Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sestra ne najde najemniškega stanovanja

Sestra ne najde najemniškega stanovanja

Kakšna kriza je postala z najemniskimi stanovanji, ne moreš verjeti, da je to možno. Stanovanj je premalo, cene so visoke ampak so ljudje veseli da vsaj streho dobijo. Sestra ima enega otroka  , partnerja in mucka. Ne najdejo v Ljubljani in bližnji okolici. Pogodba se jim izteče 1.12. , podaljšali ne bodo ker bodo prodali stanovanje. Plačevala sta redno, tudi skrbni in čisti so bili. Muc je starejši, miren, spi v večini, strižejo mu kremplje. Sedaj me je prosila če bi jo vzela  k sebi domov, živimo v veliki hiši, res imamo prostor, strah me je da to postane stalna rešitev. S sestro nisva najboljši prijateljici, se pa tolerirava in se mi smili. Nočem pa jo imeti na “grbi”.

Kaj bi pa ti želela, da bi ona naredila, če bi bila ti v tej situaciji?

Meni je bolj žalostno tvoje mišljenje, kot to kakšen je trg danes, še posebaj, če sta vajina starša umrla in nimata več nikogar razen drug druge.

Življenje se lahko hitro obrne, tudi tebi, ne pozabi tega.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna971, 07.11.2024 ob 22:59

Kakšna kriza je postala z najemniskimi stanovanji, ne moreš verjeti, da je to možno. Stanovanj je premalo, cene so visoke ampak so ljudje veseli da vsaj streho dobijo. Sestra ima enega otroka  , partnerja in mucka. Ne najdejo v Ljubljani in bližnji okolici. Pogodba se jim izteče 1.12. , podaljšali ne bodo ker bodo prodali stanovanje. Plačevala sta redno, tudi skrbni in čisti so bili. Muc je starejši, miren, spi v večini, strižejo mu kremplje. Sedaj me je prosila če bi jo vzela  k sebi domov, živimo v veliki hiši, res imamo prostor, strah me je da to postane stalna rešitev. S sestro nisva najboljši prijateljici, se pa tolerirava in se mi smili. Nočem pa jo imeti na “grbi”.

poserjem se na tebe pa na tvojo sestro kuzla neumna.. 20 tem si danes že odprla o tej tvoji sestri.. očitno si bolana v glavo in obsedena z sestro..al je nimaš ali pa je defenitvno 500x bolj uspešna od tebe gnoj od babe..zihr maš 150kg+ pa nimaš kaj druga za počet bajsika

to kar ste volili 30 let, to imate, lepo oddajajte indijcem in filipincem še naprej, slovenske družine naj krepajo

bajsika, 07.11.2024 ob 23:17

poserjem se na tebe pa na tvojo sestro kuzla neumna.. 20 tem si danes že odprla o tej tvoji sestri.. očitno si bolana v glavo in obsedena z sestro..al je nimaš ali pa je defenitvno 500x bolj uspešna od tebe gnoj od babe..zihr maš 150kg+ pa nimaš kaj druga za počet bajsika

Ti si pa močno motena in zleht oseba. Nobene teme nisem danes odprla !! Odgovarjam ostalim, starši so še živi. Rešitev je tudi da lastnik podaljša za kakšen mesec, na kar je pristal , tako ima 2 meseca da nekaj najdejo. Hišo nerada z možem deliva z drugimi ljudmi ker ni večdružinska , tako bi imeli skupno kuhinjo, dnevno, le 2 sobe jim lahko zagotovim ločene. Ne želim si tega. Če ne bo šlo drugače, pa naj pride k nam dokler ne najdejo drugje.

To ni  problem od vceraj, najemniskih stanovanj je vseskozi premalo. Stevillo prebivalcev hitreje narasca, kot se kaj zgradi, zlasti zaradi priliva nove delovne sile iz drugih drzavah. Pa vendar, ko planiras svojo familijo, moras gledat na sirso sliko. Se gres riziko, da ti najemnik odpove stanovanje ali bos premislil, kaksna je opcija, ce gres izven Lj. zivet in delat. Vzporedno delatcna tem, da prides do svojega stanovanja.

