Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko vidim človeka brez zoba

Ko vidim človeka brez zoba

ga takoj obravnavam kot nižjerazredno kasto.

Umivaj si zobe!

Odgovor na objavo uporabnika
5000, 10.11.2024 ob 09:26

ga takoj obravnavam kot nižjerazredno kasto.

Umivaj si zobe!

Čez par let ti bodo vsi zobje popadali ven.  Ker niti slučajno ne veš, kaj te še čaka.

ker zobje lahko umanjkajo iz ust samo zaradi neumivanja? ker debil si ti … ziher nosis snežno belo protezo ali pa imaš na zobeh nalepljene luske. fuj.

Poznam nekoga, ki je vse prednje zobe izgubil v prometni nesreči. Preden do mu lahko uredili zobovje, je bil obsojen na tri leta škrbavosti, dve operaciji in dolgotrajno prilagajanje čeljusti.

Se ti zdi, da gre za packarijo ali zanemarjenost?

Ja različne standarde imamo. Jaz recimo ko nekaj takšnega slišim/preberem….tudi popredalčkam tvojo sorto ljudi v škatlo neinteligentnih/nerazgledanih/prepotentnih. Imam pač alergijo na glupost. Vsak ima pač svoje standarde in poglede na to kaj je nižja sorta razvitih ljudi. Na srečo se zob da kupit, tega kdo si pa se ne da tako hitro zamenjat, če sploh.

monovka, 10.11.2024 ob 09:46

Poznam nekoga, ki je vse prednje zobe izgubil v prometni nesreči. Preden do mu lahko uredili zobovje, je bil obsojen na tri leta škrbavosti, dve operaciji in dolgotrajno prilagajanje čeljusti.

Se ti zdi, da gre za packarijo ali zanemarjenost?

Jaz sem prvi zob (šestica) izgubil po prejemu žoge v glavo. Doma je samo počil in se odlepil od plombe. Nekaj so še poskušali rešiti pa ni držalo. Ker sem bil še najstnik tudi niso svetovali nadomestka. Sedmica se je malo pomaknila na njeno mesto. To je pa to. Pri drugi šestici zaradi vnetja korenine in kosti so pa predlagali vsadek, ker zdravljenje bi zneslo ene 700 eur in sama uspešnost je samo 50/50. Vstavili so vsadek. Ostalo še drži.

Avtor teme a napišeš se svoje ime in priimek, da bomo vedeli koga se izogibati, ker ljudi s predsodki in da hoc sodbami na podlagi njih, ne maramo, čeprav imamo zaenkrat še vse zobe.

Človek brez zob bo lahko imel umetne čez čas, to pa svoj nemogoči karakter vedno sabo nosiš, neizbežno. Zamisli se.

Bumbarji glupi… Seveda so izjeme ljudje ki so izgubili zobe zaradi poškodbe,

Govorim o tistih, ki so zob izgubili zaradi nehigiene. Ali pa slišim kdaj koga, ja mam zobarja jutri moram sčistit zobni kamen … Gravži nemarni nehigienični …

5000, 10.11.2024 ob 10:20

Bumbarji glupi… Seveda so izjeme ljudje ki so izgubili zobe zaradi poškodbe,

Govorim o tistih, ki so zob izgubili zaradi nehigiene. Ali pa slišim kdaj koga, ja mam zobarja jutri moram sčistit zobni kamen … Gravži nemarni nehigienični …

Zob se da nadomestiti, pameti ne.

Zadnjič je rok-1 objavil zelo super temo o nepotrebnih obsodbah ljudi in zakaj to počnejo. Rok, če to slučajno prebereš, prilepi ta članek še enkrat. Hvala ti.

Se spomnim, kako je Matej Tonin hodil okoli brez enega zobeka in je bil prav lušten 😀 pač se zgodi, no potem je dobil novega in problem se je rešil. Pa tudi če ga ne bi dobil, na podlagi tega obsojati nekoga je znak nezrelosti. Tudi glede pleše, močnejše postave, pegic, mozoljev se je nepotrebno delati norca.

