Ženska mi je rekla, da potrebuje nekaj čas zase
V ljubezenski zvezi sem 2 leti, s partnerko ne živiva skupaj, se pa vidiva vsak dan. Vikende in proste dni preživiva skupaj. Nisva več rosno mlada, zato neke nore mladostniške zaljubljenosti ni, se pa dobro razumeva in nama skupaj ni dolgčas. Čez vikend sva bila na izletu, v nedeljo zvečer, ko je odhajala domov, pa mi je rekla – da potrebuje nekaj časa zase (mesec dni), da razmisli kako naprej. Šokirala me je.
Ne razumem, zakaj naenkrat taka odločitev, ko mi je pa večkrat jasno povedala, kako ji je lepo in si želi čimveč časa preživeti z menoj? Zaupal sem se sestri, ta pa mi je odkrito rekla, da ženska, ki je zadovoljna s svojim partnerjem in ga ima rada – ne potrebuje mesec ali dva zase, da razmisli o razmerju.
Verjetno je to začetek najinega konca? Vanjo ne želim drezati, ne kličem in ne pišem ji. Premišljujem v sebi in trpim, ker ne vem pri čem sem.
Anonimno 5788, 07.11.2024 ob 21:29
V ljubezenski zvezi sem 2 leti, s partnerko ne živiva skupaj, se pa vidiva vsak dan. Vikende in proste dni preživiva skupaj. Nisva več rosno mlada, zato neke nore mladostniške zaljubljenosti ni, se pa dobro razumeva in nama skupaj ni dolgčas. Čez vikend sva bila na izletu, v nedeljo zvečer, ko je odhajala domov, pa mi je rekla – da potrebuje nekaj časa zase (mesec dni), da razmisli kako naprej. Šokirala me je.
Ne razumem, zakaj naenkrat taka odločitev, ko mi je pa večkrat jasno povedala, kako ji je lepo in si želi čimveč časa preživeti z menoj? Zaupal sem se sestri, ta pa mi je odkrito rekla, da ženska, ki je zadovoljna s svojim partnerjem in ga ima rada – ne potrebuje mesec ali dva zase, da razmisli o razmerju.
Verjetno je to začetek najinega konca? Vanjo ne želim drezati, ne kličem in ne pišem ji. Premišljujem v sebi in trpim, ker ne vem pri čem sem.
Pusti jo čisto na miru. Ljudje ki se imajo radi, ne bežijo stran in si ne jemljejo časa za razmislek. Takoj pritisni na gumb in jo odmisli. Ni težko.
Vas odnos je obstal na eni tocki, dve leti je dosti casa, da nekoga spoznas in ugotovis, ce se vidita kot par-zakonca. Ce se vasa mnenja tukaj razshajata, en nicesar ne bi sreminjal, drug ni vec zadovoljen s taksnim statusom in si zeli stopnicko visje, potem je za pricakovat, da rabi cas za razmislek. Ce je vasa zveza imela trdne temelje in ti kot zenska ful odgovarja, potem se dej pogovorit.
#Ne razumem, zakaj naenkrat taka odločitev, ko mi je pa večkrat jasno povedala, kako ji je lepo in si želi čimveč časa preživeti z menoj?”
Ko je razkorak med besedami in dejanji, vedno štejejo samo dejanja, besede so poceni.
To je eno, drugo je pa, da ljudje, sploh ženske, včasih spremenijo mnenje, tisto je bilo včeraj, danes so pa okoliščine drugačne ali dojemanje teh okoliščin drugačno, čustva so se lahko spremenila. Ta je pač šla in jo morte zdej pustit čisto pri miru, pozornosti in ljubezni se ne da izprosjačiti ali izargumentirati.
Če ženska reče, da rabi čas zase, sploh če nista več rosno mlada, to pomeni samo eno. Da gre na trg pogledat če se da dobit še kakšnega boljšega od tebe. Ti pa lepo pridno čakaj, če se bo vrnila. Ko se bosta čez en mesec srečala ne pozabi imeti s seboj vreče z vsemi njenimi stvarmi in jo odpikaj. Povej ji, da si zaslužiš boljšo žensko od nje.
Odrasla in samostojna sta, a ne? Znata biti v paru in vsak zase, oboje obvladata. Torej ti ne bo hudega, če imaš tudi ti en mesec zase.
Vzela si je čas, da si prevrednoti svoje življenje, premisli o tem, kako želi živeti in ko bo pri sebi preverila, kako in kaj, bo za tem tudi stala. Čisto zrelo, odgovorno in pošteno.
Čez en mesec boš se lahko zanesel nanjo in njene besede, karkoli bo že izšlo iz njenih odločitev. Do takrat pa morda tudi ti razmisliš, ali ti je dovolj, da se imata fino v prostem času, ali pa bi rad kaj več. Najbrž nista tako stara, da vama ljubezen ne bi bila pomemben faktor zveze.