Avtorca, jaz ti dam prav pa ceprav je tvoja sestra, ni samo ona, je kompletcena familija. Ne recem, da imate eno stanovanje, ki ima locen vhod, ajd mesec dva a ponavadi se to zna zavlect. Recmo jaz se fajn zastopim z mojimi bratje, sestra ampak skup stanovat ne gre, vsi rabimo svoj mir. Tako, da nic se ne ponujat.

kolebate ali pomagat svoji bliznji krvni sorodnici v času krize ali ne, medtem ko kosovarjem ni problem naselit cele vasi v eno stanovanje, zato smo slovenci tu kjer smo

Taki neiznajdljvi ljudje se hitro nekam usidrajo.  Jaz tudi ne bi skakala od sreče da vzamem družino sestre ali brata v hišo, konec koncev smo jo zgradili da imamo v njej svoj mir. Sestra naj razmisli kako bo živela naprej, ker če si v najemu, moraš to vzeti v zakup , da se pogodba lahko prekine.

Srčno upam, da je tema izmišljena. Kako podli ste ljudje.

Qwertz, 07.11.2024 ob 23:51

Srčno upam, da je tema izmišljena. Kako podli ste ljudje.

V današnjih časih imeti otroka, nepremičnine pa ne, je tvegano početje. Mi ne bi nikogar vzeli v hišo, ne sorodnikov, ne prijateljev, pol se moraš prilagajat, ne moreš sproščeno hodit po bajti. In pol so itak zamere, ko jim rečeš, da morajo iti.

Zakaj izmišljena tem. Verjetno je ta sestra en tak fičfirič, če se z lastnikom da zmeniti na odlog za en mesec, naj intenzivno išče. Avtorica ni gradila hiše da bodo sedaj prišli kar k njej kot pijavka. ne poznamo zgodbe ampak najemniki so taki da se zmeraj sami sebi smilijo, hkrati pa ne bi naredili nič za boljše življenje. Naj si kupi hišo nekje v brdih. To pa ne, ona bi Ljubljano

Anonimna819, 08.11.2024 ob 06:47

Zakaj izmišljena tem. Verjetno je ta sestra en tak fičfirič, če se z lastnikom da zmeniti na odlog za en mesec, naj intenzivno išče. Avtorica ni gradila hiše da bodo sedaj prišli kar k njej kot pijavka. ne poznamo zgodbe ampak najemniki so taki da se zmeraj sami sebi smilijo, hkrati pa ne bi naredili nič za boljše življenje. Naj si kupi hišo nekje v brdih. To pa ne, ona bi Ljubljano

In potem še ven ne bo hotela . Niso tako enostavne stvari,, odvisno kakšen značaj ima sestra. Eni so res kot pijavke, preveč takih ljudi sem videla da bi verjela v resne stiske.

Ne morem verjet, kakšna sestra si ti. Družina z otrokom in mačko skoraj nemogoče, da dobi stanovanje v najem. Ti pa živiš kot kraljica, v veliki, bspol prazni hiši?  Sebičnost in egoizem sta tvoja “vrlina”.

Pomisli tudi na to, da si si ti lahko zgradila hišo, so ti bili gotovo tvoji starši v veliko pomoč. Če drugega ne, so morda čuvali tvoje otroke, medtem ko si gradila? Kaj finančno prispevali? Pomisli tudi na starše torej. Ali bi si oni želeli, da tudi ti priskočiš na pomoč njihovemu drugemu otroku?

Sestra sigurno ne bo hotela obviseti pri tebi. Nobena ženska ne deli rada kuhinje in kopalnice z drugo žensko.

