Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko je primerna najemnina

Koliko je primerna najemnina

.slovenskenovice.si/stanovanje-za-1000-evrov-na-mesec-oglasujejo-kot-idealno-za-upokojence/

Grozno je, kam letijo cene. Ampak za višino najemnine so krive cene m2. Mi smo kupili pred 5 leti 60m2 iz 1965, pred fasado. Našega je tretjina pologa, dve tretjini kredit še 25 let. Mesečni obrok znaša 750 eur, stroški davkov, sklada, popravil, zavarovanj, brez stroškov bivanja, mesečno segajo skoraj na 1000 eur. Ne oddajamo, sami koristimo. Zdaj pa mi povejte, koliko bi bila sprejemljiva najemnina, če bi ga dali na trg? Ker pri jurja najemnine se mi pokrije strošek, ki ga imam s stanovanjem. V to niso všteta nobena popravila, menjave aparatov, ki imajo v najemu pol krajši čas obratovanja, torej 25 let imam stanovanje za strošek, profita sigurno nimam preden je poplačan kredit. V vmesnem času blok propada, vedno več bo potrebno vlagati. Danes sem stara šestdeset, ko bo kredit poplačan, je verjetnost, da še bom živa, relativno mala, torej govoriti o investiciji, je nesmiselno. Torej, če bi sami imeli tako situacijo, povejte, kaj je sprejemljiva najemnina? Ker sam gnev, kako lastniki lupajo folk, je brezplodno pritoževanje. In primerjave z avstrijskim modelom. Ja, najemnine so v Avstriji dosegljive. Ampak tudi naše iz državnega fonda so. Neprofitna stanovanja lahko imajo pol nižje cene, ker v njih vsi plačujemo, ki delamo. Jaz moram pa svoje stanovanje sama kupiti. In ko ga bom prodajala, pa sigurno ga bom, ker se mi model oddaje ne bo finančno splačal, bo spet nekdo rekel, da sem oderuh, ker za ceno, ki jo bom želela, ne bo dobil kredita, na najem z odkupom pa ne bom pristala, ker potrebujem denar za finiširat hišo izven Ljubljane, ki si jo bom v penziji lahko privoščila.

To stanovanje je novo. Pri 1000 eur najemnine se ne pokrije naslednjih trideset let kredita, s pologom praktično štirideset let. To ni investicija, to je minus. Čez 40 let ne bom potrebovala stanovanja jaz, ne moji otroci. Mogoče vnuki. Torej naj oddajam kot investicijo za vnuke?

Vem, da je situacija težka. Ampak toliko da bo kdo razumel zakaj je tako kot je.

Zdravniki z dodatki kupili stanovanje v Schellenburgu ali Šumiju, zdaj pa oddajajo drugim.

Zadnjič pa je bil po TV en invalid, ki je že izgubil oba starša in ga mečejo na cesto, ker baje stanovanje oziroma blok ni državno, ampak privat. Za kozlat. Kam bo šel?

Jaz oddajam 3 sobno, 65 m2, dve spalnici, večji dnevni prostor z kuhinjo, kopalnica, balkon, veža,klet.. za 900 EUR. Kompletno prenovljeno pred dvema letoma od stropa do tal, vse prenovljeno, od talnih oblog do radiatorjev. Novo lepo pohištvo, lokacija Šiška. Najemnino nakažejo, plačam vse davke, v pogodbi je realno znesek najemnine ki jo tudi nakazejo. Oddajam družini . Glede tega da smo največji lopovi, pa škoda besed. Država se ne ukvarja z milijonskimi krajami preko javnih razpisov, za državo smo največji lopovi lastniki stanovanj ki oddajamo . Mi se “kopamo” v denarju in ne vemo kam z njim. Lol

Odgovor na objavo uporabnika
Bla bla, 13.11.2024 ob 22:04

Zdravniki z dodatki kupili stanovanje v Schellenburgu ali Šumiju, zdaj pa oddajajo drugim.

Zadnjič pa je bil po TV en invalid, ki je že izgubil oba starša in ga mečejo na cesto, ker baje stanovanje oziroma blok ni državno, ampak privat. Za kozlat. Kam bo šel?

On je breme države in ne zasebnega lastnika stanovanja. Naj mu uredijo občinsko stanovanje. Ne moreš se ti vseliti v tujo lastnino in jamrati ko te vržejo ven.

DEBILI, ki morate imeti svoje stanovanje in 50 % stanovanja date banki (da dobite kredit) in najemojemalci vam pač morajo pokriti ta vaš kredit, a ne?

Pacient je pač tisti, ki gre v najem po teh cenah. Po teh cenah vzameš SVOJ KREDIT.

