Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od kje otrokom denar?

Od kje otrokom denar?

Dober dan, hodim po LJ danes in vidim ogromno otrok z velikmi znamkami nike, hugo boss, armani ter dezajner bunde moncler itd. Od kje otrokom denar za take stvari? Je tako samo v LJ

A spet provokacija? V bosni, v turčiji imaš tržnice, kjer prodajajo fejk znamke skoraj zastonj.

Ni vse v fejk cunjah. Dosti jih normalno kupi v trgovini ali na netu. Nekatere zgoraj naštete znamke sploh niso tako drage. Ta dražje znamke imajo pa tudi linije cunj za reklamo po bolj dostopnih cenah.

Kar se avtorjevega vprašanja tiče – ja le kdo bi lahko otrokom kupoval cunje? Ti res nihče ne pride na misel?

Kupijo jih starši, tudi revni, ker ozroci trdijo, da bodo izločeni, če ne bodo imeli teh znamk.

Ne da otroci trdijo. Tako je odkar sem bila majhna jaz. Mama je vedno poskrbela, da sva s sestro lepo obleceni in z najmanj addidas cevlji.

Pa je to 20 let nazaj, na os  je poucevala uciteljica naravoslovje, najprej te je pogledala od glave do peta, nato si bil vprasan… Zal to je danasen svet :/

Jaz svoje otroke ucim: ni vazno kdo si, kaj si, od kot prihajas, kaksne barve si, vere, ali si psihicno bolan, vsi smo ljudje in krvavi pod kozo, spostovati je treba vse ljudi! Obnasaj se do ljudi kakor zelis, da se drugi obnasajo do tebe!

Ce bi tako vzgajali tudi visji placilni razred, ki imajo puno rit vsega, bi vsi lepse ziveli 🙂

Res je. Naš otrok je začel v petem razredu dajati pomen znamkam.

Ljubljana.

Znamka mora biti vidna. Ni dovolj našitek znotraj. Mora biti znak ali napis.

Meni to deluje ceneno, ampak ok. Baje vpliva na priljubljenost v razredu.

Odgovor na objavo uporabnika
Znamke, 13.11.2024 ob 13:18

Res je. Naš otrok je začel v petem razredu dajati pomen znamkam.

Ljubljana.

Znamka mora biti vidna. Ni dovolj našitek znotraj. Mora biti znak ali napis.

Meni to deluje ceneno, ampak ok. Baje vpliva na priljubljenost v razredu.

V bistvu potem otrok že v mladih letih postane oglasni pano znamkam, ki jih nosi ob enem pa ni plačan ampak starši drago plačajo, da njihov otrok dela reklamo korporacijam.

Kaj naštevaš niso znamke ki stanejo veliko draga avtorica

Tisti, ki se šopirite z znamkami zvenečih imen, imate revščino  v glavi in v denarnici, a se tega žal ne zavedate.

Kvalitetna oblačila iz vrhunskih materialov, ki so vrhunsko krojena in telesu prijaznih, neoporečnih materialov  – ne izstopajo po ničemur, razen po kvalitetnem kroju.

Ampak raja to itak ne prepozna, ker se ne sveti in ni gor nobenega logotipa ali napisaz

Sram me bi bilo  hoditi ob človekiu, ki nosi  bundo, čez katero je napis velik napis  BOSS.

Patetično.

Žalostno, da kupujejo priljubljenost. Samozavesten otrok ne rabi znamk in si upa nositi tudi dve nogavici iz različnega para.

Dost žalostno, da to kot starš podpirate. Vzgajate potrošnika, idiota, ki vse da samo na zunanji videz. In potem se še čudite, kako to, da mora to imet, da je priljubljen. Seveda mora, če živi med takimi idioti.

Od kje otrokom denar?

Osnovnošolke in srednješolke zaslužijo s fukom, fantje pa s preprodajo droge.

burja22, 12.11.2024 ob 18:46

Dober dan, hodim po LJ danes in vidim ogromno otrok z velikmi znamkami nike, hugo boss, armani ter dezajner bunde moncler itd. Od kje otrokom denar za take stvari? Je tako samo v LJ

Verjetno otrokom denar/oblačila od staršev!

Staršem pa debar verjetno, ker kupijo neke druge čokolade in ne Milke in nek xy čokoladni namaz in ne Nutele. Aja, pa ker perejo samo ponoči!

v lj ti ga osmošolka ali devetošolka po pouku potegne za 50 evrov.

2323423, 13.11.2024 ob 13:21

V bistvu potem otrok že v mladih letih postane oglasni pano znamkam, ki jih nosi ob enem pa ni plačan ampak starši drago plačajo, da njihov otrok dela reklamo korporacijam.

Evo, točno to sem jaz rekla mojim. Dončiču drago plačajo, da jim dela reklamo, a ti jim jo boš pa kar zastonj oz. še plačal? Kupimo, kar nam je ok, lahko je znamka ali pa ne, niso s tem obremenjeni. Ne bi rekla, da to vpliva na priljubljenost otroka. Je pa res, da smo obrobje in ne LJ. To, da si malo za svetom, ima pač tudi svoje pluse.

Kot otrok nikoli nisem nosila znamk – do gimnazije sploh nisem vedela, da je to tako pomembno. V gimnaziji (na periferiji Slovenije) so nekateri sošolci na veliko nosili znamke, jaz pač ne ker nismo imeli toliko denarja (starši so ravno zgradili hišo). Na nas, ki znamk nismo nosili, so nekateri gledali zviška – počutila sem se slabo. Na faksu je bilo vseeno, kako smo oblečeni, sem pa vedno bila oblečena udobno in (baje) zelo lepo – ne vem, kupila sem tisto, kar je kvalitetno, da sem lahko nosila zelo dolgo.
Danes si lahko privoščim tudi precej drage znamke in če vidim kaj lepega in uporabnega, si kupim. Pogoj pa je, da se NE vidi, katere znamke je. Listke porežem stran – to je prva stvar, ki jo naredim, preden oblačilo prvič oblečem.

Samo čefurji hodijo taki naokoli. Fake znamke si prinesejo iz tržnice v Bosni. Trenirka in pederusa je njihov zaščitni znak.

Otroke že od malega vzgajamo, da materializem ni tisto, kar je pomembno.

Oblačila z velikimi napisi so neestestska.

To razumejo, en sin sploh ne želi nobene unamke, 1 ja, ampak neopazno. Hči si včasih zaželi kakšen kos, kjer je znamka pač vidna, a ne ravno v smislu napisov.

Res pa se ni mogoče povsem znebiti vsaj majnih znskov, predvsem na vrhnjih oblačilih.

Hugo Boss je neka znamka zate? Daj prosim si poglej cene resnih designerskih hiš… drugače pa od kod denar? Najprej je tukaj ogromno ponaredkov, od takih cenenih za nekaj eur do res kakovostnih, ki pa se še vedno prodajajo za 20, 30% cene in folk naroča preko FB skupin, telegrama. Da o t.i. clearance štacunah in spletnih prodajalnah ne govorim,…

Od kod denar sicer? Bogati starši, dekleta od 12 leta pa marsikaj zaslužijo tudi s spolnimi uslugami. Povpraševanja je ogromno.

Večina so fejk cunje od priseljencev, nič bat, njim je važen napis in da se čimbolj sveti, original od tega pa je 1%?

Kje mislis

Me res firbec kam hodi v šolo. Bičevje? Koseze? Štepanjc?

Ker tja kamor naša tega niti približno ni. Ravno obratno. Ti napisi Hugo ipd so čista ciganarija.

Spet tema kjer si pedofilska golazen da duška.

New Report

Close