Pa bog pomagi kaksni ste ljudje… pa kako ne bos pomagal  sestri..kaj je zvami resno..

pa ne mi o svojem miru ..

ce se dva meseca, ne morte odpovedat miru.. dizem ruke.. resno..

pa pizda kaksni smo postali ljudje..

bom kr dans potipala moje odrasle otroke..kako bi oni postopal. upam, da me ne razocarajo.

Katja844, 08.11.2024 ob 07:00

Ne morem verjet, kakšna sestra si ti. Družina z otrokom in mačko skoraj nemogoče, da dobi stanovanje v najem. Ti pa živiš kot kraljica, v veliki, bspol prazni hiši?  Sebičnost in egoizem sta tvoja “vrlina”.

Ha, ha, ha. kar ti jo vzemi. Njena vrlina je, da si je priskrbela  lastno nepremičnino, sestra  pa ne. Če se zdaj tolerirata, se bosta čez nekaj mesecev sovražili. V kolikor se ji zdi, da mora nekaj naredit, naj ji pomaga iskati stanovanje in jo prepriča, da se izven Ljubljane tudi normalno živi.

Kakšno stanovanje pa išče (velikost) in približno kakšno najemnino ima v mislih? Mogoče imam rešitev.

Par dni nazaj si pa pisala, da umira.

Me bi si uničeval lastnega miru, na svetu ne je veliko preveč problemov.

Na vaseh mački niso problem. Naj išče izven mesta.

Jaz bi povabila za krajši čas sestro, otroka in mačka. Njen dec naj pa k svoji žlahti gre. To jima bi dalo zagona, da bi čimprej poiskala nekaj svojega. In ne, ni res, da v LJ ni sanovanj, sam denar moraš imet. Sestra bi pa verjetno rada prišparala denar zase.

To je prvi vrsti posledica tega, da so najemnine v LJ glede na cene nepremičnin, stroške, davke, amortizacijo, rizike in lasten čas ter živce prenizke.

Naslednji problem je počasno sodstvo, ko traja zelo dolgo, da nekoga preko izvršitelja fukneš ven iz lastnega stanovanja. In potem to pač narediš sam ali pa najameš kakšne šiptarje, da opravijo ta del posla.

Tudi če se ti lastna sestra zabubi v tvojo hišo, se boš srečala tako s prvim kot drugim.

Potem pa stopi v akcijo in ji najdi stanovanje

Sestrino druzino sem ze sprejela pod streho, brez najemnine, za obdobje 3 mesecev, ker so imeli plan in so intenzivno resevali stanovanjsko problematiko. Sicer ji pa tudi zaupam, sva bili vzgojeni, da sva samostojni in ne parazitirava. Odselili so se na svoje se prej, kot so nacrtovali.

Sedaj imam pa najemnike, ki jih je cedalje vec in je flet evidentno premajhen za njih. Ze par mesecev poslusam, da iscejo novo stanovanje, da pa so vecja za njih predraga, iz Ljubljane oni sli ne bodo, njej na kraj pameti ne pade, da bi svoj status iz prejemnice socialne pomoci spremenila v prejemnico place …

Glede na to, da izrazas dvom, da bi selitev sestre lahko bila za njih stalna resitev … dobro premisli. Sicer pa svojo sestro poznas …

Brina5, 08.11.2024 ob 08:02

Pa bog pomagi kaksni ste ljudje… pa kako ne bos pomagal  sestri..kaj je zvami resno..

pa ne mi o svojem miru ..

ce se dva meseca, ne morte odpovedat miru.. dizem ruke.. resno..

pa pizda kaksni smo postali ljudje..

bom kr dans potipala moje odrasle otroke..kako bi oni postopal. upam, da me ne razocarajo.

Vem za primer, ko  so prišli le za tri mesece, ostali skoraj 3 leta. Vmes je dedec imel stečaj in so se ukvarjali še z rubežniki in dokazi o lastnini. Večkrat sta se tudi grdo kregala, čez vikende so na vrtu hoteli imeti roštiljade in obiske. Razšli so se v precej slabih odnosih. Je boljša prva zamera kot zadnja.

New Report

Close