Levičarki dosegli prepoved martinovanja v Leskovcu
Anonimno 4136, 13.11.2024 ob 16:12
Alkohol nima v OŠ kaj počet, enako kot tudi župnik ne. Imamo ustavo in tam je cerkev od države ločena.
Kaj pa ko so imeli v neki šoli težave in je župnik odstopil župnišče in to brezplačno, da je pouk potekal nemoteno, dokler šola ni bila sanirana?
Je pa tako – ko je šole konec, v večernih urah, čez vikende, se šolski prostor lahko uporablja v druge namene, tudi za razne prireditve, športne, kulturne, proslave. Po tvoji logiki tudi v šolah ne bi smelo biti volišč, to je politično! pa so, ker zakon ni na tvoji strani.
evangelij za levičarje, 13.11.2024 ob 16:28
Kaj pa ko so imeli v neki šoli težave in je župnik odstopil župnišče in to brezplačno, da je pouk potekal nemoteno, dokler šola ni bila sanirana?
Je pa tako – ko je šole konec, v večernih urah, čez vikende, se šolski prostor lahko uporablja v druge namene, tudi za razne prireditve, športne, kulturne, proslave. Po tvoji logiki tudi v šolah ne bi smelo biti volišč, to je politično! pa so, ker zakon ni na tvoji strani.
Župnik je odstopil prostore za šolo, njega takrat ni bilo zraven, tuki bi pa v prostorih šole blagoslavljal alkohol. Zgleda se vam zdi to normalno, meni ne.
Ne vem če ravno drži, da se v prostorih izobraževalnih ustanov lahko odvijajo vse “pasje” procesije. Sicer pa imajo na razpolago kulturni al kak že dom.
Aha, seveda, tam bi jih lahko uživalo ob pijači le 150, v šoli pa 400. Kdo bo pa plačal urejanje, čiščenje…. a Martinovalci, ko bo vse pokozlano in vsa okolica prescana. Ni šlo drugače.
Igrišča so ograjena z namenom in namenjena tudi določenemu namenu. Naj bo tisti “lepi duhovnik”, ki se nekaj usaja raje tiho. Njegova klika je nekoč zaradi modne revije v cerkvi odgnala v tujino enega normalnega in dobrega duhovnika, danes se pa kot vegeta vtikujejo v vsakega in v vse.
Naj se ravnajo po njihovih pridigah in bodo imeli dovolj dela.
Sicer pa nekomu v zapisu tam zgoraj, Stajmenova že nekaj časa ni več ministrica, če še nisi ugotovil-a.
oja, seveda so odstopili cerkvene prostore, ampak nikoli zastonj.
Fifi801, 13.11.2024 ob 16:46
Računalnikov pa se kr ni razdelila. Pa se veliko stvari ni postorila. Gamad lopovska zavajajoča, manipulativna in uničevalska ste. Vse kar vas zanima kako ukrasti davkoplačevalski denar, pa če vsi okoli vas pocrakajo…
ji ne bi skodilo ce bi sla malo v cerkev levakanija…ali se vsaj 10mzapovedi naucila…ne kradi in ne lazi…
Mene bi bilo na njunem mestu sram. In ne vem, o kakšnem alkoholu, popivanju in bruhanju govorite bedaki. Martinovanje je ena od redkih tradicij in praznovanj, ki nam jih je še ostalo in tudi ko govorimo o pitju vina, govorimo o kulturi in ne popivanju. Tako vzgajamo tudi naše otroke in v nedeljo smo imeli tudi pri nas doma prijetno srečanje prijateljev, vina pa smo popili le za vzorec. Tisti, ki pa imate težave z alkoholom, pa ne rabite nobenega praznika kot izgovor za pijančevanje.
V šolah, tudi ali pa še posebej v Leskovcu pa se organizira veliko kulturnih prireditev, raznih pogostitev in srečanj, ker je pač manjši kraj in velikih dvoran ni na razpolago. In vedno je bilo prijetno, saj se domačini takšnih srečanj zelo radi udeležujejo, da se malo podružijo. Pa večinoma sploh nimajo veze s šolo. Na žalost se očitno določeni ljudje trudijo uničiti še teh nekaj prijetnih druženj med ljudmi. Menda je boljše, da se še bolj zapremo med svoje štiri stene. Po možnosti osamljeni, depresivni in s kozarcem alkohola v roki.
Po srcu sem in bom za vedno Dolenjka in kaj se dogaja na takih Martinovanjih mi je zelo dobro znano. In nisem pretiravala kaj se dogaja.
Da so na podeželju gonilo življenja šole ni nič novega. Ne moti me, da se tam prirejajo igre, plesi, proslave z različnimi nameni in tematikami, tako druženje ob pijači pa po moje ne sodi v prostore šol. Potem bi se lahko tam družili bajkarji, razni sektaši, pa morda kaka rdeča luč bi bila lahko namontirana, pa izložbe s “ponudbo” različnih artiklov bi lahko imeli.
