Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rada bi se izpisala iz Katoliške cerkve

Rada bi se izpisala iz Katoliške cerkve

Krščena kot otrok proti svoji volji…sedaj bi rada da me RK cerkve izpiše iz svoje evidence. Ali je res težko kot pravijo? Prosim za izkušnje. Negative komentarje prosim zadržite zase.

Gres v župnijo,kjer si krščena, zahtevaj izstop, vendar vedi: zakramenti so doživljenjski! Izstopila boš samo iz občestva. Lp

Krst je neizbrisno znamenje. Nikar se ne izpiši. Kaj ti je tako prišlo proti?

Vsi se bomo nekoč znašli pred Božjim obličjem. Ne zavračaj vere in Boga. Premisli. Sicer odločitev je tvoja, življenje je tvoje, imaš vso pravico.

Živjo,tudi jaz sem se mislila izpisati.

Zgleda pa tako,da moraš v zupnišče,kjer so te krstili,podati nekako izjavo.Potem pride na vrsto pogovor z župnikom.Če še vedno vztrajaš pri svojem,tist obrazec pošljejo mogoče k škofu,mal sem že pozabila.Jaz ne živim več v tistem mestu,zato mi je malo mimo.Cerkve pa res ne maram in tudi praznikov ne praznujem.Krščena,obhajilo,plus birma.Vse imam.Izhajam iz časov,ja kaj bodo pa drugi rekli.Fuck off.

Sam odjebite mi s tem sranjem.

Poslušaj novejše pesmi od Rotting Christ, zakon so.

DON’T SERVE MY FRIEND

Se slišimo ko boš kričala na poti v pekel !

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3328, 05.11.2024 ob 18:08

Se slišimo ko boš kričala na poti v pekel !

AVE SATANAAAAS!!

Me slišiš,si zraven?Ali trepetaš pred 2000 let starimi pravljicami?

Aja,moraš.Ti je mamica tko rekla.

Pa atek.

Se bos tudi njih odrekla, namrec so te proti tvoji volji krstili, obhajilo, birma…… lahko bi sla lepo po vrsti.

Ne, starse bo cez dober mesec in pol povabila na bozicno vecerjo… pa z otroci cez 5 mesecev pirhe barvala.

s tem je tako kot z monom. Uradno verjetno lahko zahtevaš da ti izbrišejo, če se da pa ne vem. Zgodovina ostane. Lahko pa nehaš zahajat na forum, če ti je vseeno zanj, ti ne bo hudega.

Brezveze si delo delaš, gnide dajo samo nek zaznamek zraven, brišejo nič.

Jaz bi se tudi izpisal, če bi kaj veljalo, samo ker imaš opravka z lažnivci in goljufi, kaj se boš s takimi pregovarjal in zapravljal čas? Čim manj stika s takimi, boljše je.

Brisali te ne bojo, s tem, ko se želiš s tem ukvarjat, samo daješ pomen njihovim čirulam čarulam, ki so si jih izmislili.

V resnici nimajo nobene veze z ničemer, samo naplahtali so marsikoga, očitno vmes tudi tebe, da to nekaj velja.

98 % je bilo krščenih proti njihovi volji (oz. brez privolitve krščenca), nisi tu nič edinstvena, pa to vsi vemo, tako pač deluje ta vsiljiva organizacija.

Brutalna resnica, 05.11.2024 ob 15:40

Gres v župnijo,kjer si krščena, zahtevaj izstop, vendar vedi: zakramenti so doživljenjski! Izstopila boš samo iz občestva. Lp

Ne gre tako hitro kot misliš.  Župnik takoj organizira kup enih sestankov, pokliče se druge cervenjake, ponuja pravljice o raju itd. Skratka, komaj še jih rešiš. Mi je uspelo se izpisati a le ker sem bil odločen in neomajan pri svoji odločitvi

V Nemčiji se vsako leto za izstop iz RKC in vere odloči več tisoč ljudi;

https://siol.net/novice/svet/katastrofa-za-katolisko-cerkev-v-nemciji-610182

Kako je pri nas pa ne vem ker se o tem bojijo pisati

Anonimno963, 05.11.2024 ob 20:05

V Nemčiji se vsako leto za izstop iz RKC in vere odloči več tisoč ljudi;

https://siol.net/novice/svet/katastrofa-za-katolisko-cerkev-v-nemciji-610182

Kako je pri nas pa ne vem ker se o tem bojijo pisati

Pri nas ni vernikov. Tukaj je le navada, nihče ne verjame v te pravljice. Sveti pismo nič ne omenja papeža, župnije, župnike, razne redove, ne omenja niti krsta niti oltarja niti Božiča niti pirhe itd

Bravo avtorica. Če si se tako odločila, vztrajaj do konca. Se da!

Te iz kamene dobe prepričanja bodo pa itak počasi zvodenela.

…”boš šla v pekel….”

Ja, FAK OFF!!!

Sem bral, da ko “izstopiš”, ti dajo nek zaznamek zraven, mogoče povejo pri naslednji maši (to bolj služi temu, da te poskusijo očrnit med čredo), v svojem letnem poročilu beležijo neke izstope.

Kako vestno to delajo in koliko jih zatajijo, ne ve nobeden, za ene stvari se izgovarjajo, da so “neizbrisne”.

