Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako bo FURS nadzoroval nakupe?

Kako bo FURS nadzoroval nakupe?

.dnevnik.si/novice/slovenija/financni-organ-bi-rad-postal-veliki-brat

Zakaj mora vedeti  kaj ste kupili? Komaj začetek.  Balkan bo padel prvi.

slovenija drzava debilov, samo cakam monovske debile kot je stara forumasica in ostala zabita falanga ki neumorno ploska vsaki idiotariji drzave

Poleg toliko ostalih, še ena butasta stvar več. Za jebanje ljudi v glave, nič drugega. Seveda narod ne bo protestiral.

Številko vaših gat imajo že sedaj in še kaj česar ne vemo. Se vpišete recimo v gov si, vidite da imajo vse in se tisto kar vam ni dostopno. Se vpišete v moj elektro s sms pass recimo, ne rabite ne imena, naslova, ne številke števca, imajo vse za vsako minuto, vključno z vsemi vašimi podatki.

To je digitalna doba, ne Slovenija. To je povsod. Saj ja imate radi telefončke, mon in ostale bonbončke, mar ne?

Avtor članka je milo rečeno tepec, ustvarja nepotrebno paniko.

Ja, izdani računi se bodo posredovali na FURS, ampak samo računi, ki so izdani pravnim osebam.

Računi, izdani fizičnim osebam, plačani z gotovino, karticami.. se že zdaj posredujejo na FURS.

Že par let.

Pri pravnih osebah pa se bo kontroliralo, ali so dejansko računi, za katere zavezanec trdi, da jih je dobil, bili v resnici tudi izdani.

Sem že imela tako kontrolo, so preverjali nekoga in smo morali posredovati kopije računov, ki smo mu jih mi izdali.

Tako da ja. Ne kupovat spolnih pripomočkov več na kitajskem, ampak kupite kak bič, lisice, …v Sloveniji. Bo babe na fursu rajcalo, vam je lahko to v korist. Nikol se ne ve.☝️😂

Odgovor na objavo uporabnika
Racunovodkinja, 14.11.2024 ob 21:17

Avtor članka je milo rečeno tepec, ustvarja nepotrebno paniko.

Ja, izdani računi se bodo posredovali na FURS, ampak samo računi, ki so izdani pravnim osebam.

Računi, izdani fizičnim osebam, plačani z gotovino, karticami.. se že zdaj posredujejo na FURS.

Že par let.

Pri pravnih osebah pa se bo kontroliralo, ali so dejansko računi, za katere zavezanec trdi, da jih je dobil, bili v resnici tudi izdani.

Sem že imela tako kontrolo, so preverjali nekoga in smo morali posredovati kopije računov, ki smo mu jih mi izdali.

Glej. Vsaka služba ima v skladu s svojimi pristojnostmi podatke o tebi. Od trgovin do ministrstev. Koliko to zdaj kdo zlorablja je odvisno od zaposlenega posameznika. Če bi podatke vseh teh služb prenesli v skupno bazo, imajo o tebi toliko, da si niti ne predstavljaš.

To je pač logična posledica digitalizacije. Saj recimo, tudi ko hodiš zunaj si dnevno posneta na vseh možnih lokacijah. Pa kdaj pomisliš na to? Te obremenjuje? Mislim da ne.

modrivrag, 14.11.2024 ob 21:23

Glej. Vsaka služba ima v skladu s svojimi pristojnostmi podatke o tebi. Od trgovin do ministrstev. Koliko to zdaj kdo zlorablja je odvisno od zaposlenega posameznika. Če bi podatke vseh teh služb prenesli v skupno bazo, imajo o tebi toliko, da si niti ne predstavljaš.

To je pač logična posledica digitalizacije. Saj recimo, tudi ko hodiš zunaj si dnevno posneta na vseh možnih lokacijah. Pa kdaj pomisliš na to? Te obremenjuje? Mislim da ne.

Najbolj smešno pa je, da ljudje sami dajejo vse svoje podatke s karticami zvestobe, ne samo državi oz.FURSu, ampak XY trgovcem. Pa jih to sploh ne moti.

Se to, ne kontrolira se, kaj je kupila Micka Sosedova, ampak kaj je prodal trgovec ŽNJ.

Saj na računu v Sparu ali v sosednjem butiku ali pa v restavraciji ni imena kupca.

Trgovec me ne more obdavčiti. Ne more mi blokirati računa. Ne more mi poslati policije za vrat. Država pa lahko. Zato je vedno slabše, če ima država vse te podatke kot če jih ima trgovec.

Racunovodkinja, 14.11.2024 ob 21:25

Najbolj smešno pa je, da ljudje sami dajejo vse svoje podatke s karticami zvestobe, ne samo državi oz.FURSu, ampak XY trgovcem. Pa jih to sploh ne moti.

Tudi če jih ne bi. Ne bi bilo nič manj podatkov o tebi povsod. Mene to ne obremenjuje. Če bi bil v kriminalnih vodah bi me skrbelo.😂 Pazim pa, da ne nasedam goljufom. To pa. Do sedaj še nisem.

Zato pa je treba vse plačevati z gotovino in kupovati v klasičnih trgovinah in ne preko spleta. Pa ti čisto nič ne morejo.

NE seri. Zamesalo si pravne osebe s fizicnim v eni kosari. NAMENOMA.   Spet glupim Slovencem se proda vse.

Nadaljujte.

Čakam, da se oglasi informacijska pooblaščenka, ker gre za pretirano zbiranje podatkov glede na namen, omogoča tudi profiliranje. Groza. Upam, da se odzove, na tisto kar je bilo z matičnimi celicami nismo od nje zasledili nobene reakcije, pa bi morala biti.

Setubal, 14.11.2024 ob 22:35

Zato pa je treba vse plačevati z gotovino in kupovati v klasičnih trgovinah in ne preko spleta. Pa ti čisto nič ne morejo.

Halo. Preberi  članek. Tu so kolovodje,  ki vse zamaskirajo. NAMENOMA.

Vstaja, 14.11.2024 ob 22:38

Halo. Preberi  članek. Tu so kolovodje,  ki vse zamaskirajo. NAMENOMA.

@setubal…..pomota..hitro branje.

Imas prav.  Zaenkrat.  Kontrola spletnih nakupov je farsa. Vztrajanje pri gotovini je pa nujno.

Je pa dejstvo, da banke FURSu tudi za fizične osebe avtomatsko poročajo, koliko si imel na leto prilivov na račun in koliko odlivov. Zato pa: cash is the king!

New Report

Close