Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otroci učiteljev so poden

Otroci učiteljev so poden

Učitelji očitajo staršem da se vmešavajo v njihovo delo. Daleč najslabši sos ončki od učiteljev – se le-ti kar konkretno vmešavajo v njih delo, otroci so pa večinoma pretepači in narkomani. Toliko znanja da naša pedagoška fakulteta!

otroci njihovi niso podenj..so kar so..Me pa razpizdijo učitelji, ki so hkrati, ozirma v vlogi starša..dvojna merila..bog nedaj, da se vmešavaš ali komentiraš njihovo delo, kot učitelja..oni samo pa glede svojih otrok na veliko vmešavajo v snov, pouk, ocene, v načrt, se pozanimajo kaj in kako za teste pri svojih kolegicah učiteljicah itd..

Ker moji trije so čisto normalni.Delovni , družinski in brez kakšnih odvisnosti.

saj tudi učiteljice niso kaj prida. Dolgo sem delala na šoli kot računovodkinja. Ko bi vi vedeli, kakšne čenče so to vse ven spravile. Vsakega starša so imele na tapeti. Drle so se kot živina. Polovica od teh bi morale biti na pomirjevalah . Niso za učitelje. Več kot pol jih je bilo ločenih, ker moški niso mogli biti z njimi. Lahko bi še celi dan naštevala…

Tule pa moram pritrdit prvotnemu postu.

Moja hči je imela sošolko, ki je bila hči učiteljice razrednega pouka (sicer ne na isti šoli kot sta jo obiskovali punci). Učiteljičina hči je bila daleč najbolj nevzgojena, prevzetna, ošabna, prepirljiva, namišljeno superiorna deklina. Že v petem razredu osnovne šole je provocirala fante (namerno kazala tangice čez legice, vsakodnevno šminkanje, provokativno oblačenje), se poniževalno obnašala do punc (jim je prav povedala kdo in zakaj je lahko v njeni družbi), pred učitelji pa je bila zelo ponižna. Ko so se sošolci malo distancirali od nje, smo bili vsi starši klicani na roditeljski sestanek, kjer so nam povedali, da se en otrok (ne z imenom, seveda) počuti zapostavljenega, izločenega iz skupnosti. In da naj se doma pogovorimo s svojimi otroki, ker to pač ni ustrezno obnašanje v razredu. Jaz sem samo debelo gledala… pa smo vsi vedeli, za koga gre. Ker so otroci doma povedali kdo in zakaj izstopa. Skratka: njena mati je zagnala tak kraval okrog tega da je bilo nekaj časa prav nevzdržno. Itak je v sedmem razredu pripeljala domov resnega fanta, s katerim sta stara dva (učiteljico + njen copat) izrinila iz spalnice, tako, da sta spala v dnevni sobi. Smrklja in njen jeb*** pa v spalnici. Da ne omenim pogovorov, razgovorov, predavanj in sestankov, ki so jih imeli sošolci v svetovalni službi (kjer je, mimogrede, zaposlena ženska, ki tudi nima vsega pospravljenega na podstrešju). Tam so otrokom povedali, da ne smejo biti ljubosumni na sošolce/sošolke, ki so telesno in intelektualno bolj razviti od njih. Ker to je bil menda vzrok nastali situaciji. Bolano, res. Sicer je to moja osebna izkušnja, ampak… komaj sem čakala, da se oba otroka spokata iz osnovne šole.

je ločenih ker nimajo vsega pospravljena, večina tudi pretepa može in otroke. In take potem učijo tuje otroke?! Ga je bolje dat pred računalnik, naj ga Google nauči!!!

Seveda. Zdaj se boste pa še na otroke spravili. Ali za vse v razredu veste, kaj so starši po poklicu? Še v šoli ne vedo!

Poznam ogromno učiteljev in profesorjev. Vsi imajo skulirane in pametne otroke.

In koliko otrok učiteljic poznate, da lahko tako zaključujete? 100 – da bo vsaj približno dovolj velik vzorec? Tudi jaz sem hči učiteljice in imam še dve sestri. Kot najstnica sem bila kar problematična,  moja sestra je zelo delovna – zoisova štipendistka, ta druga sestra pa tudi popolnoma neproblematična. Torej kdor je poznal mene kot najstnico, bi lahko rekel da so otroci učiteljic problematični. Kdor je poznal kakšno od mojih sester bi trdil ravno obratno.

V bližini imamo učiteljico, ki ima tri otroke in učitelja, ki ima dva.

Vsi zelo pridni, lepo vzgojeni, pozdravljajo, se zelo lepo pogovarjajo (očitno drugače, bolj artikulirano), doma pomagajo, športajo, nastopajo na proslavah, (vsi igrajo inštrument ali plešejo balet), skratka ni da ni.

Morda se najde kakšen problematičen. Tako kot se najde med zdravniki, zajnicami, frizerkami, natakaricami.

Tako, da je to kar nekaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Ime ali vzdevek, 12.11.2024 ob 13:46

Tule pa moram pritrdit prvotnemu postu.

Moja hči je imela sošolko, ki je bila hči učiteljice razrednega pouka (sicer ne na isti šoli kot sta jo obiskovali punci). Učiteljičina hči je bila daleč najbolj nevzgojena, prevzetna, ošabna, prepirljiva, namišljeno superiorna deklina. Že v petem razredu osnovne šole je provocirala fante (namerno kazala tangice čez legice, vsakodnevno šminkanje, provokativno oblačenje), se poniževalno obnašala do punc (jim je prav povedala kdo in zakaj je lahko v njeni družbi), pred učitelji pa je bila zelo ponižna. Ko so se sošolci malo distancirali od nje, smo bili vsi starši klicani na roditeljski sestanek, kjer so nam povedali, da se en otrok (ne z imenom, seveda) počuti zapostavljenega, izločenega iz skupnosti. In da naj se doma pogovorimo s svojimi otroki, ker to pač ni ustrezno obnašanje v razredu. Jaz sem samo debelo gledala… pa smo vsi vedeli, za koga gre. Ker so otroci doma povedali kdo in zakaj izstopa. Skratka: njena mati je zagnala tak kraval okrog tega da je bilo nekaj časa prav nevzdržno. Itak je v sedmem razredu pripeljala domov resnega fanta, s katerim sta stara dva (učiteljico + njen copat) izrinila iz spalnice, tako, da sta spala v dnevni sobi. Smrklja in njen jeb*** pa v spalnici. Da ne omenim pogovorov, razgovorov, predavanj in sestankov, ki so jih imeli sošolci v svetovalni službi (kjer je, mimogrede, zaposlena ženska, ki tudi nima vsega pospravljenega na podstrešju). Tam so otrokom povedali, da ne smejo biti ljubosumni na sošolce/sošolke, ki so telesno in intelektualno bolj razviti od njih. Ker to je bil menda vzrok nastali situaciji. Bolano, res. Sicer je to moja osebna izkušnja, ampak… komaj sem čakala, da se oba otroka spokata iz osnovne šole.

Saj V srednjih ni nič bolje.

New Report

Close