Žena podari darilo možu
Kako bi rekli temu, da če žena ne hodi v službo in nima centa svojega prihodka, v službo hodi le mož. Žena ima kartico od moževega računa in vse kar kupi, kupi seveda z moževim denarjem, ki je seveda skupen. Ta denar je zaslužil le mož, ampak denar je od obeh.
On se večkrat pohvali, da mu je žena za rd ali za božička ali karkoli pač kupila za darilo ful hudo, drago uro za jurja ali kaj takšnega….
Ampak to mu ni kupila žena, to si je on sam sebi kupil, saj je denar njegov. Meni je to pač smešno, da tako reče.
Ko pa on njej kupi, pa ona z lahkoto lahko reče, da je dobila za darilo od moža…. Sej ona ima vse od moža, vse kar ima, vse kar obleče, obuje, poje, spije, vse od prvega centa do zadnjega centa je dal mož. Ona nima od kje kaj vzeti.
Marabela977, 12.11.2024 ob 09:10
Kako bi rekli temu, da če žena ne hodi v službo in nima centa svojega prihodka, v službo hodi le mož. Žena ima kartico od moževega računa in vse kar kupi, kupi seveda z moževim denarjem, ki je seveda skupen. Ta denar je zaslužil le mož, ampak denar je od obeh.
On se večkrat pohvali, da mu je žena za rd ali za božička ali karkoli pač kupila za darilo ful hudo, drago uro za jurja ali kaj takšnega….
Ampak to mu ni kupila žena, to si je on sam sebi kupil, saj je denar njegov. Meni je to pač smešno, da tako reče.
Ko pa on njej kupi, pa ona z lahkoto lahko reče, da je dobila za darilo od moža…. Sej ona ima vse od moža, vse kar ima, vse kar obleče, obuje, poje, spije, vse od prvega centa do zadnjega centa je dal mož. Ona nima od kje kaj vzeti.
In kaj tebe to boli, avtor?
Kje piše, da gospa nima nič svojega denarja?
Mislim, da imata lep odnos. Ga imaš tudi ti?
Nisem prav nič fauš. Mene bi bilo sram, da ne bi hodila v službo in ne bi bila “koristna” in da bi mogla za vsak cent “fehtat” moža za keš. Če mene vprašaš je to neke vrste plačana delavka za sex….
Jaz nikoli nisem in nikoli ne bom podpirala tega, da je ženska praktično odvisna od moškega. Kar v njunem primeru ona je odvisna finančno od njega. Jaz nisem od nikogar odvisna in jaz si vse lahko kupim sama, prav tako lahko obdarujem s svojim denarjem druge ljudi.
Marabela683, 12.11.2024 ob 09:55
Nisem prav nič fauš. Mene bi bilo sram, da ne bi hodila v službo in ne bi bila “koristna” in da bi mogla za vsak cent “fehtat” moža za keš. Če mene vprašaš je to neke vrste plačana delavka za sex….
Jaz nikoli nisem in nikoli ne bom podpirala tega, da je ženska praktično odvisna od moškega. Kar v njunem primeru ona je odvisna finančno od njega. Jaz nisem od nikogar odvisna in jaz si vse lahko kupim sama, prav tako lahko obdarujem s svojim denarjem druge ljudi.
Pa moža imaš?
Pa s čim se ti ukvarjaš? Ženska, ki je doma, še posebej, če ima majhne otroke, ima veliko dela. Njeno delo je zelo pomembno, saj majhnim otrokom ni treba hoditi v jasli in v vrtec. Otroci v jaslih so stalno bolni. Gospa se je odrekla službi, da je lahko doma. Sigurno, če je doma, se ne praska in ne poležava. Pusti jo pri miru.
Potem so doma nekatere ženske, ki skrbijo za onemogle starostnike. Druge delajo na kmetiji in skrbijo za živali. Malokatera je doma, ki samo skuha in pospravi. In tudi, če naredi samo to, je to njeno življenje.
Tudi moja mama je bila doma, ni hodila v službo, pa je doma garala in naredila ogromno. Imeli smo kmetijo, skrbela je za živali, molzla krave, delala na polju…
Vsak ve zase.
gospa nima otrok, niti ne skrbi za nikogar. Gospa je bolj, kot ne lena baba! Kaj pa je pospravit flet vsak dan sproti za dvema osebama. Jaz pri 4 članski družini, s službo in šoloobveznimi otroci in z vsemi hobiji, z levo roko zraven še pospravim in skuham. Zvečer pred spanjem pogledamo tv in zraven zloživa še cunje. Ne mi govort, koliko ima gospa doma težkega dela. Gospa celo dopoldne okoli kofetka s sebi podobnimi babnicami, ki ni nobene koristi od njih. Do večera ima čas skuhati večerjo za moža, potem pa ko pojesta, vrže posodo v pomivalca. To je to. 2x na teden opere stroj cunj in to je to. 1x na teden posesa, pomije po tleh in obriše prah. Teh 60m2 bo pa že pospravila.
Ni gospa s kmetije. Samo revica je, ker ne dela, ker ne zna slovenskega jezika! To je pač njen izgovor. Ker bosancev pa mi slovenci res ne razumemo kaj govorijo. Sej če tako pomislim, da v 15 letih se ni naučila slovensko govoriti, mora res bit prizadeta v glavo.
Da meni baba podari darilo kupljeno iz mojega denarja, ji ga v glavo vržem. To pol ni darilo. Darilo bi bilo, če bi sama od nekje privarčevala denar in mi iz tega kupila darilo. Sicer pa ne rabim nobenega darila in ga raje ne prejmem, kot pa da si ga “sam” kupim. To je res kar nekaj.
Ne podperam lenih ljudi.
No pametna res ni, ker jaz poznam eno zelo inteligentno bosankico. Tudi ona je lepo gospa doma. Mož cele dneve gara od jutra do večera. Samo ona ima svoj prihodek od socialne tako, da vsaj ima svoj “prihodek”
Ta gospa pa ne dela, ker je v bosni delala na banki, pa se je med vojno preselila v slovenijo in takrat je potem tukaj delala, kot čistilka kakšno leto. Potem pa je začela jamrati, da jo vse boli in celo imela je neko poškodbe noge…. Pa se je potem po 3 letih na borzi končno upokojila zaradi bolečin v nogi. Odkar je invalidsko upokojena, pa redno hodi na slovenske, ja slovnske veselice in na vseh zabavah kjer je, je najbolj poskočna in najbolj skače in pleše. Takrat je nič noga ne boli. Pa tudi v kakšen hrib na pohod gre s svojo družbo. Je tudi nič noga ne boli. Samo delat pa ne more, o to pa ne. Dobiva lepo invalidnino in socialno!
Čisto mogoče, da je samo še ena od monovskih zgodbic za nabiranje postov:
Glavna vloga: avtorica, ki z levo roko dela vse mogoče in bi celo lahko dobila nagrado za najpridnejšo ženo. Če je ne bi dajala ena od slovenskih lastnosti …
Druga vloga: žena Bosanka, ki ji ni treba delati nič in še mož ji daje denar. (Še dobro, da ji ga ne daje socialna 🙂
Zaplet: slovenska foušija v stilu če je meni krava crknila, naj sosedu rajši crknita dve…