Filip Pesek in njegov način izražanja
.https://www.youtube.com/watch?v=EAXCSrzX42Q
Če boste pogledali in poslušali pogovor s Filipom Peskom, boste opazili, da ne zna povedati niti enega stavka, ki ne bi vseboval vsaj nekaj angleških besed. Celo tako daleč gre, da je pol stavka v slovenščini, pol v angleščini. Izredno moteče za poslušanje, verjetno misli, da je večji frajer, če tolče to spakedranščino? Če bi ga želel poslušati nekdo, ki ne zna angleščine, ga ne bi razumel niti malo.
šodr, 13.11.2024 ob 06:44
.https://www.youtube.com/watch?v=EAXCSrzX42Q
Če boste pogledali in poslušali pogovor s Filipom Peskom, boste opazili, da ne zna povedati niti enega stavka, ki ne bi vseboval vsaj nekaj angleških besed. Celo tako daleč gre, da je pol stavka v slovenščini, pol v angleščini. Izredno moteče za poslušanje, verjetno misli, da je večji frajer, če tolče to spakedranščino? Če bi ga želel poslušati nekdo, ki ne zna angleščine, ga ne bi razumel niti malo.
Ves kaj, pri nas v IT firmi se tudi tako pogovarjamo, ker je enostavneje, ker niti ne vem, ce so vsi izrazi v slovenscini. In ce uporabljas ang 10 ur na dan je normalno da to postane del tvojega besednjaka. Smo mlada ekipa, sem med starejsimi in imam vcasih kar tezavo z razumevanjem, ker ne poznam vse izrazov ker tudi delam na drugacnem oddelku.
Podoben “problem” je tudi pri nas. Moteč sicer, a razumljiv. Če se nekdo uči od tujcev, bere vso strokovno literaturo v angleščini, študira enako, ima mednarodno ekipo, kjer s številnimi govori angleško… je to dosti normalno. Izgleda da bi bilo treba bistveno več truda, da bi vse sproti poslovenil… zato sprejmem(o).
Ne gre za “ven metanje” ali frajarjenje.
Kaj ta Filip dela z očmi?! Blinka, meži in podobno. Ne maram ljudi, s katerimi ne morem vzpostaviti dobrega očesnega kontakta. Po obnašanju mi deluje, kot da nima končane osnovne šole in je FB njegov učitelj, totalno naduvan, pa pomojem mora biti kar pras** kot šef, težek karakter, v resnici je pa še čisto nezrel, otroček. Njegova mi pa vizualno ni všeč zaradi velikih zobov. Jaz Rosvite in Prifarcev ne poslušam več zaradi Filipa, so totalno padli v mojih očeh zaradi pojavljanja ob njem, slab koncept reklame.
rok-1, 13.11.2024 ob 08:43
Podoben “problem” je tudi pri nas. Moteč sicer, a razumljiv. Če se nekdo uči od tujcev, bere vso strokovno literaturo v angleščini, študira enako, ima mednarodno ekipo, kjer s številnimi govori angleško… je to dosti normalno. Izgleda da bi bilo treba bistveno več truda, da bi vse sproti poslovenil… zato sprejmem(o).
Ne gre za “ven metanje” ali frajarjenje.
To je razumljivo, dokaj.
Kaj počne ta Pesek? Mislim, da nič podobnega, da se ne bi mogel izražat v svojem jeziku. Mogoče se motim?
SDSovci itak ne znajo niti sklanjat niti uporabljat slovenščine. NE morem verjet, de je ena leva scena pr nas bolj nacionalna kot desna. Desnuharji majo pa itak IQ vemo kak. Kar se pa Rosvite tiče je pa men čist ok, vsaj mal rešeta slovenske levičarje, škoda le da Janše ne. A nista hodila onadva? Sicer njen način govora na Odmevih je katastrofalen, non stop se ji kaj zatika in nekdo, ki bi kandidiral za voditelja informativnega programa, danes s takim načinom govora in napakami ne bi prišel skozi. Ampak što je je, Rosvita ti kar mal rešetaj tale folk, ene parkrat sem bil navdušen nad tvojo oddajo.
jaz mislim, 13.11.2024 ob 08:46
Kaj ta Filip dela z očmi?! Blinka, meži in podobno. Ne maram ljudi, s katerimi ne morem vzpostaviti dobrega očesnega kontakta. Po obnašanju mi deluje, kot da nima končane osnovne šole in je FB njegov učitelj, totalno naduvan, pa pomojem mora biti kar pras** kot šef, težek karakter, v resnici je pa še čisto nezrel, otroček. Njegova mi pa vizualno ni všeč zaradi velikih zobov. Jaz Rosvite in Prifarcev ne poslušam več zaradi Filipa, so totalno padli v mojih očeh zaradi pojavljanja ob njem, slab koncept reklame.
Povej po pravici, ta Filip te moti samo zato, ker ni levičarski radiator kulturnik.