Lp

in kako to veš kdo je izgubil zob zaradi nehigiene? meni so pred 13 leti v dveheseih izpulili 5 zob kao zaradi groboloma, ki ni posledica nehigiene temveč malarnosti zobozdravnikov. pazi to, v vseh teh letih nisem bil potem niti enkrat več pri zobarci zaradi kakšnega popravila, vedno je vse ok, nobenega kariesa nimam tako da mi ni pol qurca kasno zakaj imam plombe se iz o.š.

ap tudi proteze ne nosim in nimam vsadkov, škrbine se vidijo, boli me dupe kaj si taki kot si ti mislite meni.

ne umivam so več zob z zobno pasto, samo še z vodo, zobarca verjet ne more da imam vse ok že tolk časa in ji ni jasno kaj se je dogajalo prej. prej so seo dogajali mostički, slabo  narejene plombe, nezazdravjeni zobje, ki najbrž sploh niso potrebovali zdravljena, in pa seveda zobne paste. žal mi je, da že prej nisem vedel sten vse kemije, pokazal fakiča zobarjem.

ahahahaha, 10.11.2024 ob 11:32

in kako to veš kdo je izgubil zob zaradi nehigiene? meni so pred 13 leti v dveheseih izpulili 5 zob kao zaradi groboloma, ki ni posledica nehigiene temveč malarnosti zobozdravnikov. pazi to, v vseh teh letih nisem bil potem niti enkrat več pri zobarci zaradi kakšnega popravila, vedno je vse ok, nobenega kariesa nimam tako da mi ni pol qurca kasno zakaj imam plombe se iz o.š.

ap tudi proteze ne nosim in nimam vsadkov, škrbine se vidijo, boli me dupe kaj si taki kot si ti mislite meni.

ne umivam so več zob z zobno pasto, samo še z vodo, zobarca verjet ne more da imam vse ok že tolk časa in ji ni jasno kaj se je dogajalo prej. prej so seo dogajali mostički, slabo  narejene plombe, nezazdravjeni zobje, ki najbrž sploh niso potrebovali zdravljena, in pa seveda zobne paste. žal mi je, da že prej nisem vedel sten vse kemije, pokazal fakiča zobarjem.

Hvala, da si z nami delil svojo izkušnjo. Jaz bolj kot hodim okoli zobarjev, slabše je.  Iskreno? Dovolj jih imam. V končni fazi, sem raje brez kakšnega zoba.
Tudi jaz sem si prenehala umivati zobe z mehko ščetko in zobno pasto (katera vsebuje cuker). Sprašujem se ali je bolje imeti ‘umetno sranje’ v ustih ali biti brez zoba oz. brez zob.

Kaj ti pomaga vrstica zdravih zob, če pa imaš na črevesu raka. Bo treba nehat obsojat, da te ne rukne karma.

Človeški drek. Takšna gnusoba, ki tebi prihaja iz ust, je huje, kot biti brez zoba. To tvoje prihaja iz duše, manjkajoči zobje pa niso nujno posledica neumivanja zob.

Sama sem stara po 40 in mi manjkata dva zoba.  Štirica mi nikoli ni zrastla, kosti ni, imaplantat bi bilo zelo težko narediti, za mostiček bi mi uničili dva zdrava zoba. Sem raje brez. Manjka mi še en, predzadnji, izgubila sem ga med nosečnostjo, zaradi granuloma, ki ga žal nismo pozdravili. Se ne vidi in ne bom imela novega. Ostale zobe imam kot bisere, iz reklame, čiste in lepo vzdrževane. Morda pa ti avtorica sodiš po sebi?!

in ko vidiš človeka brez roke? jo je zgubil, ker si jih ni umival, obče znano je da si 70posto ljudi rok ne umiva.. ali ker je imel nesrečo?

ne gre se vsega v isti koš metat. ampak ja-to je dinamika mon ljudstva, ki so odraz taprave reale.

Na podeželju je veliko skrbastih ljudi. Tam ljudje zase bolj slabo skrbijo, ne hodijo niti k zobozdravniku

standardi, 10.11.2024 ob 09:55

Ja različne standarde imamo. Jaz recimo ko nekaj takšnega slišim/preberem….tudi popredalčkam tvojo sorto ljudi v škatlo neinteligentnih/nerazgledanih/prepotentnih. Imam pač alergijo na glupost. Vsak ima pač svoje standarde in poglede na to kaj je nižja sorta razvitih ljudi. Na srečo se zob da kupit, tega kdo si pa se ne da tako hitro zamenjat, če sploh.

