Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Telefon Doro

Telefon Doro

Mama ima navadni gsm mobitel Doro, tistega z velikimi tipkami. In že 3x se je zgodilo da je na drugi strani oseba ni slišala, popolnoma nič, niti škripca ali piska, nič. Nastavljala/spreminjala ni nič. Resetirali smo telefon. Nič. Potem čez par ur je pa normalno delalo, samo od sebe se uredilo. Zdaj po parih mesecih se je to spet ponovilo. Kliče jo kolegica, mama jo normalno sliši, kolegica nje nič. Jo pokličem jaz in tudi jaz jo slišim, ona mene ne. Kaj bi to bilo glede na to da se potem kar samo uredi? In to se ne dogaja ves čas, to se zgodi, par ur, potem se uredi in dela par mesecev normalno.

Sem malo zamešala, ko sem napisala, da jaz mamo slišim ona mene ne. Obratno je – ona mene sliši, jaz nje ne. Se pravi osebe na drugi strani je ne slišimo. Kolega reče naj v nastavitvah preverim mikrofon ampak pod nastavitvami ni opcije mikrofona. Edino glasnost – to ima mama nastavljeno na predzadnjo črtico – ampak to je za slušalko. Čudno mi je le to, da se potem kar samo od sebe uredi.

Če se ne motim, sem videla na teh telefonih nekje spodaj , mislim da na desni strani tipko, s katero se lahko glasnost ugasne oz. prižge. Malo poglejte, kaj vse je na telefonu pod oznakami na ekranu. Npr. rdeč ! pomeni, da je nekdo klical- zamujeni klic, pa oznaka pisma za prispelo sporočilo. Če je pa glas izklopljen, je narisana prekrižana slušalka. To je sicer že dolgo, ko smo urejali našim strejšim telefone, morda je sedaj kaj drugače. Je za pogledat.

Sem prehitro poslal, sem se spomnila, Spodnja zadnja tipka ima narisani 2 noti, ki sta potem prečrtani. Sicer pa je zraven tudi znak    lojtra# na isti tipki.

Odgovor na objavo uporabnika
mamka Miška, 04.11.2024 ob 15:43

Sem prehitro poslal, sem se spomnila, Spodnja zadnja tipka ima narisani 2 noti, ki sta potem prečrtani. Sicer pa je zraven tudi znak    lojtra# na isti tipki.

Mislim da gre za mikrofon. Ker mame nihče ne sliši, ko govori. Te funkcije o katerih ti pišeš so pa za slušalko se mi zdi – za glasnost v slušalki ali pa za zvonenje.

Saj bi razumela, če bi šlo za kakšno napako in pač ne bi delalo. Ampak to se kar samo od sebe uredi. Tako se je zgodilo že tretjič.

Imeli smo telefon Doro 1380 par let nazaj. Sinu sem ga kupila da me lahko pokliče in piše. In smo imeli podobne težave. Pa sms-i so kar leteli kljub temu da nihče ni pisal. Kar dobival je sms-e od mene čeprav mu takrat sploh nisem pisala. In to je priletelo v 5 minutah 10 sms-ov. Prav srhljivo. Je rekel kolega računalničar da je bil telefon nekako hekan čeprav sploh ni imel neta. Ker sama sem mnenja (v tvojem primeru) da se ne more nekaj kar samo popraviti. Ravno tako kot sms-i ne morejo kar leteti v razmaku parih sekund in to dolgi sms-i.

Je pa tudi opcija, če ste dobili novo številko, ker jih dajo v ponoven obtok in potem se občasno dogajajo čudne stvari.. Sicer pa ne drugače, kot vprašati na servis, ali pa nabavit nov aparat. Je pa hudir, če se to dogaja starejšim in so potem zmedeni, kot tudi mi mlajši( npr. 65+).

palčica624, 04.11.2024 ob 16:23

Imeli smo telefon Doro 1380 par let nazaj. Sinu sem ga kupila da me lahko pokliče in piše. In smo imeli podobne težave. Pa sms-i so kar leteli kljub temu da nihče ni pisal. Kar dobival je sms-e od mene čeprav mu takrat sploh nisem pisala. In to je priletelo v 5 minutah 10 sms-ov. Prav srhljivo. Je rekel kolega računalničar da je bil telefon nekako hekan čeprav sploh ni imel neta. Ker sama sem mnenja (v tvojem primeru) da se ne more nekaj kar samo popraviti. Ravno tako kot sms-i ne morejo kar leteti v razmaku parih sekund in to dolgi sms-i.

Veš, da se mi zdi čisto možno. Je bil en dogodek oz situacija z eno osebo. In po tej situaciji so se začele dogajat same čudne stvari. Prej pa nikoli. Ta oseba je bila zelo užaljena in jezna. Mi smo naredili tako kot je bilo za vse najbolje, tudi za njo. Ampak ona je videla samo denar. Recimo oba mamina telefona sta ponorela. Prejšnji, ki ni bil niti toliko star. In ta novi že od samega začetka. Prej pa nobenih problemov.

mamka Miška, 04.11.2024 ob 16:29

Je pa tudi opcija, če ste dobili novo številko, ker jih dajo v ponoven obtok in potem se občasno dogajajo čudne stvari.. Sicer pa ne drugače, kot vprašati na servis, ali pa nabavit nov aparat. Je pa hudir, če se to dogaja starejšim in so potem zmedeni, kot tudi mi mlajši( npr. 65+).

Številka je stara. Sicer smo zamenjali sim kartico ampak obdržali št.

Najhuje je to, da telefon je nov – okoli 4 mesece. Dogaja se pa to že od začetka. Tudi operaterja sem že klicala večkrat, servis. Nihče ne ve kaj bi bilo narobe. Zadeva se pa kar uredi sama od sebe tako, da se niti ne da točno ugotovit kaj se sploh dogaja.

Čudno tole res. Namreč rado se zgodi, da se zatakne kaka smetka v tiste luknjice kjer je mikrofon ampak v tem primeru bi vsaj kaj škrtalo, piskalo, škripalo. Praviš pa, da nič, čista tišina, kot, da je izklopljen telefon?

skrip skrip, 04.11.2024 ob 18:43

Čudno tole res. Namreč rado se zgodi, da se zatakne kaka smetka v tiste luknjice kjer je mikrofon ampak v tem primeru bi vsaj kaj škrtalo, piskalo, škripalo. Praviš pa, da nič, čista tišina, kot, da je izklopljen telefon?

Nič, čista tišina. Vse sem probala – gumbi za glasnost, sim kartico ven in nazaj not, resetirati… nič. Edino, če je možnost, da je mama kaj pritisnila česar zdaj niti ona ne ve jaz pa tudi ne morem vedet, ker nisem videla. A sploh obstaja kakšna funkcija, ki izklopi mikrofon? Ker same opcije “mikrofon” ni v nastavitvah.

New Report

Close