Ob sobotah bi lahko imeli notri tržnico, pa prodajalno, ali pa morda kar šank s ponudbo. A to vam je ok?
V šolah, tudi ali pa še posebej v Leskovcu pa se organizira veliko kulturnih prireditev, raznih pogostitev in srečanj, ker je pač manjši kraj in velikih dvoran ni na razpolago.
In kaj dvorano rabijo, da bojo pokozlali vse not? Niti Maribor nima dost velike dvorane, da bi martinovalci not pasali, zato je na prostem, jaki problem.
Hja, ko so imeli lani muslimani v šolskih prostorih organizirano množično molitev ob svojem prazniku, teh skrajnih levičark to ni prav nič motilo. Moti jih pa en župnik in njegov 2 minutni blagoslov vina, kar je itak tudi prikaz zgodovinsko-kulturno tradicije, saj se je tako delalo več sto let.
A bodo levičarji iz Shakespearovih iger cenzurirali vse like duhovnikov, škofov in vso versko simboliko ter vse omembe Boga?
PIKULET POWER, 14.11.2024 ob 00:10
Hja, ko so imeli lani muslimani v šolskih prostorih organizirano množično molitev ob svojem prazniku, teh skrajnih levičark to ni prav nič motilo. Moti jih pa en župnik in njegov 2 minutni blagoslov vina, kar je itak tudi prikaz zgodovinsko-kulturno tradicije, saj se je tako delalo več sto let.
A bodo levičarji iz Shakespearovih iger cenzurirali vse like duhovnikov, škofov in vso versko simboliko ter vse omembe Boga?
PODPIS POD TOLE, še v druge se vtikajte, se spomnite bedaki ko so islamisti molili v telovadnicah in športnih dvoranah v devedesetih, zakaj takrat niste vpili da se tega ne sme ?
Nisem želela odgovor, da po celi Sloveniji. Želim točen odgovor z imeni krajev. Če dobim podatke, sigurno grem v akcijo in preverim ali to drži. Pa ne mi sedaj, da nekje, nekoč, na nekem kraju pa imajo…. tako pa prihaja do nepreverjenih kroženj informacij.
Sicer pa v dotični temi o martinovanju kot vem, je samo na seji občinskega sveta bilo zastavljeno vprašanje ali drži podatek kaj se bo v šoli dogajalo.
Vse ostalo je plemenitenje in izkrivljanje resnice. Saj z vprašanjem ni prepovedala on tega dogodka. Zakaj ga pa na dvorišču cerkve in farovža ne organizirajo. Kako le zdržijo v MB na prostem? Pa ne le 1 dan, raztegnejo to “Štajersko Novo leto” na več dni veseljačenja na prostem, pa se še nihče ni pritožil.
Vsak se naj znajde po svoje po mišljenju nekaterih.
Če kaj rabiš, si ustvari. Moti me in vem, da je bilo zakonsko, da se v ustanovah( šolah, vrtcih…) ni smelo prirejati takih zadev. Ne rečem proslave državnega in družbenega pomena. Res pa je, da je na deželi potekalo malo po svoje mimo zakonskih pravil.
Če si želijo muslimani….. izberi po želji svoje obrede izvajat, naj si uredijo zadeve tako, da bodo imeli svoje objekte, ki si jih uredijo in imajo po svojih merilih.
Še vedno čakam na imena krajev po SLO, kjer se ti obredi izvajajo v šolah, vrtcih in javnih objektih, ki so zgrajeni iz državnih, občinskih sredstev.
mamka Miška, 14.11.2024 ob 08:42
Nisem želela odgovor, da po celi Sloveniji. Želim točen odgovor z imeni krajev. Če dobim podatke, sigurno grem v akcijo in preverim ali to drži. Pa ne mi sedaj, da nekje, nekoč, na nekem kraju pa imajo…. tako pa prihaja do nepreverjenih kroženj informacij.
Sicer pa v dotični temi o martinovanju kot vem, je samo na seji občinskega sveta bilo zastavljeno vprašanje ali drži podatek kaj se bo v šoli dogajalo.
Vse ostalo je plemenitenje in izkrivljanje resnice. Saj z vprašanjem ni prepovedala on tega dogodka. Zakaj ga pa na dvorišču cerkve in farovža ne organizirajo. Kako le zdržijo v MB na prostem? Pa ne le 1 dan, raztegnejo to “Štajersko Novo leto” na več dni veseljačenja na prostem, pa se še nihče ni pritožil.
točnega odgovora ne boš dobila ker te info cel gugl ne najde, sem pa prepričana da če bi se kaj takega zgodilo v eni sami slovenski šoli, bi desničarska struja v slo bila tako glasna, da bi vsaj en slo medij rekel nekaj na to temo, pa ni.
Če pa ima vseen kdo info točno kje in kdaj pa bi tudi jaz to rada slišala. Sem hudo proti!