Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisva je vzgajala, da bo lahka punca

Nisva je vzgajala, da bo lahka punca

Z možem imava 16-letno hčerko, ki ima že nekaj mesecev fanta. Mislim, da je dober in odgovoren fant, hči zgleda zadovoljna. Pred kratkim je prišla vprašat, ali lahko za vikend prespi pri njem. Jaz sem bila šokirana, saj sva jo vzgajala v spoštovanju do čistosti, poleg tega se mi zdi, da je res zelo mlada. Mož vse skupaj jemlje bolj stoično in pravi, da če bosta hči in fant želela imeti spolne odnose, jima tega starši ne moremo preprečiti. Po njegovem je bolje, da sta doma, kot da se skrivata po javnih straniščih in pri prijateljih.

Hčerki zaenkrat nisva dovolila prespati, vendar je to izzvalo njen bes, češ da sva najbolj zastarela človeka na svetu. Zelo sem v precepu, kaj je več vredno: ali naj ji popustiva in ohraniva dober odnos ali naj stojiva za svojimi vrednotami, čeprav jih ona ne razume?

Mož ima prav. Bi raje, da ti hčerka taji, prikriva, se izpostavlja v javnosti?
Kaj pa je zate “čistost”? Raje se z njo pogovori o pomenu intimnosti, s tem povezano ljubeznijo in o kontracepciji.
Odločila se bo itak brez tebe, ko jo bodo odnesli hormoni in zaljubljenost. Ali pa morda celo nalašč. Takrat ti bo žal, da se nista sporazumeli.

Si sto let za luno. Če je tvoja hči pri 16 nedolžna, je v bistvu simbol čistosti. ne vem, kako čistost bi ti rada, če imaš v mislih nedolžnost do poroke, pol predlagam, da revidiraš svoja stališča, sicer s ebot voja hči pri 20 poročila, da bo lahko seksala.

No, 16 je malo mlado, bi rekla, ampak hkrati ima mož prav. Kaj je spoštovanje do čistosti? Če lahko to pojasniš … Pa še to: zdaj bo lahka punca? Dejnomir.

Itak je fejk tema… ampak InshAllah prvo uprasanje je teoloska pismenost. Drugo InshAllah čistost. Res. Prav tako. “A si čista”?

Mah, tele kakor ljubavi so samo motilci…ker že doživeto- pada šolski uspeh, popuščajo, ne dokončajo, bluzijo…

Sem za prijateljstva, druženja…fino pa je, da ostane fokus na šolanju, da se vsaj srednja šola dokonča, pridobi poklic, …

Ker ,ko začne dekle takole svirat- so zelo rade težave ginekološkega spektra, vnetja, vnetja mehurja, reakcije na kontracepcijo  in še marsikaj.. bog ne daj nosečnosti, splav, ….

In tako iz zdravega mladega dekleta – nastanejo same težave s problemi…namesto k pouku- leži bolna z vnetjem jajčnikov, mehurja…ker ji je bakterije zanesel …

Zakaj je problem malo počakat, saj nič ne bo ušlo, seksalo se bo še in še…bo pa vsaj malo bolj opolnomočenja, …

Za fante je vseeno drugač- ga namakajo in briga jih kaj pa dekletom dogaja po drobovju…hitro prešaltajo na drugo, ki rada da, kajne…

Čim se stopi v spolnost – postane odgovornost, tako glede zaščite pred nosečnostjo, kakor pred spb…in je konec neke otroške brezskrbnosti…in v te smeri je potrebno seznanit mladino…

Avtorca, jaz te podpiram, pa halo starsi, kaj imate v glavi, da odobravate prenocevanja vasega otroka – hcere pri “fantu” po tujih hisah. To je ja komaj 16 let staro, lahko, da bosta 3-4 mesce skupaj in bo zopet novi v igri in spanje pri njem in tako najprej…. to je ja otrok, kaj ji s tem sporocate? Ja in cimprej KT, ne se pol cudit, ko jima zaspila scitnica.

Yep , o težavah s problemi ginekologije pri mladih dekletih pa imajo kar veliko ginekologi za povedat…Ampak, ja, važno je čim hitreje doživljat sodomo in gomoro in pasti v pohotne kremplje seksualnosti…

Vidim 14 letno dekle, ze ima fanta, ko jo vprasam, kaj bo nadeljevala, bo sla na gimnazijo. Se je smeskala, neeeee, za kozmeticarko bom sla. Glede na to, da ocetu manjka se samo doktorat, mama prav tako koncala fax, tamala pa cista kontra, brez, da bi se posvetila solanju.

Ne. Itak da mularija seksa, tudi mi smo, ampak tole špilanje zakonskega življenja pri tej starosti….. ne. Najprej prespijo, potem ostane že cel vikend, potem že cel teden in tako mulci praktično živijo skupaj s svojimi partnerji že od srednje šole naprej. Pa da ne boš mislila, da je prvi in zadnji. Če sedaj to dovoliš, se kar pripravi na to, da bo kar vsak fant spal pri vas in ona pri njem. Hočeš, da ti kar naprej neka mularija šeta po hiši cele dneve in noči? Ne. Potem se pa čudite, da bivakirajo do 30+ pri starših v mama hotelu, si tja navlečejo še partnerje in po možnosti še kakega otroka. Seveda, če jih že od prve mestruacije naprej učite, da je to edino normalno. Bo vseeno seksala? Itak. Vendar spanje odpade.