WD40, 08.11.2024 ob 07:30
Odpikaj jo, pozabi, pojdi dalje. Ženske ki jim je do tebe, ne razmišljajo. Ko ti reče da rabi čas, že testira drugega, verjetno ga je imela že nekaj časa na lagerju. To je pa en tak splošen vzorec, da lahko rečeš da so glede tega vse ženske enake.
TI ga malo mimo sekas, da vse zenske imajo taksen vzorec, ni res. Komu se se da s tem vbadat. Res pa je, ce en rece, da rabi nekaj casa za razmislek, ziher ni zadovoljen trenutnim stanjem oz. v zvezi nekaj orng ne stima. Samo videvati se in ne zivet skupaj ni enako. No pa se mal o moskih, kaksen je vas vzorec ali niste ravno vi tisti, ki jih imate vec na lagerju. Bodimi vsaj mal posteni.
8409, 08.11.2024 ob 00:26
#Ne razumem, zakaj naenkrat taka odločitev, ko mi je pa večkrat jasno povedala, kako ji je lepo in si želi čimveč časa preživeti z menoj?”
Ko je razkorak med besedami in dejanji, vedno štejejo samo dejanja, besede so poceni.
To je eno, drugo je pa, da ljudje, sploh ženske, včasih spremenijo mnenje, tisto je bilo včeraj, danes so pa okoliščine drugačne ali dojemanje teh okoliščin drugačno, čustva so se lahko spremenila. Ta je pač šla in jo morte zdej pustit čisto pri miru, pozornosti in ljubezni se ne da izprosjačiti ali izargumentirati.
Ne gre za razkorak med besedami in dejanji, saj sta po opisu sodeč tudi dejansko veliko časa (vsak dan in vikend) preživela skupaj (verjetno ne na silo). Gre za za razkorak med čustvenim in racionalnim doživljanjem neke zveze. Vem, da bi veliko moških rado videlo, da bi jih ženske vedno zaljubljeno idealizirale in da ne bi nikoli zares vklopile prefrontalnea korteksa (če pa to že storijo, so zato vedno preračunljive in seveda so take samo ženske). Kot da proces ni podoben pri vsaki pomembni odločitvi.
Mi je pa smešno, kako hitro se predlaga metanje puške v koruzo. Kar nakazuje bolj na problem preobčutljivega ega. Noben človek ni idealen in perfekcionizem (iskanje popolne zveze) ni še nikogar osrečil, je le zelo škodljiva iluzija. Verjetno se nikoli nista pogovorila o tem, kaj koga pri drugem moti. Ko se zaljubljenost poleže, se okrepi zavest o razlikah med dvema. Lahko ugotovita, da preko tega ne moreta, lahko pa na ta način tudi okrepita svojo zvezo – za razliko od zaljubljenosti, je ljubezen odnos in veščina in omogoča rast obema. Predpogoj je, da vsak najprej pri sebi razčisti, katere so zanj/-o prioritete, kaj je non-negotiable, in kaj lahko sprejme. Ne mislim seznama s 75 pogoji/lastnostmi, ampak neko jasno predstavo s 3-5 ključnimi aspekti pa že. Ni napisal njune starosti, pa tudi ni pomembno, ker enim se to izkristalizira veliko kasneje. Ko nehajo sanjariti o ideal(n)ih…
Anonimno 10066, 08.11.2024 ob 08:27
TI ga malo mimo sekas, da vse zenske imajo taksen vzorec, ni res. Komu se se da s tem vbadat. Res pa je, ce en rece, da rabi nekaj casa za razmislek, ziher ni zadovoljen trenutnim stanjem oz. v zvezi nekaj orng ne stima. Samo videvati se in ne zivet skupaj ni enako. No pa se mal o moskih, kaksen je vas vzorec ali niste ravno vi tisti, ki jih imate vec na lagerju. Bodimi vsaj mal posteni.
Govor je samo o tem- kaj se ženskam mota po glavi ko reče da rabi malo časa zase. Kaj si jaz mislim, sem napisal. Govorim iz lastnih izkušenj in iz pogovorov z vsemi ki jih poznam, ki so šli čez isto.
Torej- za dedca to pomeni, piši kuči, propalo. Pozabi. Stisni zobe, pojdi dalje. Tudi če pride nazaj, bo čez pol leta, eno leto, isto sranje. Trdim tudi da je to res v taki meri, da lahko posplošimo vzorec na vse ženske, kjer koli, kadarkoli. Izjeme so tako redke, da jih lahko zanemarimo. Dodam lahko samo še, če se privleče nazaj, se zato, ker nima kam, glej točko dve, ki ji sledi točka ena.
Ne moreš zmagat.