Kje ste samske ženske?
Na nekem drugem forumu se fantje pritožujejo, da ni samskih žensk. Sodeč po spoznavnih omrežjih je samskih fantov med 32. in 37. letom še ogromno. Statistično gledano, bi moralo biti približno enako tudi samskih žensk v tem starostnem razponu.
Kje torej naj fantje iščejo samske ženske (če izvzamemo online spoznavanje)? Kakšnih tehnik spoznavanja se poslužujete samske ženske? Govorimo o spoznavanju za kakšna resna razmerja (resne zveze) in ne o avanturah za eno noč oz. srečanjih za seks. Sploh še katera išče partnerja, ali so resne zveze že stvar preteklosti?
No, 14.11.2024 ob 20:11
To verjetno večinoma niso samski moški ampak poročeni FF, ki iščejo avanture. Poštene ženske pa niso na takih portalih, sploh pa ne poročene. Zato takšna razlika.
Odkod ta ideja, da poštene ženske niso na portalih? Danes se že 60% parov spozna na tak način, tradicionalnih oblik druženja skoraj ni več, dejting appi vsaj omogočajo, da se ljudje spoznavamo med sabo, čemu taki predsodki?
Na Tinderju npr. vsaj polovica žensk eksplicitno napiše v profil, da ne išče casual seksa, takih, ki prav napišejo, da iščejo neobvezen stik, je pa mogoče 1% ali pa še to ne.
Jaz sem sicer malo mlajši (30 let), vendar tudi opažam, da je težko kakšno spoznat. Dejting portali po mojih izkušnjah ne delujejo, drugače pa je v teh letih težko kakšno spoznat. Krog prijateljev se začne ožati, saj nekateri že imajo družine in avtomatsko nimajo časa za druženje, kakšni stiki se tudi prekinejo. Potem je tu služba, kjer ves čas gledaš enake ljudi in nimaš možnosti spoznavanja. Kaj se sploh da narediti, da bi v teh letih kakšno spoznal?
Aplikacije so namerno narejene tako, da moškemu spoznavanje otežujejo. Cilj je, da moški čim več časa preživi na aplikaciji in po možnosti plača še kakšno članarino. Spoznavanje je postalo drugorazrednega pomena.
Je pa nekaj res: Če spoznavaš pri 16. letih, je velika verjetnost, da naletiš na samsko. Če spoznavaš po 30. letu, je velika verjetnost, da boš naletel na zasedeno. In če je hitrost spoznavanja 1 ženska na 2 tedna, potem lahko traja let in leta preden najdeš pravo… kot bi iskal šivanko v kopici sena. Ženske, brez vaše pomoči ne bo šlo. Moški moramo vsaj približno vedeti kdaj se kje zadržujejo samske ženske. Saj si menda želite zvečer h komu stisniti in zaspati v objemu?
Aplikacije, 14.11.2024 ob 20:40
Aplikacije so namerno narejene tako, da moškemu spoznavanje otežujejo. Cilj je, da moški čim več časa preživi na aplikaciji in po možnosti plača še kakšno članarino. Spoznavanje je postalo drugorazrednega pomena.
Je pa nekaj res: Če spoznavaš pri 16. letih, je velika verjetnost, da naletiš na samsko. Če spoznavaš po 30. letu, je velika verjetnost, da boš naletel na zasedeno. In če je hitrost spoznavanja 1 ženska na 2 tedna, potem lahko traja let in leta preden najdeš pravo… kot bi iskal šivanko v kopici sena. Ženske, brez vaše pomoči ne bo šlo. Moški moramo vsaj približno vedeti kdaj se kje zadržujejo samske ženske. Saj si menda želite zvečer h komu stisniti in zaspati v objemu?
“Aplikacije so namerno narejene tako, da moškemu spoznavanje otežujejo. Cilj je, da moški čim več časa preživi na aplikaciji in po možnosti plača še kakšno članarino. Spoznavanje je postalo drugorazrednega pomena.”
