Žvrkljanje olja
Saša E. v oddaji Jibajacajak pravi, da “vsako jutro kar 21 minut žvrklja sezamovo olje! “Bakterije, ki so se nabrale čez noč, mislijo, da so dobile hrano, in pridejo v olje, kjer se utopijo,” pojasni Saša, ki verjame, da ta tehnika odlično vpliva na telo in počutje.”
Na netu je sicer nekaj člankov o tem žvrkljanju, omenjajo olivno olje. To žvrkljanje naj bi preko žlez slinavk, ki so pod jezikom, očistilo telo strupov, kar pa se mi zdi malo verjetno. Edino kar mi je logično je to, da moraš žvrkljati na prazen želodec, kar je logično, sicer bi v nasprotnem primeru po 5 minutah valjanja olja po ustih najbrž bruhnil.
Ve kdo kaj tem žvrkljanju oz. to počne?
Ena127, 11.11.2024 ob 22:16
21 minut se mi zdi pa veliko. Že ustno vodico komaj zdržim tisto minuto. Težko vstajam in mi je veliko do tega, da sem čimprej v službi.
Tudi jaz moram biti že ob 6h v službi, zato mi je malo problem. A med tem ko imaš to v ustih, lahko opravljaš druge stvari, ki jih moraš zjutraj. Na primer stuširaš in oblečeš se lahko. Potem pa je itak že čas, da izpljuneš in si umiješ usta. 20 minut hitro mine, sploh zjutraj. Malo drugačna organizacija je pač potrebna.
Hvala, ker ste me spomnili na ta koristen ritual, bom res spet začela.
To sem jaz počela en čas s kokosovim oljem, pa potem olivnim. Meni kaj dosti ni pomagalo, kvečjemu so se mi pojavili žepki.
Je pa en zobozdravnik rekel, da to ni najboljša zadeva, ker uniči tudi dobre bakterije, ki so v ustni votlini, obstaja video na youtubu.
Ni vsaka modna muha, tudi najbolj koristna.