refundacija za nego / spremstvo
Eno vprašanje:
Pred kratkim sem izgubila službo, zato sem odprla s.p.. delam za eno podjetje po pogodbi.
Prejšnji mesec je bil moj mladoletni otrok par dni v bolnici (spremstvo), nato pa še dva tedna doma (nega)
Poskušala sem oddati vlogo za refundacijo, pa mi javlja, da nimam prave zavarovalne osnove….
Kaj delam narobe? Upravičena sem do refundacije. Ima kdo kakšen nasvet?
računovodkinja, 05.11.2024 ob 09:54
moj mladoletni otrok par dni v bolnici (spremstvo) …
To ni spremstvo, to je sobivanje.
Spremstvo bi bilo, če bi otroka peljala tja in bi bil v bolnici sam, ter ga po zaključku spet pobrala in peljala domov nazaj.
ne bi vedela, kaj je s tem, na prvem bolniškem listu piše spremstvo, na drugem pa nega. sobivanje ni na seznamu šifer
frišna spejevka, 05.11.2024 ob 09:59
ne bi vedela, kaj je s tem, na prvem bolniškem listu piše spremstvo, na drugem pa nega. sobivanje ni na seznamu šifer
Spremstvo je za prvi in zadnji dan bolnice, za vmesni čas je sobivanje, bolnica izda potrdilo, ne pa bolniškega lista.
Oddajaš prek SPOT-a?
Narediš povezavo med bolniškim listom in zahtevkom, ne pozabi pa popraviti na OPSVZ.
računovodkinja, 05.11.2024 ob 10:06
Spremstvo je za prvi in zadnji dan bolnice, za vmesni čas je sobivanje, bolnica izda potrdilo, ne pa bolniškega lista.
Oddajaš prek SPOT-a?
Narediš povezavo med bolniškim listom in zahtevkom, ne pozabi pa popraviti na OPSVZ.
ne, imam spremstvo za dva dni, nobenega sobivanja.