DEBILI, ki morate imeti svoje stanovanje in 50 % stanovanja date banki (da dobite kredit) in najemojemalci vam pač morajo pokriti ta vaš kredit, a ne? VI PA MORATE IMETI POTEM ŠE DOBIČEK pri oddajanju, KER JE STANOVANJE VAŠE.

Pacient je pač tisti, ki gre v najem po teh cenah. Po teh cenah vzameš SVOJ KREDIT.

“Pacient je pač tisti, ki gre v najem po teh cenah. Po teh cenah vzameš SVOJ KREDIT.”

POPRAVLJAM. Pacient je tisti, ki vzame kredit po tej ceni in pacient je tisti, ki gre v najemn.

NORMALEN ČLOVEK GRE V AVSTRIJO, tujino in pusti preklete oderuhe pri miru.

Obračunaj si še dvig vrednosti stanovanja od kar si ga kupila pa do danes.

2018 sem kupila stanovanje za 1300 na m2

Sedaj se stanovanja v tem in sosednjih blokih prodajajo za 2k.

Tukaj sem naredila 70k profita.

Oddajam ga za 700 eur na mesec – prihodki caa 50.000,00

Koliko je sedaj moj profit? Samo najemnina ali razlika?

Kaj pa tisti, ki ste dobili zastojn stanovanje?

Najemnina ni plačilo gradnje hiše. Vrednost zgradbe se vlako leto zmanjša, pri čemer upoštevamo, da se zidovi starajo tudi 120 let, odvisno od vrste in kvalitete materijala, oprema ima krajšo dobo trajanja. Za mnoge je gradnja slabo premišljena investicija in potem hlepijo po višanju plač, da lahko odplačujejo kredite, katerih neodplačani del banke revalorizirajo, depozitov pa ne, trenutno razen Unicredit banke.

Pričakuješ, da ti bodo najemniki odplačali gradnjo stavbe, potem jih boš pa odslovil? Takšne bi razlastil z novim zakonom podobnim ‘Jazbinškovemu’.

Preprosto vprašanje, 13.11.2024 ob 22:01

.slovenskenovice.si/stanovanje-za-1000-evrov-na-mesec-oglasujejo-kot-idealno-za-upokojence/

Grozno je, kam letijo cene. Ampak za višino najemnine so krive cene m2. Mi smo kupili pred 5 leti 60m2 iz 1965, pred fasado. Našega je tretjina pologa, dve tretjini kredit še 25 let. Mesečni obrok znaša 750 eur, stroški davkov, sklada, popravil, zavarovanj, brez stroškov bivanja, mesečno segajo skoraj na 1000 eur. Ne oddajamo, sami koristimo. Zdaj pa mi povejte, koliko bi bila sprejemljiva najemnina, če bi ga dali na trg? Ker pri jurja najemnine se mi pokrije strošek, ki ga imam s stanovanjem. V to niso všteta nobena popravila, menjave aparatov, ki imajo v najemu pol krajši čas obratovanja, torej 25 let imam stanovanje za strošek, profita sigurno nimam preden je poplačan kredit. V vmesnem času blok propada, vedno več bo potrebno vlagati. Danes sem stara šestdeset, ko bo kredit poplačan, je verjetnost, da še bom živa, relativno mala, torej govoriti o investiciji, je nesmiselno. Torej, če bi sami imeli tako situacijo, povejte, kaj je sprejemljiva najemnina? Ker sam gnev, kako lastniki lupajo folk, je brezplodno pritoževanje. In primerjave z avstrijskim modelom. Ja, najemnine so v Avstriji dosegljive. Ampak tudi naše iz državnega fonda so. Neprofitna stanovanja lahko imajo pol nižje cene, ker v njih vsi plačujemo, ki delamo. Jaz moram pa svoje stanovanje sama kupiti. In ko ga bom prodajala, pa sigurno ga bom, ker se mi model oddaje ne bo finančno splačal, bo spet nekdo rekel, da sem oderuh, ker za ceno, ki jo bom želela, ne bo dobil kredita, na najem z odkupom pa ne bom pristala, ker potrebujem denar za finiširat hišo izven Ljubljane, ki si jo bom v penziji lahko privoščila.

To stanovanje je novo. Pri 1000 eur najemnine se ne pokrije naslednjih trideset let kredita, s pologom praktično štirideset let. To ni investicija, to je minus. Čez 40 let ne bom potrebovala stanovanja jaz, ne moji otroci. Mogoče vnuki. Torej naj oddajam kot investicijo za vnuke?

Vem, da je situacija težka. Ampak toliko da bo kdo razumel zakaj je tako kot je.

Po novem lahko  najemniki posiljajo pogodbe na Furs sami in veliiki tako že delajo. Nihče ne vpraša najemodajalca….Plus tega se bo revni sloj   naselili v vsa prazna stanovanja kot  drugje po svetu, to je ustaljena praksa…. ne vemo kaj čakajo pri nas neumneži.  SAMO NAPREJ. Res gosspodi  slovenski je treba pokazat malo več, kot se imajo.