Gotovo appom ni v interesu, da se na hitro pofočkaš in greš, ampak samo spoznavanje se mi ne zdi oteženo, jaz sem jih kr neki spoznal, problem je nizek hektarski donos, moraš jih en kup sprocesirat, da se ti iskristalizira v dejt s kompatibilno, ene te ghostnejo, ene bi se samo pogovarjale, ene so v živo čist drugačne, ene so zmešane, ene so čist okej, ampak niso tvoj tip, ene so tvoj tip, pa ti nisi njihov…
Tko da na koncu se mi zdi je še najbolj učinkovito jih v živo nagovarjat, po mojih izkušnjah je skoraj vsaka vesela, da je opažena in zaželena, še ta poročene, ni tko k eni pišejo, da te obtožijo nadlegovanja, ampak ne moreš jih pa spet po cesti ustavljat, vseeno mora bit primerna situacija, sej tolk mal teh jih spet ni, samo moraš se odločit, da boš pozoren na ženske v radiusu 25m in imet samozavest ogovorit privlačno neznanko.
Ni problema ustavit privlačno lepotico, kadar dejansko imaš neki razlog. Problem je navezovat stik, kadar nimaš nekega razloga – razen tega, da ti je simpatična.
Za to, da mi je simpatična in še 100 drugim tipom, si ni sama kriva. Je, kakršna pač je. Verjamem, da ji je creepy in neprijetno in da ji gre na živce, če jo tipi kar tako ustavljajo, sploh če je še zasedena.
8409, 14.11.2024 ob 21:49
“Aplikacije so namerno narejene tako, da moškemu spoznavanje otežujejo. Cilj je, da moški čim več časa preživi na aplikaciji in po možnosti plača še kakšno članarino. Spoznavanje je postalo drugorazrednega pomena.”
Gotovo appom ni v interesu, da se na hitro pofočkaš in greš, ampak samo spoznavanje se mi ne zdi oteženo, jaz sem jih kr neki spoznal, problem je nizek hektarski donos, moraš jih en kup sprocesirat, da se ti iskristalizira v dejt s kompatibilno, ene te ghostnejo, ene bi se samo pogovarjale, ene so v živo čist drugačne, ene so zmešane, ene so čist okej, ampak niso tvoj tip, ene so tvoj tip, pa ti nisi njihov…
Tko da na koncu se mi zdi je še najbolj učinkovito jih v živo nagovarjat, po mojih izkušnjah je skoraj vsaka vesela, da je opažena in zaželena, še ta poročene, ni tko k eni pišejo, da te obtožijo nadlegovanja, ampak ne moreš jih pa spet po cesti ustavljat, vseeno mora bit primerna situacija, sej tolk mal teh jih spet ni, samo moraš se odločit, da boš pozoren na ženske v radiusu 25m in imet samozavest ogovorit privlačno neznanko.
8409, koliko časa si že samski? Glede ostalega napisanega se pa strinjam, veliko časa gre za nič na teh app
Ni problema, 14.11.2024 ob 21:56
Ni problema ustavit privlačno lepotico, kadar dejansko imaš neki razlog. Problem je navezovat stik, kadar nimaš nekega razloga – razen tega, da ti je simpatična.
Za to, da mi je simpatična in še 100 drugim tipom, si ni sama kriva. Je, kakršna pač je. Verjamem, da ji je creepy in neprijetno in da ji gre na živce, če jo tipi kar tako ustavljajo, sploh če je še zasedena.
Ja, saj pravim, ne moreš jih glih po cesti ustavljat, lahko pa npr. v vrsti v štacuni najprej s pogledom čekiraš, če jo zanimaš in jo nagovoriš, lahko jo v čakalnici pri zobarju… Idealne so pa delavnice, konference, seminarji, sploh ker jih je ponavadi ful na kupu, isto tečaji česarkoli, tam je tudi ponavadi veliko več žensk, fitnes je okej, ker če ne bi hotela biti opažena in nagovorjena, bi šla v sekcijo samo za ženske, ampak jih ni veliko samskih.
As a measure of last resort pa verske sekte, cerkve ipd.
