Na splošno uporabljam ogromno začimb. Za omake in juhe cca 8 različnih.

 

Tudi pri kuhi se drzim pravila, manj je vec, ko gre za zacimbe in razne dodatke, saj s tem povozis osnovo same jedi. Da ne govorim o dodatki, ki imjo visoki kalorijski delez in na dolgi rok se samo skodijo. Se spomnem, ko je ena znanka kuhala golaz in je noter dala se “Fant za golaz”, zakaj ze?

Meni sicer ni všeč, ker ne maram smetanastih in gratiniranih zadev. Delam pa pečen krompir z domačo vegeto (zelenjava zmleta na majhno in sol). Pa z rožmarinom, mletim česnom in oljčnim oljem. Z mleto papriko ali pa kurkumo. Njami. Hrustljavo zapečen.

Fej in fuj!

Že pri vegeti sem dvignila obrvi, juha iz vrečke je pa vtis samo še potrdila. Hvala vseeno.

Poleg tako obilne letine gob, gobova juha iz vrečke??? Ni ga večjega greha, kot je gobava juha iz vrečke 😢

New Report

Close