Popolnoma sem znorela
Danes sem tako udarila po mizi, da imam tri prste od treh čisto modre in otečene. Otrok, prvi razred, me popolnoma nič ne posluša, ne uboga, ne želi delat za šolo, samo divja po stanovanju. Cele počitnice je bilo tako, danes nisem več zmogla. Vpila sem nanj, da bo pristal pod mostom, če ne bo delal za šolo in ne bo dobil dobre sluzbe. Vem, popolnoma nesmiselne reci, a ne morem več. Oče dela v vojski, že 4. mesec misije teče, ko pride domov za nekaj tednov ga seveda ne utrujam s tem. Sama sem popolnoma izčrpana.
Bsjsjs258, 05.11.2024 ob 19:55
Danes sem tako udarila po mizi, da imam tri prste od treh čisto modre in otečene. Otrok, prvi razred, me popolnoma nič ne posluša, ne uboga, ne želi delat za šolo, samo divja po stanovanju. Cele počitnice je bilo tako, danes nisem več zmogla. Vpila sem nanj, da bo pristal pod mostom, če ne bo delal za šolo in ne bo dobil dobre sluzbe. Vem, popolnoma nesmiselne reci, a ne morem več. Oče dela v vojski, že 4. mesec misije teče, ko pride domov za nekaj tednov ga seveda ne utrujam s tem. Sama sem popolnoma izčrpana.
In kje je ocka na misiji?
Kaj pa mora delat za šolo v prvem razredu?
Veliko boš naredila že, če ti redno pomaga pri domačih opravilih in kuhanju (prinesi mi dve jajci, koliko jih še imamo….) in ima kakšno opravilo, ki ga mora redno opravljat sam, vsak dan pospravi posteljo, pobriše mizo, pospravi sobo… kaj podobnega.
Ko gresta na sprehod ali pa brcat žogo ali podajat žogo se igrajta še kakšno igrico npr. štejta koliko podaj naredita preden pade žoga dol, na sprehodu poiščita čimveč stvari na npr črko l in podobno. Zvečer pred spanjem pa rutina, umivanje, pižama, zobki in potem mu ti bereš, medtem ko ga objemaš ali pa mu predvajaš lahkonočnice (najdeš na netu) in zadremaš zraven.
Meni je zelo pomagalo tudi, da sem, če sem začutila, da sva razdražljiva in sem brez energije, dala glasbo in sva plesala in skakala in prepevala. Ker me je to sproščalo.
Očeta ni doma, ti kot mama pa nimaš nobene avtoritete. Otroka ne moreš obvladati. Žal. Če ne bo hotel sodelovati, bo pač moral razred ponavljati. Otroka posedi in mu to tudi povej. Čeprav ima 6 let, bo razumel.
Ko pride oče z misije domov, ga pa kar aktiviraj. Otrok je tudi njegov!
Otrok je verjetno še nezrel in je šel prezgodaj v šolo.
To je pa zato, ker si ga 6 let ucila, da mu ni treba poslusati, da lahko ves cas divja in da ne bo imel nobenih zadolzitev.
Otrok je živahen, poln energije, išče pozornost in ker nimaš prave avtoritete in ga morda ne znaš primerno animirati je to kar je…
Znorela pa nisi zaradi otroka, temveč zaradi odsotnega moža… sama si za vse, utrujena si, na živce ti gre, da si sama…
Kaj storiti? .. za zdaj zdrži in se obvladaj… pri otroku poizkušaj z vztrajati in odločno nastopi, da opravi kar je njegovim letom primerno. Najdit tudi skupen čas za igro, vključi ga tudi v mala gospodinjska opravila… imej ga ob sebi, počnita veliko stvari skupaj, da bo čutil bližino, da bo čutil, da je opažen… to potrebuje, majhen je še. Ko se vrne mož pa se pogovorita kaj je več vredno… velik zaslužek in odsoten mož ali lepi odnosi in tvoje zdravje. Razmisli tudi, če bi bil mož doma, bi bilo kaj drugače? Se zna vključiti v vzgojo ali mu morda “paše” da gre za dalj časa od doma…
Torej zdaj plavaj s tokom in razmišljaj o možnostih, ki jih imata. Ko bo prilika pa naredita skupno strategijo za naprej in za vzgojo sina ter za družinsko življenje.
Crkljanje in nežnost: Ko se otrok počuti nemirnega ali razburjenega, ga poskusite pomiriti z nežnim objemom ali crkljanjem. Fizični stik lahko otroku pomaga, da se počuti varnega in ljubljenega. Nežnost in tolažba sta ključna za vzpostavljanje občutka varnosti.