Če se ti ljubi s tem ukvarjat, OK, neke koristi od tega ne boš imela, čas pa zapravljaš. Mogoče jim zadaš manjši psihološki udarec, v nobeni sekti nimajo radi, da člani odhajajo. To je pa tudi vse.

Njihovo bistvo je itak izmišljeno, to ve vsak razmišljujoč človek.

Sem preveril v poročilu in medijih:

https://katoliska-cerkev.si/letno-porocilo-katoliske-cerkve-v-sloveniji-2023

https://www.mladina.si/218616/kako-izstopiti-iz-cerkve/

Letna poročila imajo zelo obsežna o vseh sortah zakramentov, navajajo sicer izstope duhovnikov in redovnikov, izstope vernikov pa skrivajo.

Draga moja, preberi kakšna pričevanja. Tudi medicinsko osebje ti lahko kar kaj pove. Na smrtni postelji se jih mnogo spreobrne v vernike, pa so vero skozi življenje kategorično zavračali. Le zakaj?

Vsak po svoje, 05.11.2024 ob 21:40

Draga moja, preberi kakšna pričevanja. Tudi medicinsko osebje ti lahko kar kaj pove. Na smrtni postelji se jih mnogo spreobrne v vernike, pa so vero skozi življenje kategorično zavračali. Le zakaj?

Ona ima vso pravico iztopit iz te zlagane institucije, kjer hočejo župniki biti Jezusi Kristusi.

Jezus čisto vsake umrlega pokliče k sebi. Ne glede na to, kakšne zakramente si naredil, oziroma jih nisi naredil.

Nehajte jodlat, prestrašene ovčke, ker so vas peglali pedofili od zibelke naprej.

Hvalabogu se časi spreminjajo. In da končno zadihamo, da pekla ni.

Saj, 05.11.2024 ob 19:28

Ne, starse bo cez dober mesec in pol povabila na bozicno vecerjo… pa z otroci cez 5 mesecev pirhe barvala.

Taksni so vecinoma leni in skrti do sebe, ka sele drugih. Ni cez komot in zastojn, da se narisejo pri starsih, pa se za domov nesti.

Človek ni samo telo, je tudi duša. Človeška duša je neumrljiva. Smrt ni konec življenja. Po smrti dobi življenje drugo dimenzijo.

Poglej pričevanja ljudi, ki so bili klinično mrtvi. Vsi so doživeli tudi videnje pekla. V peklu konča ogromno ljudi, tudi znane osebnosti. To so dejstva, to niso pravljice.

Želim ti dobro. Ne izpiši se iz cerkve. Vera je vrednota.

Jezus je naš Odrešenik. Ne zavračaj ga.

To je samo še ena od lažnivih taktik, ki jim nasedajo manj inteligentni, češ žal ti bo.

Če so si namislili govoreče kače in noseče device, si še komot namišljujejo masovna spreobračanja na smrtni postelji, česar ne more noben preverit. Vsak inteligenten vidi, da je to laž.

Izstope vernikov dokazano tajijo. V obširnih poročilih imajo vse, tega pa ne. In potem boš takim zaupal, da ti bodo dajali prave “zakulisne” podatke?

DENAR IN MOČ HOČEJO. To je vsa poanta.

to je, 05.11.2024 ob 21:55

To je samo še ena od lažnivih taktik, ki jim nasedajo manj inteligentni, češ žal ti bo.

Če so si namislili govoreče kače in noseče device, si še komot namišljujejo masovna spreobračanja na smrtni postelji, česar ne more noben preverit. Vsak inteligenten vidi, da je to laž.

Izstope vernikov dokazano tajijo. V obširnih poročilih imajo vse, tega pa ne. In potem boš takim zaupal, da ti bodo dajali prave “zakulisne” podatke?

DENAR IN MOČ HOČEJO. To je vsa poanta.

PODPIS!!!

spominčica770, 05.11.2024 ob 21:46

Človek ni samo telo, je tudi duša. Človeška duša je neumrljiva. Smrt ni konec življenja. Po smrti dobi življenje drugo dimenzijo.

Poglej pričevanja ljudi, ki so bili klinično mrtvi. Vsi so doživeli tudi videnje pekla. V peklu konča ogromno ljudi, tudi znane osebnosti. To so dejstva, to niso pravljice.

Želim ti dobro. Ne izpiši se iz cerkve. Vera je vrednota.

Jezus je naš Odrešenik. Ne zavračaj ga.

…Spominčica”….

Klinično mrtvi večinoma opisujejo belo svetlobo…Ne pekla!

Kakšno zavajanje! In kaj imajo tukaj “znane osebe”?  hehehe…

Če nekomu šopaš pravljice o peklu celo življenje 1x tedensko ali še pogosteje v bučo (tudi samo v otroštvu), bo določen procent to haluciniral v sanjah, v stiskah tudi med umiranjem.

To dokazuje, da je človek sposoben ponavljat tisto, kar mu nabijajo dan za dnem, pa če je res ali ne. Kaj drugega pa to ne dokazuje.

Te ki sem jih jaz v družini videl umirat, so bili celo življenje katoliki, hodili k mašam, dokler so lahko, pa v zadnjih tednih in mesecih ni noben omenjal ne boga, ne župnika, ne pekla, ne nebes, ne nič takega. Samo to me boli, ono me boli, umiram, pa klicali poimensko mlajše sorodnike.

Res pa ni bilo blizu nikogar, ki bi jim to sugestiral te verske zadeve, ker smo mlajše generacije bolj neverne.

New Report

Close