Gostilne imajo pa zmeraj slabšo hrano
Zahodno od raja, 09.11.2024 ob 11:47
Zmoti me, da velikokrat skuham precej bolje, kot mi postrežejo v dragi gostilni.
Tocno to. Če se tako na hitro nekaj skuham doma, je bolje kot v gostilni. Ali sem postala tako dobra kuharica ali pa je stanje v gostilnah postalo porazno. Včasih si šel v gostilno jesti za gušt, nekaj kar ne ješ pogosto doma, ali se ti ne da pripravljati, ampak danes je kvaliteta zelo padla. Okus je enak za vse jedi, ojačevalci okusa, kot bi jedel nekaj z medlim okusom. Sploh kakšen Jurman v Ljubljani je postal porazen. Poraz od kvalitete in okusa. Pa še so gostilne, Kratochwill in podobno, ki so močno padle. Zelo je padla kvaliteta. Tisti ki poznate kakšno v redu gostilno v Ljubljani , pa da ni predraga, povejte prosim . Včasih dobimo na obisk poslovne partnerje in res več ne vem kam naj jih peljem . Zdaleč najbolje sem zadnja leta jedla v eni zakotni gostilni na Blokah, ko so nas po pogrebu povabili na potrebščini. Hrana okusna. Tista gostilna dela le za večje zaključene skupine, drugače so zaprti. Mi kuhamo samo se doma, ne sparam na sestavinah, res pa doma skuham poceni in zelo okusno.
sicer nikoli nisem neki rada hodila po restavracijah.. sem bolj pristaš domače kuhe ali pa intimnega piknika v naravi v dvoje.. ampak kar sem jedla zunaj in to so seveda jedi, ki jih delam tudi doma, pa sebi naredim bolje, kot to kar sem jedla tam.. pa govorim za različne range.. tudi tadražje.. najbolj patetično pa je, ko dobiš na ogromnem krožniku deset njokov v omaki.. kako naj se človek od tega naje, cena pa glede na ponujeno precej visoka.
Kvaliteta je padla, cene so šle pa gor. Pa niti se niso toliko dvignile cene hrane kot pijače.
“Poceni” gostilne, ki ponujajo malice sem skenslala. Prvič zato ker je kvaliteta močno padla in drugič ker je kar malo drago vsak dan dajat 9- 10 evrov. Mene ne moti toliko če so porcije manjše, ker se dostikrat dogaja da so dostikrat prevelike. Pice zelo redko jemo zunaj, ker so preslane. Fast food si privoščimo par krat letno. Najstniki sicer hodijo na kakšne burgerje.
Kar se pa tiče gostilen – v tiste kamor hodim, kvaliteta ni bistveno padla, cene so šle pa gor. Za 4 člansko družino kosilo pride najmanj 120 evrov. To je ta najbolj poceni varianta.
Mimogrede v Kratochvila in Jurmana vozite poslovne partnerje? Nimam besed.