Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zrele samske ženske – kako si zapolnite življenje?

Zrele samske ženske – kako si zapolnite življenje?

Imate ves čas samo zase.
Kako si organizirate dan?
Imate kakšne hobije ali obiskujete kakšno dejavnost?
Imate družbo za občasna druženja? Kam zahajate med vikendi?
Čutite osamljenost in se vam dnevi vlečejo, ali ste zadovoljne ker ste same?

za sebe se brigi

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4873, 06.11.2024 ob 07:23

za sebe se brigi

Hvala enako. Kaj se pa ti sploh vsajaš tukaj gor? Za sebe se brigi, če nimaš kaj pametnega za povedat ali za polepšat dan. Tečnoba zoprna.

Ni enostavno. Sem v penziji, obcasno se delam, vedno kaj najdem, vmes potujem, se ukvarjam z vnukom. Pa mi se ostane cas, ko ne vem kaj bi sama s sabo.

Anonimno 8538, 06.11.2024 ob 07:30

Ni enostavno. Sem v penziji, obcasno se delam, vedno kaj najdem, vmes potujem, se ukvarjam z vnukom. Pa mi se ostane cas, ko ne vem kaj bi sama s sabo.

Tole je najhuje – ko ne veš kam sam s sabo. Za starejše se mi zdi, da je še bolj neprijetno, ker je vedno manj družbe in primernih dogajanj. Meni je takrat tako težko, postanem tesnobna in se smislim sama sebi. Vem da to ni prav, ampak tako je.

Še delam in sem do 16.30 v službi. Po službi grem s psom ven, skuham za mamo, včasih se najavi sin. Zvečer gledam tv ali berem. 2x tedensko grem na telovadbo, 1x teden se dobim s prijateljico na kosilu. Občasno potovanje, večkrat enodnevni izleti. Več se mi že ne da ali pa ni denarja.

Nikoli nisem razumel ljudi, ki ne vedo, kaj bi sami s sabo. Moj mati je stara 70, pa ji ni nikoli dolgčas. Pa nima vnukov. če nima drugega dela, bere kako zanimivo knjigo. Parkrat na dan je na vrsti čvek s kako prijateljico po telefonu, kakšen daljši sprehod, občasno še vedno kaj dela v svoji stroki, pa dan mine.

ravno petdeset, 06.11.2024 ob 09:22

Še delam in sem do 16.30 v službi. Po službi grem s psom ven, skuham za mamo, včasih se najavi sin. Zvečer gledam tv ali berem. 2x tedensko grem na telovadbo, 1x teden se dobim s prijateljico na kosilu. Občasno potovanje, večkrat enodnevni izleti. Več se mi že ne da ali pa ni denarja.

Kaj hočeš boljšega? Super se imaš. 😊

Meni ni dolgčas niti nisem samska. Če bi bila, bi čuvala drugim otroke, bila prostovoljka v domu starejših (na primer na glas brala ali kaj drugega, pomagala kaj nestrokovnega). Lahko tudi kje drugje prostovoljka. Na primer sprehajala pse v zavetišču, če bi zmogla. Pridružila bi se kakšni skupini kvačkaric, kuharic, karkoli bi mi bilo zanimivo. Toliko je vsega. Kje se najdejo info o tem- na FB.

Moja svakinja se je kako leto pred penzijo na veliko hvalila, da v penziji ja nimas kaj veliko za delat, v enem dnevu imas vse pospravljeno v nulo, spucano. No sedaj se vidi, kako je na tem, ni sama za vse, ima moza, oba se relativno zdrava. Jaz sema zivim, kuham doma, nocem jesti tisga v gostilni ali kaksnih pic in gotove hrane. Skrbim za urejenost doma, vzdrzevanje avta. Dnevno se rekreiram, skrbim za zdravje, hodim na dopuste, obiskujem sorodnike v drugi drzavi in oni prav tako mene. Imam ene tri prijateljice in mi to cist zadostuje, ostalo so kolegice, katerih mi ne manjka. Noben problem, 2x tedensko ali vec kam za it. Vendar osebno nimam tako velike potrebe. Rada kaj fajnega preberem, ogledam dober film ali enostavno uzivam v kavici ob jezeru, reki ali morju. Lahko si enostavno dam kavico v termosko in grem v naravo, moj priljubljen koticek. Druzbe mi sploh ne manjka, dolgcas mi tud ni, vendar sem v letih, ko ne rabim vec tisga rompopopa. Med sorojenci se obiskujemo, si vzajemno tud kaj pomagamo, smo pac velika familija. Imam se druzbo prijateja in to je to. Ze od negdaj se znam zorganizirat, po prioritetni listi. Zivljenje je se kako lepo, ce si ga ne zakompliciramo.

90653, 06.11.2024 ob 16:45

Meni ni dolgčas niti nisem samska. Če bi bila, bi čuvala drugim otroke, bila prostovoljka v domu starejših (na primer na glas brala ali kaj drugega, pomagala kaj nestrokovnega). Lahko tudi kje drugje prostovoljka. Na primer sprehajala pse v zavetišču, če bi zmogla. Pridružila bi se kakšni skupini kvačkaric, kuharic, karkoli bi mi bilo zanimivo. Toliko je vsega. Kje se najdejo info o tem- na FB.

Oglasi se ko boš samska, če boš še tako pametovala.

Dokler majo sudoku pa križanke sploh niso problematične.

50 – 70 let, 06.11.2024 ob 07:20

Imate ves čas samo zase.
Kako si organizirate dan?
Imate kakšne hobije ali obiskujete kakšno dejavnost?
Imate družbo za občasna druženja? Kam zahajate med vikendi?
Čutite osamljenost in se vam dnevi vlečejo, ali ste zadovoljne ker ste same?

Zakaj bi morale tako osebne stvari razlagat tujcem na javnem forumu?

New Report

Close