Ni mimo. Bolje, da jih imajo stari pod nadzorom. Meni s ezdi bolj normalno, da 16-letnica spi pri svojem fantu in njegovi starši za to vedo in njeni tud, kot pa da se 16-letnica poriva okoli s 30-letniki, starši pa nimajo pojma.

Odgovor na objavo uporabnika
samski cinik, 05.11.2024 ob 23:41

Ni mimo. Bolje, da jih imajo stari pod nadzorom. Meni s ezdi bolj normalno, da 16-letnica spi pri svojem fantu in njegovi starši za to vedo in njeni tud, kot pa da se 16-letnica poriva okoli s 30-letniki, starši pa nimajo pojma.

Zakaj pa misliš, da 16 letnico, ki ne prespi pri fantu, zanimajo 30 letniki?

Eni ste res za časom. Sej bi še kaj napisal, pa ne bom rušil idile.

Anonimno 3635, 05.11.2024 ob 20:04

Mah, tele kakor ljubavi so samo motilci…ker že doživeto- pada šolski uspeh, popuščajo, ne dokončajo, bluzijo…

Sem za prijateljstva, druženja…fino pa je, da ostane fokus na šolanju, da se vsaj srednja šola dokonča, pridobi poklic, …

Ker ,ko začne dekle takole svirat- so zelo rade težave ginekološkega spektra, vnetja, vnetja mehurja, reakcije na kontracepcijo  in še marsikaj.. bog ne daj nosečnosti, splav, ….

In tako iz zdravega mladega dekleta – nastanejo same težave s problemi…namesto k pouku- leži bolna z vnetjem jajčnikov, mehurja…ker ji je bakterije zanesel …

Zakaj je problem malo počakat, saj nič ne bo ušlo, seksalo se bo še in še…bo pa vsaj malo bolj opolnomočenja, …

Za fante je vseeno drugač- ga namakajo in briga jih kaj pa dekletom dogaja po drobovju…hitro prešaltajo na drugo, ki rada da, kajne…

TI si pa očitno imela veliko gin.težav, da pišeš takšne neumnosti. Seveda smo punce imele fante, tam pri 16, 17ih je že vsaka normalna imela fanta in seveda je s tem povezana tudi spolnost. Sem imela pred možem par fantov pa nikoli nobenega vnetja, nikoli  nobenih gin.težav, sploh nikoli do sedaj, pa imam že otroke nisem imela težav tam spodaj. Prav tako prijateljice, se ne spomnim, da bi kaksna rekla, da jo dol kaj boli.

Tako da ti si imela očitno res same umazance in kurbirje.

V moji srednji šoli je veliko sošolk imelo fante pri 17ih, danes so z njimi poročene in imajo otroke. Pa tudi delale so študentsko že pri 16ih. Učiti se je treba odgovornosti že v zgodnjih letih. Nobena ni k*, tako kot smatra avtorica. Je pa možnost, da ne bo ostala skupaj s tem fantom. Po navadi grejo narazen, ko končajo šolo/se vpišejo na faks, samo te moje sošolke so delale od 16. in so se po srednji tudi zaposlile.

Kompliciras, 05.11.2024 ob 23:58

TI si pa očitno imela veliko gin.težav, da pišeš takšne neumnosti. Seveda smo punce imele fante, tam pri 16, 17ih je že vsaka normalna imela fanta in seveda je s tem povezana tudi spolnost. Sem imela pred možem par fantov pa nikoli nobenega vnetja, nikoli  nobenih gin.težav, sploh nikoli do sedaj, pa imam že otroke nisem imela težav tam spodaj. Prav tako prijateljice, se ne spomnim, da bi kaksna rekla, da jo dol kaj boli.

Tako da ti si imela očitno res same umazance in kurbirje.

Lahko si cist kot solza, pa fases SPB, samo sreco si imela. Pred mozem si imela nekaj partnerjev, prakticno si spala z vsemi njihovimi partnerji in mozevim. Tako to gre, predn druge napadas, ce se ne ves in ti je jezik hitrejsi od mozganov.

Če bosta skupaj prespala, to še ne pomeni, da bosta imela spolni odnos. Zakaj nisi vesela, da je tvoja hčerka srečna in ima možnost spoznavati mladostniško ljubezen. A bi rajši, da je tvoja hčerka depresivna in je vse življenje samska ter nikoli ne doživi ljubezni. Jaz sem takšen primer in moja edina želja pred smrtjo je, da dobim poljub. Pusti jo naj uživa mladost.

Se spomnim prijateljice, ki je rekla, da jo oče ni pustil nikamor zvečer. Nedolžnost je zgubila na travniku, opoldne je rekla, da se spomni, kako ji je sonce svetilo v oči . Tako da …..😉

New Report

Close