Sistematski 8 razred
Mojo punco zelo skrbi kako poteka sistematski pregled za 8. razred in kako podrobno pregledujejo spolovilo in če se je treba sleči ter če so v spodnjicah in modrčku same ali s sošolkami.
Ker slišim, da so s sošolkami, pa da se morajo sleči do modrčka in gatk – moja punca se ne brije po mednožju, ima pa dlake, ki ji na nogah gledajo iz gatk- logično se ne želi sleči v gatke.
Sicer razmišljam, da bi ji dala kratke pajke, vendar hitro postaneš tarča čim si nekoliko drugačen.
Lea333, 07.11.2024 ob 22:08
Mojo punco zelo skrbi kako poteka sistematski pregled za 8. razred in kako podrobno pregledujejo spolovilo in če se je treba sleči ter če so v spodnjicah in modrčku same ali s sošolkami.
Ker slišim, da so s sošolkami, pa da se morajo sleči do modrčka in gatk – moja punca se ne brije po mednožju, ima pa dlake, ki ji na nogah gledajo iz gatk- logično se ne želi sleči v gatke.
Sicer razmišljam, da bi ji dala kratke pajke, vendar hitro postaneš tarča čim si nekoliko drugačen.
Kako pa je poletje poletje preživela?
V dolgih kopalkah?
mamka Miška, 08.11.2024 ob 09:54
Ampak mi je pa kar malo mimo, če so slečene v skupini, kaj pa osebni prostor in tudi meni bi se zdelo mimo, da bi v gatah in modrcu čakala na pregled.
Pozanimajte se in se pogovorite z dotično zdravnico oz. z vodstvom ZD.
Kaj pa v šoli pred in po telovadbi, ko se preoblačijo?
Tudi takrat so vse v istem prostoru v spodnjem perilu.
Ne delat panike tam in se zgražat, kjer ni treba.
krnekaj822, 08.11.2024 ob 10:09
Daj jo boxarce.
Če ji je to tak stres pa naj ne gre na sistematski in jo pač en dan pelji posebej.
Sploh ne vem zakaj šole izjavajo sistematski.
Zato, da starši ne pametujejo kaj dosti tam poleg.
Zato, da ovce pocepijo. Zato so sistematski. Pa brez zamere.
Punce nisem pustila cepit proti HPV. Od 11 do 15 leta me je masirala zdravnica in sem se hodila zagovarjat, težila po tel itd itn. Kak je bila punca stara 15 let jo je na sistematskem nadrla, da ni cepljena in jo cepila : ” Ja gospa a veste, je vaš otrok bolj pameten kot vi in od 15 ega leta dalje se lahko sam odloči, a bo cepljen al ne – sem jo vprašala in je dovilila. A da ima 10 dnevne migrenske napade pred mesntruacijo od tedaj naprej in zato ne 5 dni leži v temi in more v šolo in je zato drastično padel uspeh – pa menstruacijo ima namesto na 4 tedne po 5 dni urejeno po tem random na 2-8 tednov po 10 dni vlivanja? A to pa ziher ni od cepiva. Hormoni se ji pač uravnavjo. A pravite, da je imela prej urejeno menstruacijo brez težav. Ja sedaj pa je pač nima a ne – to se lahko uravnava in spreminja celo življenje. Nikakor ni od cepiva. A ginekolog jo je še posebej vprašal, če je cepljena. A dajte no. Pač ga zanima a ne – če ne bi bila bi jo pa on. Punca ima pa migrenske napade zagotovo zato, ker doma kaj ne štima in zganjate psihični teror nad njo – bom ji napisala napotnico za psihologa. Pa če ne bo nič pomagalo prijavo na CSD da preveri družinske razmere, ker zagotovo od tam izvirajo glavoboli….”
Stara forumašica, 08.11.2024 ob 14:18
Če se prav spomnim, fantom na sistematskem res preverijo, ali so se moda spustila v modnik, ampak to pregledajo že precej prej, ne v osmem.
Posledica nespuščenih mod je neplodnost.
Pri nas so mu tudi v prvem letniku, in to letos, tako da očitno še vedno to delajo