Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zadihtat vrata

Kako zadihtat vrata

Trenutno ne morem v nakup novih vrat. Kako zadihtam balkonska vrata, da ne bo pihalo notri? So original lesena, v 40let stari hiši.

Kaj kupim, kje kupim in kako zadihtam?

Samolepilni trakovi različnih debelin in profilov- Bauhaus, Obi, Mercator tehnika in podobno. 5m stane par evrov.

v Merkurju se kupi original tesnilo za stara Jelovica vrata in jo zamenjaj.

Hvala za predloge!

Ti trakovi se dajo na notranji rob? Ker vrata se ne zaprejo 100% in je cca 0,5cm lufta. Bo trak zatesnil to?

Mislim, da bo zatesnil.

Če pogledaš po spletu, dobiš res ful poceni okna. Recimo salamander, jager, bauhaus… Vsa ta okna so sicer nižjekakovostna izvedba, vseeno pa 300% boljša od tega, kar imaš noter. Menjaš lahko s pomočjo kakšnega handymana med prijatelji tudi sama. Jaz sem pred nekaj leti vsa okna vgradila brez pomoči, razen največjo mi je sosed pomagal nesti. Za to zimo pa tesnila, ni tak denar, da ne bi. Če še vedno fejst piha naredi pa zaveso z zelo goste tkanine, ful zadrži hlad. Ali pa naredi dodatni okvir, gor zaklamfaj tisto folijo za pakiranje in tesno stisni v špaleto, da zatesniš. Med oknom in folijo se bo ustvaril zračni žep in hladu od okna ne bo več čutiti kot gibanje mrzlega zraka.

New Report

Close