👍👍👍  Tovrstne provokacije kot je uspela avtorju/ici te bedne teme, na žalost kažejo povprečni nivo slovenskega državljana.

Poznala sem enega čez 60, na kašnem zobu je imel plombo. No, pol so mu oa ven padali ko domine. Zato se ne hvali avtorca. Da ti kdo ne bo proteze pobiral po tleh. 😅☺️☺️☺️ Oralna kirurgija ne pozna zgolj zovarjev, neizobraženo dete, ki ji je svet pred nosom umsko zaprt. 😁🙃☺️☺️☺️

Te zadeve so drage. In ja, ne izgubiš zob samo zato, ker si jih ne umivaš. Starejši ljudje so potem brez. Tudi tasprednjih. Ker nimajo denarja.

Lois315, 10.11.2024 ob 13:58

Na podeželju je veliko skrbastih ljudi. Tam ljudje zase bolj slabo skrbijo, ne hodijo niti k zobozdravniku

kera volana, res. v mestu ima vsak pol 40+ kak manjkajoči zob, večina 70+ pa proteze, mostičke. pojma nimaš kdo ima svoje in kdo plastične zobe.

na podeželju vsaj vidiš koliko svojih zob ima človek. ker jih boli k kaj si kdo misli o njihovih zobeh. je pa moderno imet proteze, pa tudi če žulijo. pa implatante, ki so v bistvu antene, lovijo vse frekvence okol človeka. pa se živ. doba je 10 let, pol pa izvoli, sraufi v živo kost.

da o luskah in drugih prevlekah sploh ne govorim. to je biznis, haahahah filmski nasmeh.

Sin za 4 zobe sploh nima zasnove stalnih. Ko mu mlečni izpadejo, bo kar hufo. Sploh, ker so ozki, majhni.

Trenutno je še ok.

Seveda je bolje imeti implantante, mostički, plombe, itd..kot pa , da hodiš okoli brez zob. Revni bodo v prihodnosti kmalu vsi skrbasti.

A dej no, 10.11.2024 ob 14:05

kera volana, res. v mestu ima vsak pol 40+ kak manjkajoči zob, večina 70+ pa proteze, mostičke. pojma nimaš kdo ima svoje in kdo plastične zobe.

na podeželju vsaj vidiš koliko svojih zob ima človek. ker jih boli k kaj si kdo misli o njihovih zobeh. je pa moderno imet proteze, pa tudi če žulijo. pa implatante, ki so v bistvu antene, lovijo vse frekvence okol človeka. pa se živ. doba je 10 let, pol pa izvoli, sraufi v živo kost.

da o luskah in drugih prevlekah sploh ne govorim. to je biznis, haahahah filmski nasmeh.

Kako to misliš, implatanti ki so v bistvu antene?

Hvala.

ne razumem, 10.11.2024 ob 15:50

Kako to misliš, implatanti ki so v bistvu antene?

Hvala.

pa preberi si malo iz česa so implatanti, pa kovinske protez. vsi ti materiali lovijo frekvence.

nazadnje ko sem bral o teh stvareh je pisalo, da so implatanti iz dveh materialov, titan in cirkonije. den se topi v stiku z našim telesom, drugi ne. to ti piše tudi pri zobarjih, ki se s tem ukvarjajo, vsaj pisalo je ko sem jaz iskal informacije. garanciajka soba je 10 let, pa ne poznam nikogar ki bi jih potem dajal ven. folk nima pojma kaj ima v ustih.

sej za mostičke je pa 7 let, pa jih folk ne menja, ker jim nihče ne pove. ko pa ga na koncu daš dol ker se običajno tisti ta sredinski odkruši, pa ugotoviš, da imaš oba ta druga, ki sta mostiček držala, zjebana in ju je treba izpulit. tko so zajebali mene. če bi vedu prej, bi tisto petko pustil skrbasto, tko so mi pa 15 let kasneje se stirko in sestko spulil. Fak ker zajeb.

Resnice in zmote o zdravju zob

tole knjigo si poišči v knjižnici ali na bolhi. te bo kap zadela ko jo boš prebrala.

Resnice in zmote o zdravju zob

New Report

Close