Najbrž ni velika razlika, spoznavati malo mlajši ali starejši. Sem na enem portalu, že malo starejša. Z ene parimi sem šla na spoznavni kavo. In, kako je bilo? Hecno. Tipi so ves čas govorili o sebi, s čimer ni nič narobe. Me je zanimalo marsikaj, pa sem vprašala. Ampak, njih o meni ni nič zanimalo. Sem sama povedala marsikaj, pa nobenega odziva, ničesar. Nobenih veščin osvajanja ti moški nimajo. Po kavi z njimi nimam nobene želje po ponovnem srečanju, saj ne pustijo nobenega vtisa, energije. Nekateri pa kar direktno povedo, da jih zanima predvsem seks.
Zato svetujem moškim vseh starosti, naučite se veščin osvajanja.
Najbrž za mnogokoga ni ravno enostavno najti dovolj kompatibilnega (vseživljenjskega) partnerja. Sem na podobnem — le da jih štejem desetletje več –, frekvenca novih znanstev je nizka. Spoznavne portale sem ošvrknila pa se mi ne dopadejo; mnogo hrupa za nič. Težko bi rekla, da morebitnega partnerja aktivno iščem, nisem pa si zaprla vrat. Še največ bolj ali manj mimobežnih vezi stkem v hribih. Srečno vsem iskalcem. 🍀
@aplikacije, tole je zelo vehementna in (po tvoje) neizpodbitna trditev. Ocitno je zate tega vec, si v to preprican, zato me zanima, ce samo tri stvari nastejes, kje/kako to otezujejo. S cim tocno?
Drugace pa, tudi me zenske ne vemo, kje se nahajate SAMSKI KVALITETNI moski. Bos pomagal z nasvetom?
En od tam, 14.11.2024 ob 22:16
Najbrž ni velika razlika, spoznavati malo mlajši ali starejši. Sem na enem portalu, že malo starejša. Z ene parimi sem šla na spoznavni kavo. In, kako je bilo? Hecno. Tipi so ves čas govorili o sebi, s čimer ni nič narobe. Me je zanimalo marsikaj, pa sem vprašala. Ampak, njih o meni ni nič zanimalo. Sem sama povedala marsikaj, pa nobenega odziva, ničesar. Nobenih veščin osvajanja ti moški nimajo. Po kavi z njimi nimam nobene želje po ponovnem srečanju, saj ne pustijo nobenega vtisa, energije. Nekateri pa kar direktno povedo, da jih zanima predvsem seks.
Zato svetujem moškim vseh starosti, naučite se veščin osvajanja.
To ste na neke mizantrope naletel, normalno socializiranega moškega iskreno zanima ženska kot osebnost, ker ima rad ljudi in ga zanimajo, smolo ste imel.
Ampak to bi moral že na appu sfiltrirat, to se najbrž vidi, a je nekdo socializiran, a ga zanimate kot oseba.
Anonimno 5013, 14.11.2024 ob 22:31
@8409, kaj za tebe osebno pomeni, da nisi “skoz čist samski”?
Ne da kaj provociram, zanima me. Tudi večkrat preberem tvoje komentarje.
Pomeni, da nisem ves ta čas v celibatu.
Čeprav zadnje čase sem tudi to, ne morem več spat z random žensko, nekako umazanega se počutim zjutraj, v bistvu mi sploh nikoli ni bil všeč casual seks, ampak sem podlegel programiranju družbe, da je merilo moškosti, da jih moraš čim več kresnt. Prostitutke mi pa sploh niso opcija.
Avtor sprašuje ”Kje ste samske ženske?”
Predstavljaj si svojo pot in pot ženske kot življensko popotovanje z vlakom. Nekdo je vlak in nekdo postaja. V tem primeru je avtor postaja ker čaka! Zakaj nisi ti vlak?
Bodi kot vlak. Ko potuješ delaj na sebi, izpolnjuj svoje želje in gradi sebe. Na tej poti boš prišel do več postaj, na vsaki postaji se boš ustavil za nekaj časa, na eni manj na drugi več. Nekje ti bo bolj všeč in boš raziskal okolico in jo spoznal, drugje manj. Vedno si zapomni, da so te postaje le začasna postajališča in te tvoja pot vedno pelje naprej. Včasih se pot med dvema postajama zdi dolga in dolgočasna kot na vsakem daljšem popotovanju vendar je lahko nova postaja tik za ovinkom.