Pomiritev otroka: Ustvarite mirno okolje, kjer se otrok lahko umiri. To lahko vključuje tiho glasbo, branje knjige ali preprosto sedenje skupaj v tišini. Pomembno je, da otrok ve, da ste tam zanj in da ga podpirate.
Pomoč pri nalogah: Ko otrok potrebuje pomoč pri šolskih nalogah, poskusite pristopiti z razumevanjem in potrpežljivostjo. Sedite z njim, razložite nalogo na preprost način in ga spodbudite, da poskusi sam. Pohvalite ga za vsak trud in napredek, kar bo povečalo njegovo samozavest.
Mulca je treba zgonit tako kot psa da da mir. Če sta notr zaprta itak nori. Pojdi ven z njim in naj se zgoni. Kaj hudiča ima v prvem razredu za šolo delat pa ne vem. Zakaj ni v varstvu in bi tam naredil? Zakaj nima nobenih obveznosti popoldan kjer bi lahko odvečno energijo ven dal? Mlatenje mize pač nič ne pomaga se ti ne zdi?
Jaz sem ju prvi dve leti pustila čist na off s šolo, smo veselo rajali, pohajkovali, se igrali, skupaj počeli stvari, se pogovarjali, v tretjem skupaj stisnjeni prelistali zvezke, v četrtem sem jima pokazala kako se dela izpiske. Da skrajšam. Oba sta imela v zadnji triadi VSE predmete 5. Ne davi po nepotrebnem ampak UŽIVAJTA ! Prehitro mine..
Vem, s svojim je težje, kot z drugimi. A verjemi, z razredom otrok je težje, kot z enim. Kot so ti svetovali, ven, štejta karkoli, recimo mimoidoče otroke, poimenujta drevesa, črkujta kaj zanimivega, bager, motor, sladoled, pač kar vama je všeč.
In spomni se, če bi učiteljica tako udarila po mizi in izgubila živce, kar je čisto človeško, bi bila polna družbena omrežja “neprofesionalnega ravnanja”.
A med počitnicami sta bila v stanovanju, nič zunaj, nikjer na izletu ali doživela kakšno dogodivščino? Ni čudno da je otrok poln energije in nori. Razmisli še koliko cukra poje.
Za otroka boš 100x več nardila če gresta ven, v raziskovanje in trošenje energije kot pa da ga moriš s šolo. Pametni otroci bodo šolo delali okej v vsakem primeru, manj pametni pa bodo imeli vsaj lep spomin na šolske dni in ne na histerično mamo.
Ko sta zunaj se z njim pogovarjaj o temah, ki jih obdelujejo v šoli, na ta način bo vedel in izvedel neprimerno več kot v šoli in avtomatično bodo ocene dobre. Učil se bo kasneje, proti koncu OŠ in naprej. Do 6r se dejansko otrok nima kaj dosti za učit, če se z njim ukvarjaš kot je treba. Naloge so dovolj.
Ja kako to? Moderne ženske itak zmorete vse. Kariera, družina, skrb za dom, družabno življenje…
Kaj ti bo mož? Moderne ženske ne rabite moških. Sinkota pa ja lahko sama s svojo feminilno energijo vzgojiš v moškega.
Kako ti vzgoja ne uspeva? Moderne ženske ste pa ja vse super intelignetne in znate vse.
Aja v resnici ste kot kure brez glave in nimate pojma o ničemer razen o nalaganju napol golih fotografij na FB in Instagram.
Moderne ženske pač, dobre le za fuk in nič drugega pa še pri fuku je zaščita obvezna, ker ste prepojene z SPBji.
koza bebasta nesposobna in še kiljava za povrh.
Pa še z vojakom poročena, nesposobni tipi, ki so nezaposljivi in gredo v vojsko, ker so bedaki pripravljeni ubijati na ukaz za 1.200 eur mesečno.
Kakšni nesposobni retardi imajo danes otroke, ni čudno, da je povprečen IQ danes za 10 točk nižji kot pred 100 leti.
Otroka boš vzgojila v kriminalca ali narkiča lubenica brez možganov.
Ženska sama popolnoma nesposobna vzgoje in gre naredit otroka z nekom, ki je mizerno slabo plačani morilec (poklicni vojak). Svoje že tako zavožene gene gre baba mešati z nekom, ki ima željo po ubijanju nedolžnih ljudi. Žal mi je nekaterih otrok, ki res nimajo sreče in so zaradi mešanja odpadne in najbolj zavržne človeške genetike obsojeni, da postanejo paraziti družbe in njeni uničevalci.
Ne bi se smelo vsem dopustiti imeti otroka. Za nekatere bi morala veljati obvezna sterilizacija.