Torej imajo zdravniki 5000 EUR dodatka na mesec?

Anonimno 8834, 14.11.2024 ob 20:57

Najemnina ni plačilo gradnje hiše. Vrednost zgradbe se vlako leto zmanjša, pri čemer upoštevamo, da se zidovi starajo tudi 120 let, odvisno od vrste in kvalitete materijala, oprema ima krajšo dobo trajanja. Za mnoge je gradnja slabo premišljena investicija in potem hlepijo po višanju plač, da lahko odplačujejo kredite, katerih neodplačani del banke revalorizirajo, depozitov pa ne, trenutno razen Unicredit banke.

Pričakuješ, da ti bodo najemniki odplačali gradnjo stavbe, potem jih boš pa odslovil? Takšne bi razlastil z novim zakonom podobnim ‘Jazbinškovemu’.

Na grmado s  temi oderuhi. Da jih ni sram  od najemnika zahtevati denar za  vsak vloženi prtiček.  Vse, da bi tem voluharjem odplačal najemnik, nikjer na svetu ni, da bi moral celo davek za stavbno zemljišče plačevati najemnik nadutemu najemodajalcu, kot pri nas, ki lahko  oddaja seronja debilni pokvarjeni po 4 in več ležišč na 15tih kvadratih. To naj raje vzame pod nadzor  država pokvarjena, kot pa da preganja Janšo in Goloba v peskovniku, ki se skupaj  dogovorjata za  uprizorjeni šov.

In kaj je s tem narobe, da ti najemniki odplačajo stavbo? Pa naj vzamejo kredit in ga odplačujejo namesto najemnine in s tem denarjem kupijo svojo stavbo.

Če računaš, koliko si profitirala z lastništvom nepremičnine od leta 2018 do danes, moraš še upoštevati da je vsak evro danes vreden bistveno manj kot je bil 2018.

Če pogledaš cene v trgovinah in gostilnah, so nekje 2x višje kot so bile leta 2018.

Resnica je, da cene nepremičnin in cene najemnin bistveno zaostajajo za rastjo drugih cen. Oboje se realno celo pocenilo, sploh najemnine v LJ pa so po vseh finančnih kazalnikih bistveno prenizke.

Čigavo breme, 14.11.2024 ob 09:12

On je breme države in ne zasebnega lastnika stanovanja. Naj mu uredijo občinsko stanovanje. Ne moreš se ti vseliti v tujo lastnino in jamrati ko te vržejo ven.

Vrgli  ste ga ven,  ker ste stanovanje privatizirali.  Absurd.

Vidalli, 14.11.2024 ob 21:46

Če računaš, koliko si profitirala z lastništvom nepremičnine od leta 2018 do danes, moraš še upoštevati da je vsak evro danes vreden bistveno manj kot je bil 2018.

Če pogledaš cene v trgovinah in gostilnah, so nekje 2x višje kot so bile leta 2018.

Resnica je, da cene nepremičnin in cene najemnin bistveno zaostajajo za rastjo drugih cen. Oboje se realno celo pocenilo, sploh najemnine v LJ pa so po vseh finančnih kazalnikih bistveno prenizke.

Garsonjera za 1.200  najema  je pičkin dim no.  Do najnižje pa  ne more,  ker je vrsta predolga..

Luzerski posameznik ni niti državno breme, kaj šele zasebno.

Če nima za stanovanje, naj gre v kakšno prikolico tako kot v ZDA. Če pa še za to nima, pa naj gre pod most.

V tej državi se že itak bistveno preveč razvaja luzerje in socialkarje. Če bi se s to slabo prakso nehalo, bi se lahko bistveno znižalo davke za vse ustvarjalne.

Vidalli, 14.11.2024 ob 21:56

Luzerski posameznik ni niti državno breme, kaj šele zasebno.

Če nima za stanovanje, naj gre v kakšno prikolico tako kot v ZDA. Če pa še za to nima, pa naj gre pod most.

V tej državi se že itak bistveno preveč razvaja luzerje in socialkarje. Če bi se s to slabo prakso nehalo, bi se lahko bistveno znižalo davke za vse ustvarjalne.