Tako je z ženskami. Tiste, ki so ti namenjene jih boš srečal v svojem življenju. Živi svoje življenje in pojdi svojo pot. Zapomni si, da vse ženske pridejo v tvoje življenje le za določeno obdobje in naj ne bodo nikoli tvoj fokus. Tvoj fokus bodi TI, tvoji družinski člani in tistih nekaj res pravih prijateljev! Ženske so danes tu, jutri jih več ni. Niti ozrla se ne bo za teboj, ko bo odhajala z drugim. Zato bodi ti tisti, ki greš naprej. Ti bodi vlak, ki gre svojo pot.
@aplikacije, tole je zelo vehementna in (po tvoje) neizpodbitna trditev. Ocitno je zate tega vec, si v to preprican, zato me zanima, ce samo tri stvari nastejes, kje/kako to otezujejo. S cim tocno?
Drugace pa, tudi me zenske ne vemo, kje se nahajate SAMSKI KVALITETNI moski. Bos pomagal z nasvetom?
@anonimno5013: sem stestiral kar nekaj aplikacij. Z moškega vidika so stvari takšne:
Tinder – Na začetku imaš ogromno matchev (da te privabijo k uporabi), vendar sčasoma to začne padati. Če že v štartu ne izbereš pravih slik (najbolj zanimivih) zanimanja ne bo veliko. Posledično tak profil Tinder dojema kot nezanimiv in ga zelo redko prikazuje. Če nimaš dovolj ogledov pa tudi ne moreš pričakovat kakšnega matcha.
Ona-On: Naročnino rabiš, da sploh lahko konkuriraš. Če sporočilo pošlješ brez članarine, se bo ženski shranilo v poseben razdelek “Kontaktni filter” (kot bi rekel “Spam e-pošta”). Čeprav je potreben samo en klik, ženske tega ne odpirajo, ker imajo že itak dovolj sporočil. Sporočilo tako ostane neprebrano, čeprav bi se morda lahko super ujela. Potem sem imel nekaj primerov, ko sem celo uro razmišljal in pisal izvirno (ne obrabljeno) sporočilo, ko pa sem želel sporočilo poslati, se je izpisalo: “Klepet s to uporabnico ni mogoč.”
Sem probal, kaj se spremeni s plačilom članarine. V tem primeru sicer imaš več kontrole, vendar je konkurenca še vedno prevelika (kot bi se 200 tipov teplo za 5 žensk).
Kje se nahajamo samski kvalitetni moški? Jaz vsakodnevno hodim na sprehod. Ne zaradi iskanja žensk, pač pa zaradi pozitivnih vplivov, ki jih gibanje in “odklop” prinašata. Za kaj več med tednom zmanjka časa. Če pa se v bližini kaj dogaja (morda kakšen koncert, ali pa sedaj bo aktualno prižiganje lučk) potem takih dogodkov ne izpustim. V poletnih mesecih grem pogosto na kak izlet (velikokrat tudi z javnim prevozom, kjer je šansa, da koga spoznaš) ali pa vzpon na kak hrib, goro. Saj vem, da se kjerkoli od naštetega nahajajo tudi samske ženske (ali se motim?), samo spoznavanje ljudi je nasplošno postalo težje. Ne veš, ali boš naredil prav ali boš nezaželjen.
@Navajo: Ženske so danes tu, jutri jih več ni. Niti ozrla se ne bo za teboj, ko bo odhajala z drugim. Zato bodi ti tisti, ki greš naprej. Ti bodi vlak, ki gre svojo pot.
Zrel moški, ki ve kaj hoče, si take ženske niti ne želi. Iščejo se predvsem ženske, ki so se za trden in dolgotrajen odnos pripravljene boriti, biti skupaj v dobrem in slabem… take, ki ne bodo ob prvem večjem prepiru ali poslabšanjem situacije odletele za drugim. Velika prednost ženske je, če nima otrok. Taka je kot karamboliran avto… lahko ga še tako dobro zrihtaš, ampak nič ne more izbrisati dejstva, da je bil karamboliran.