Imate Kosovarke za to. Niso pa na forumu, ker ne znajo brati, ne pisati, v posesti pa imajo blokovska naselja,  ker imajo ogromno otrok in može luzerje prenekatere v kolikor jim  niso pobegnili na posao  v At in De.   Četrt prestolnice se je poselilo z ukrajinsko, kitajsko, idr bagatelo,  je  teh  veliko tudi drugje po  Sloveniji.  Deset tisoc  jih stoji kot nalozba bagateli… obstaja bagatela  –   je znan dobro marsikomu npr  en clovek s sto kupljenimi stanovanji… Kdo pere denar? Socialci? Je normalno ali ne,  da stanovanj  za Slovenca ni in ne oglašajte se iz ogabnega razloga-   da se spravljate na peščico slovenskih  ljudi, ki nimajo minimalne zveze s tematiko, ki jo hočete vsiliti in tako prekrivati realo do fundamenta. Bolj zabitih ljudi  kot so Slovenci verjetno na svetu ni. To vam je jasno.  20 odst jih dobro vozi za to. Vladajo. Začeli bodo nadzirat celo  vsako kupljeno trenirko, gate in ostalo..Prijavilo se bo FURSU. Preberite zakon, ki se  pripravlja.  Kot zadnje. V   luft stanovanja se morajo vseliti tisti, ki nimajo. Povsod v tujini bi se in tudi se.  Prav je tako.

Slovenec je zabit zaradi pohlevnosti.  Narod je jebeno trd. Komunizem mu je razjebal mozgane v poslušnost oblasti in tu smo kjer smo. Dinamika življenja postaja obupna na vseh področjih.

Šiptarje imamo, ker levičarska oblast spodbuja priseljevanje revnih in neizobraženih Balkancev. Ki so potem priklopijo na slovensko socialo, a v zahvalo volijo levičarje.

In ravno Balkanci potem dobijo tista neprofitna stanovanja. Ki pa jih sploh ne bi smelo biti. Prodati na trgu, denar v proračun in znižati davke!

Še vedno pa smo v EU in spoštuje se zasebna lastnina. Če je stanovanje moje, je lahko tudi prazno, če jaz tako hočem.

Ti, ki si luzer, definitivno nimaš čisto nobenega upravičenja do njega. Lahko pa greš spat pod most, tisto pa je javno dobro.

Briga me za Slovenijo, za Slovenijo sem naredil ogromno in mojo sestro v največji nosečnosti vrgli na cesto. Dan danes niti ne delam več , imam dobre prihodke in porabim samo 33%, od pokojnine,res mi je useno za Slovenijo, naredil reklamo prek TV da pridejo turisti, prosil stara mamo , da pride bratranec od moje mame poučevat na UKCLJ profesorje, dan danes kar je on iznašel pomoje uporablja 60% ljudi na svetu, in tako naprej in mi je useno , res useno za Slovenijo. Sam imam odlične prihodke in nerabi mi delat, zakaj in za koga bi delal? Nikoli ne bom pozabil ,kaj so storili, in mi je useno za večino.

Vidalli, 14.11.2024 ob 23:25

Šiptarje imamo, ker levičarska oblast spodbuja priseljevanje revnih in neizobraženih Balkancev. Ki so potem priklopijo na slovensko socialo, a v zahvalo volijo levičarje.

In ravno Balkanci potem dobijo tista neprofitna stanovanja. Ki pa jih sploh ne bi smelo biti. Prodati na trgu, denar v proračun in znižati davke!

Še vedno pa smo v EU in spoštuje se zasebna lastnina. Če je stanovanje moje, je lahko tudi prazno, če jaz tako hočem.

Ti, ki si luzer, definitivno nimaš čisto nobenega upravičenja do njega. Lahko pa greš spat pod most, tisto pa je javno dobro.

Luzerka ste vi, ki se šopiri v podedovanem stanovanju. Predpostavljam  gospa.  Je tako  vzdevek Vstaja izjavila  ali se izjasnila in bi se kr strinjal z njo iz izkušenj.

Anonimno ja tako, 14.11.2024 ob 23:28

Briga me za Slovenijo, za Slovenijo sem naredil ogromno in mojo sestro v največji nosečnosti vrgli na cesto. Dan danes niti ne delam več , imam dobre prihodke in porabim samo 33%, od pokojnine,res mi je useno za Slovenijo, naredil reklamo prek TV da pridejo turisti, prosil stara mamo , da pride bratranec od moje mame poučevat na UKCLJ profesorje, dan danes kar je on iznašel pomoje uporablja 60% ljudi na svetu, in tako naprej in mi je useno , res useno za Slovenijo. Sam imam odlične prihodke in nerabi mi delat, zakaj in za koga bi delal? Nikoli ne bom pozabil ,kaj so storili, in mi je useno za večino.

Useno? 😂😂😂

Ah..Spremljam te slepo črevo včasih. VEDNO si ZA PETAMI, ČE JE KAJ PEREČEGA.

Če je sta oranje naložba, mora biti najemnina tako visoka, da se ti ta nakup splača.  V Ljubljani do najemnine prenizke, glede na nakupno ceno !

New Report

Close